porer je napisao/la:Ma idealno! Samo ćeš malo zavrnuti pumpu, objasnit ću ti.
VT pumpu koja je montirana na Papin motor ,a istog sistema rada(Lucas-Cav) ima mali miljun
starijih motora kako kazes pogodnih za ugradnju HHO gen...
Posto jako dobro znam kako radi,kako se steluje iman pitanje....a sta se to na njoj izvana ima zavrnuti osim vijka minimuma i maksimuma gasa?
Na pumpama Bosch mehanickog sustava...sta tamo? Oni plombirani vijak koji se podesava iskljucivo na Bosch probnom stolu ili...?
Sta cemo sa turbo motorima...di bi tamo ubacili plin?
Poseban problem bi po meni bili moderniji motori sa MAP senzorima,mjeracima mase zraka,elektronski kontroliranim VT pumpama..o common rail strojevima da i ne pricamo
Jer skolski...diesel motor pali smjesu goriva na nacin da velikim omjerom kompresije toliko stlaci zrak da se on uzari i tada u tu atmosferu u tocno odredenom trenutku ubrizgavamo sprej diesel goriva i on se pali...
Ako u diesel motor ubacimo atmosferski ili poviseni tlak (turbo motor) smjese zraka i vodika onda smo dobili zapaljivu smjesu koja ce detonirat puuuno prije nego stignemo do onog stupnja uzarenja zraka(u stvarnosti hoda klipa) i trenutka za ubrizgavanje nafte...dakle imamo detonaciju ili preuranjeno paljenje...
....ili nekakvo produzeno pred izgaranje na daleko visoj temparaturi...pa onda razmisljajuci dalje opet iman logicko pitanje...treba bi kut paljenja bit drugaciji...
Ocemo li imat detonaciju,dodatno opterecenje na klipni sklop,znatno povisenu temparaturu ispusnih plinova...mozda izgaranje pecurki ventila,sjedista ventila...cela klipa...
Nije ista kompresija,tj kompresijski omjer motora koji radi na naftu...benzin...petrolej...mozda na tome triba poradit?
Ka mulci smo nabavljali avio benzin pa ga livali u nase fice i jugase,utrkivali se...samo su kratko trajali ventili,klipovi,to mi nekako pada na pamet sada
Ima li kakvih opipljivih dokaza o trajnosti motora nakon duze upotrebe?
Sve je ovo barem jako zanimljivo ako ne i korisno samo pomalo neopipljivo..
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO