Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la Gaso » 29. 01. 2009. (19:28)

Da i moja je več livena, tako da če se spojit gornji i donji deo sljedeči tjedan. Uff, onda trebam požuriti i sljedeči tjedan krenut za Split, da donesem svu opremu.
Odlično, znači da če ipak možda bit sve u roku, inače ču koristit penale u ugovoru.
Sumnjam da nemaju naruđbi, samo znam da neki dobiju termin, ali kad treba platit neki avans, za potvrđu ugovora, onda počneju problemi, tako sam ja uletio ispred jednog. Fale mi još svijetla, a ostalo več sve imam.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la gof1 » 29. 01. 2009. (19:56)

unije je napisao/la:
Homer je napisao/la:Evo Gaso info za tebe: danas je isporučena jedna Betina 700 u kitu i to točno jedan mjesec ranije od ugovorenog termina!
Podatak za nevjerovat ali istinit! Danas ako stignem ću je ić i pogledat! Tko zna možda i tvoja zaplovi ranije od predviđenog! ;)

ili je pogrešno ugovoren rok isporuke ili nemaju narudžbi, a viška vremena ;)

Unije zar nebi to trebalo biti u svakoj firmi koja normalno funkcionira?Općenito u svakoj branši se na normalni rok obavljanja radova doda vrijeme za neplanirane koplikacije,ovi su očito uradili sve po planu.Problem je što je masa nas naviknula šta god da ugovaramo neznamo kad ćemo to isto dobiti a avansirali smo ili platili pa kad nam nakon 8mj od roka to isporuče mi se udaramo nogom u guz**u i presretni.Svugdije u normalnom poslovanju su penali kad se probije rok isporuke zato je i normalno da je prije roka nešto gotovo,a ovi su izgleda uzeli malo više vremena za rok isporuke ko zna šta im je Gašo u ugovoru pod penale stavio :D
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la gof1 » 29. 01. 2009. (19:58)

Gašo za koji si se motor odlučio i koje su preformanse broda sa tim motorom?(brzine/potrošnja).hvala
gof1
Senior Member

PostPostao/la Gaso » 29. 01. 2009. (20:14)

Nanni diesel T4.155(Toyota LandCruiser base), 3000ccm, Turbo, indirektno ubrizgavanje. Performanse sa B700, max. 23 čvorova na 3600rpm, putna 18čvorova.
Potrošnja cca 15-17L, na putnoj brzini, neznam točno koliko če bit, imaš dolje specifikaciju:
http://www.nannidiesel.co.nz/files/prod ... T4.155.pdf
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 29. 01. 2009. (20:16)

,
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:43); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Gaso » 29. 01. 2009. (20:20)

Od fotografija u moru ima jedino to:
http://www.manikela.hr/products/b700foto.html
Dodali su par slika one betine koja je bila isporučena u 12. mjesecu 2008, slike ove sam stavio i na forum, ima isto taj motor Nanni T4.155.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 29. 01. 2009. (20:40)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:43); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la gof1 » 30. 01. 2009. (00:24)

unije je napisao/la:gof slažem se samo jednim dijelom. nije to carnival liberty. ma čekaj malo jedna ozbiljna firma u maloj borodogradnji za koliko može izliti i opremiti jednu šešulu od 7 metara ? 3 mjeseca, 4, 6 ? ako nema muzičkih želja sve preko 3-4 mjeseca je pričanje bajki za kupce. to mi liči na parketare. dogovore istovremeno postavljanje parketa u 10 stanova onda ti dođe u stan jedno 5 puta na dan i radi po ure pa ide u drugi i tako to. ako si me shvatio ok, ako ne idemo dalje.
naravno ako je ta gotova mjesec dana ranije da će i Gašina ranije mjesec dana pa čista matematika ?
negdi sam već pitao di se mogu vidjeti slike betine 700 u moru ? makar jedna ?

Shvati sam te,i u prvom postu si mi bio jasan i u svom postu sam napisao o "višku" vremena prilikom dogovaranja roka.Nisam toliko upoznat sa proizvodnim mogućnostima graditelja betine pa je možda i betina za njihove mogućnosti "liberty" ali je pohvalno kada neko ispoštuje rok s kojim se naručitelj usaglasio jer nije rijetkost da te neko hebe u zdrav mozak a ima tvoju lovu a rok je kao na vojnoj pašteti a stim još i rok istekne da zaboraviš da si naručio brod.Sad koliko je naručitelj kompetentan da pravilno dogovori rok to je drugo pitanje ali je najvažnije da je zadovoljan sa tim rokom,ipak mislim da i nadožuntaju mjesec dana na obijektivni rok isporuke plovila nije sad nešto previše vremena ,naročito kod naših graditelja koji nemaju tako stabilne uvijete rada gdje im čak vremenski uvijeti mogu usporiti proizvodnju pa se ograđuju dodatnim vremenom(što mislim da je i uovom slučaju jer je mislim Gašo spominjao da su loši uvijeti rada)
gof1
Senior Member

PostPostao/la gof1 » 30. 01. 2009. (00:29)

Gaso je napisao/la:Od fotografija u moru ima jedino to:
http://www.manikela.hr/products/b700foto.html
Dodali su par slika one betine koja je bila isporučena u 12. mjesecu 2008, slike ove sam stavio i na forum, ima isto taj motor Nanni T4.155.

