nimbus 800

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: nimbus 800

PostPostao/la 4ever » 08. 05. 2012. (23:37)

zore70 je napisao/la:
4ever je napisao/la: zatajila sprica i isprala cilindar i puka prsten,:lol:

Taj motor obozava napravit ovakvu trapulu...zato sprice svake sezone vani i za sto kuna test plus jako pazit na gorivo,ubacit kvalitetan predfilter..npr Racor 500 ili sl..

u pravu si zore iako nama laicima je bilo to cudno,dosla propela i sve pet ,dobili istu putnu brzinu na istim dirima ka sa nogom i nakon par milja lagani udar i malo posli se ugasia i ponovo upalia ali naravno radi ajme
u nas klip ,kosuljica i prstenovi 8300kuna :o pa cekamo dostavu
predfilter je novi i kvalitetan a i sve drugo,nije se stedilo i nikad nece koliko god to bilo strancima tesko objasnit :thumbup: ,vozi to drugi tjedan ka nekome cipele druge obuc
4ever
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la sans-ego » 08. 05. 2012. (23:47)

4ever je napisao/la:sta nisi reka prije pisa bi ja bilo sta samo da si sretniji i pametniji jer vidim da ni nemas bas di sr@t i pametovat a gladan si toga
kopca nema veze sa nicim, zatajila sprica i isprala cilindar i puka prsten,naruceno sve iz svedske i dolazi drugi tjedan ,nekako smo skupili izmedu sebe koju kunu i pomogli :lol:

Ah, ok, onda je to samo mali kvar - biti ce da je zamor materijala. A niste se ni pohvalili sa konacnim odabirom propele i konacnom brzinom, koja je valjda malo porasla...

4ever je napisao/la:moram ti reci da kvar nama veze sa preinakama iako da nismo dirali nista mozda nebi ni bilo stete

Eto i ja sad onda pametujem - sve si sam rekao. :clap:

Na koncu meni je u toj cijeloj prici zao samo i iskljucivo broda.
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la 4ever » 08. 05. 2012. (23:58)

triba bi mi pice platit jer si taman malo posusta sa svojim izlivom pameti tako da ti ova tema bas triba
daj mi reci sta je tvoj problem, sta ti to nije jasno?
mozda trosak koji se ovde napravia a po tebi nije opravda sve ovo ili ti je cudno da neko tako vadi kune bez problema za nesto sta samo on ima u glavi i tome nama kraja.
da ti recem kako je moga kupit targu i vozit cilo lito za ono koliko je sasua u nimbusa.
reci,bez problema ti objasnim-

kakve veze ima prsten sa z nogom i osovinom iako ako oces i triba ti to ja cu priznat da je tako
4ever
Old Senior Member

PostPostao/la som » 09. 05. 2012. (00:07)

he he he he he he .........................................
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la sans-ego » 09. 05. 2012. (01:47)

4ever je napisao/la:triba bi mi pice platit jer si taman malo posusta sa svojim izlivom pameti tako da ti ova tema bas triba
daj mi reci sta je tvoj problem, sta ti to nije jasno?

Sto si ti tako agresivan? Problem je da mi nije jasno ako taj "gazda" vec ima planine novaca, potrosnja mu uopce nije bitna, zasto je dao "A je to" ekipi da mu smuljaju brod, umjesto da je kupio solidnu polovnu z-nogu i vozio normalno kako je to predvidjeno za taj brod i motor. Ili kupio novu ili solidnu noviju polovnu motorizaciju, kad mu vec soldi rastu na drvetu. Mogao si nazvati temu "Od Mercedesa Trabant", isto tako.

4ever je napisao/la:mozda trosak koji se ovde napravia a po tebi nije opravda sve ovo ili ti je cudno da neko tako vadi kune bez problema za nesto sta samo on ima u glavi i tome nama kraja.
da ti recem kako je moga kupit targu i vozit cilo lito za ono koliko je sasua u nimbusa.
reci,bez problema ti objasnim-

Ma sve mi je jasno. Gratis fus i 1500 Eura polovne kopce.
Kad si vec poceo tu temu nisi je niti zavrsio s nekim stvarnim konkretnim podacima osim "to je gazda i htio" - usput ti je jos najmanje pet ljudi u ovoj temi reklo da to bas i nije najsretnije rjesenje. Sto je gazda htio? Smanjiti brzinu? Unistiti brod tako da sada ne vrijedi skoro nista? Postati opasan i nesiguran na moru? Je li to prijavio kapetaniji, pa su mu rekli - super "gazda", samo tako dalje?
Uostalom svi koji su to radili su priznali da su pogrijesili - samo je timu "Nimbus 800" uspjelo. :thumbup:
Meni je samo zao broda i nekog buduceg jadnika koji ce se zaljepiti na potencijalni buduci oglas i iz neznanja kupiti nesto takvo - opasno i bezveze - i vjerojatno ostati vanka na moru u kvaru nakon par sati voznje.

4ever je napisao/la:kakve veze ima prsten sa z nogom i osovinom iako ako oces i triba ti to ja cu priznat da je tako

Vjerojatno nema nikakve - kriva propela, krivi odnos u kopci, krivi kut...motor nije nikada bolje radio. Ne moras mi nista objasnjavati, pa da ne pametujem dalje :wave: i mirno more.
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la domorodic » 09. 05. 2012. (20:40)

ja bacija udicu i odma ćapa dva glamka koja se prepiru ko će boje zagrist :lol:
šta se palite ja bi se kladija da je ta preinaka na " imbusu" bolja nego noga da oće oni ego po janje odma bi se kladija samo šta on nije sa suska
ma di je da je ja bi sa imbusn doša do njega jer one prazne priče da će motor patit su smišne ja san ima priliku vidit taj posal odrađen je vrhunski.
a to šta onih 5 nije znalo napravit posal neka dođu dobit će popust .napravit će oni i od targe brod ali ne znam ima li adriatku ikakve pomoći . :wave:
domorodic
New Entry

Tip plovila: dalmatinka

PostPostao/la sikira » 14. 08. 2012. (14:14)

:lol: :lol: aqad40b ima 165ks a ne 135,ako je ima singleprop mogli ste stavit duoprop,a ako je već ima dp mogli ste se sa propelama i prijenosima igrat(tu se može puno dobit) brod ide 14 milja ČIST a jedva čekam da zaraste i napuni se arganjama i tankovi budu napunjeni do čepa :D btw evo podataka u orginalnoj verziji nimbusa 800 (na švedskom hebiga)
Fakta
Längd öa: 8 m (26 fot)
Bredd: 2.85 m
Djup: 0.75 m
Deplacement: 2200 kg
Kojplatser: 3 st
Vattentank: 100 liter
Bränsletank: 200 liter
Skrovtyp: Halvplanande
Motor: VP PRO40 165 hk
Toppfart: 26 knop
Konstruktör: Pelle Petterson Rolf Eliasson
Prod. start: 1979
Prod. stop: 1983

A postoji i nimbus 28 coupe koji dolazi orginalno sa skrokom i ima 8.60m širok 2.85m gazi 1 metar težak 3t i ima maaali tamd 31 sa 150ks s kojim ide 17milja putne brzine, e sad to usporedi sa svojim koji je manji lakši, manje gazi i ima jači motor :) ;)
sikira
Member

Tip plovila: Pershing 115'

PostPostao/la 4ever » 15. 08. 2012. (20:12)

sikira ima 135 konja pa ti kako oces :D
kad si vec vratia temu da recem kako brod vozi i to putne 14 a u fulu nekih 17,5 sta znaci da je izgubia 2,5 milje u odnosu na z nogu ali i stavljen jos jedan tank goriva i platforma.(prava)
prosli misec smo bili na diti do palagruze i nazad ,prosli oko 230 milja bez ikakvih problema
brod se svakodnevno vozi sta lagano sta glisirajuci i osim sta smo auspuh izveli na bok ( jer je drma cili brod u leru ) sve drugo stima

molia bi moderatore da zatvore temu
4ever
Old Senior Member

PostPostao/la sikira » 16. 08. 2012. (00:03)

aqad40b ima 165ks, ako neviruješ meni provjeri kod volva na njihovoj stranici
sikira
Member

Tip plovila: Pershing 115'

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: genije i 2 gostiju.