Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
raptor je napisao/la:Mop,eno ti Franko prodaje pentu 18/24 u malin ogasima Uzmeš ti,napraviš generalnu i imaš a novi motor
mali od palube je napisao/la:raptor je napisao/la:Mop,eno ti Franko prodaje pentu 18/24 u malin ogasima Uzmeš ti,napraviš generalnu i imaš a novi motor
Je li Franko daleko, koliko cijeni taj motor i ima li anlaser? FRANKOOOOO.... javi seeeeee.....
mali od palube je napisao/la: kažeš da je to dobro rješenje uz ono vječno "ali"... ne smijem ga jako ložiti jer će mi inače kompresija probiti brtvu na glavi.
mali od palube je napisao/la:... Može li netko malo podrobnije opisati generalku na torpedu 18/24? Idu li veće karike na klipove ili košuljice? Ako idu košuljice, onda nema brušenja (valjda nema)... Ako idu košuljice i nove karike, onda se ta generalka može napraviti nebrojeno puta - sve dok ne pukne blok motora.
Dakako, ovo su nagađanja neznalice.
I još jedno pitanje: Može li takvu generalku napraviti prosječan naš mehaničar svagdašnji koji cijeli život popravlja motore u autima i motorne kosilice, a brodski torpedo 18/24 vjerojatno nikad nije ni vidio? Pitam zato što mi jedan takav već godinama popravlja i servisira sve aute i vrlo sam zadovoljan.
Žabar je napisao/la: ... I što se tiče motora,najbolje da se prebaciš na temu o dizelašima.Tamo je dosta napisano o torpedu.
mali od palube je napisao/la:Naravno, mogu otvoriti novu temu pod DIZELAŠI, ako je to potrebno.
mali od palube je napisao/la:Razmišljam da na plastiku također nalijepim šperploču debljine 6 ili 8 mm ali da prethodno na njoj frezerom izradim fuge široke cca 4 mm i isto toliko duboke. Prema dnu bi fuge bile široke 6 mm, tako da budu konusne. Te bih fuge zapunio onim crnim sika kitom (kao i za tikove palube). Konusnost bi služila da gumene fuge ne mogu nikako ispadati. Dakako smjerovi i oblici tih fuga bili bi takvi da simuliraju trenice kao na pravoj tikovoj palubi. Ova moja bi bila od mahagonija. Premazao bih je nekom bezbojnom lazurom. Cijeli ću brod ionako pokrivati ceradom kad nisam na njemu, tako da ta paluba neće trpiti puno kiše i sunca. Cijena ovakve palube bi bila cca 150 kn/m2, što je u odnosu na 500-600€, koliko traže za tikovinu, smiješno malo. Dakako, kao što sam nekad radio s jeftinim tapisonom, nakon nekoliko godina (ako bude trebalo) skinem sve i za iste, male novce, postavim iznova.
RUGANJE DOPUŠTENO!
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.