U ranijim postovima sam malo skeptično pisao o ovom brodu ali ovako na slikama impozantno izgleda još ako su preformanse i završna obrada kakva se prezentira brod je za 5...čestitam ti Gašo na kupnji ;)
gof1
Senior Member

PostPostao/la josip » 30. 01. 2009. (04:31)

Gašo brod je odličan :thumbup: :Other14: :Cool46: :Claping50: čak sam se ogriješio o 10. Božiju zapovjed, svaka čast :!:
josip
Old Senior Member

PostPostao/la anguja » 30. 01. 2009. (13:32)

Lipo izgleda. močno,
nervira me samo kašun u kokpitu....
nije ni pravi stol ni sjedalica ...a ruši komunikaciju u kokpitu...
samo zapinješ za njega....i moraš ga obilazit

Gaso sve će ti se olovnice od panule oko njega smrsit...:-)
Kokpit je po meni najvažniji dio broda...a ovaj nije sretno rješenje...

Sve drugo mi se pari dobro...

Pozdrav panulašima
anguja
Member

Tip plovila: plastična pasara 4,60; Galeb 6,75

PostPostao/la opus » 30. 01. 2009. (15:39)

Homer je napisao/la:Evo Gaso info za tebe: danas je isporučena jedna Betina 700 u kitu i to točno jedan mjesec ranije od ugovorenog termina!
Podatak za nevjerovat ali istinit! Danas ako stignem ću je ić i pogledat! Tko zna možda i tvoja zaplovi ranije od predviđenog! ;)

Nadam se da Amiklic ne cita ovu temu. :Other12:

Gaso, kako ces montirati pomocni motor? Vidim da ima dva nacina prema slikama.
Obicno je problem na nemirnom moru, barem je meni bio, izranjanje propelera ili umakanje glave.
opus
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: A790

PostPostao/la lupis » 30. 01. 2009. (16:02)

Ja sam sklon kokpitu s kašunom!

Samo tu primjećujem da je krmena klupica predaleko od kašuna!
Svaki put kad budeš htio žluk hladne pive morat će se dizat dupe s klupice,i napravit korak prema kašunu!
U zimskim mjesecima možeš pivu držat i u ruci,dapače,ali u proljeće i jesen piva se brzo ugrije u ruci!

Ima mjesta sa svim tim što je kašun u krmi,ali za moj pojam i previše...
Jedna stvar mi nikako nije jasna,razumin da nema bočnih klupica kako bi se moglo lakše pristupit boku,ali ne razumin da kod svih naših novijih barki tipa Grašo,Betina,Nerezine..nitko se nije sjetio napravit krmenu kuvertu kao npr što je nekad bila na Siriusu!
Čak i na M700,novi tip,koji ima cijelu krmu u klupicama,u obliku slova U,nije takva krmena kuverta napravljena!
Kutiju za parangal nemaš gdje stavit nego doli na klupicu,a to nije radna visina pogotovo sa samopraznećim kokpitom!
Znam da postoje barke s kojima je sigurno lakše kalivat parangal,ali da se nije mogla izvest opcija di se na Betini npr može dobit brod gdje bi ona polukružna klupica bila visoka do palube!

I sad na takvom brodu,još da nema kašuna.....,ne znam di bi se moglo bilo što položit.

Krma je toliko velika da se moglo potegnut bočno klupe počev od kabine pa jedno metar i dvateset dužine,tako da mogu sjest dvi osobe po svakom boku!A prema krmi ostavit ovakav pristup,ali ne veći od 70 cm,da možeš lipo stajat unekakvom raskoraku i radit!Krmu bi obavezno "presjekao",tako da bi se dobila radna ploha!
Ali to je moje mišljenje!

Najružnije ča moren vidit je kad netko na Graša nasere onu sklopivu tik-garnituru iz Peteha u kokpit,pa još posle priča kako ima mjesta u krmi..

slika
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Homer » 30. 01. 2009. (21:44)

Evo da vam prenesem osobne dojmove mog prvog susreta s Betinom 700 - kratko i jasno - IZVRSTAN BROD! Ima ogroman kokpit - kutija motora ne smeta u kretanju kokpitom. Istina je da je kutija motora malo udaljenija od stražnje klupe, ali i to se može iskoristiti na način da se između klupe i kutije motora postavi montažni stol. Na takav način može se komotno sjediti oko stola, i to na klupi i na poklopcu motora. Kad stol ne treba može ga se staviti u salon. Proveni ležaj je dimenzija da troje ljudi sasvim komotno može spavati. Na ležaju u salonu jako komotno spava jedna osoba, a može se i dvoje stisnuti. WC kabina je dimenzija cca. 90x80 cm - nije velika ali dobro dođe! Iza komandnog pulta je mala kuhinjica - taman za malo kuhalo, a lavandin je izliven u stakloplastici. Bočni prolazi su dovoljno široki za siguran prolaz. Na krovu kabine ima sasvim dovoljno mjesta za sunčanje! Sve u svemu odličan brod za ribariju i za otpeljat familiju na kraće krstarenje!
Homer
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la unije » 30. 01. 2009. (22:59)

Nisam bio nikad u provenoj kabini b700. Da li netko od prisutnih zna dimenzije tog provenog ležaja di mogu spavati komotno 3 osobe ?
unije
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.