HHO GENERATOR

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: HHO GENERATOR

PostPostao/la porer » 23. 04. 2012. (13:38)

Pa pumpu i ne mora zavrnuti da bi dobio uštedu ali u pravilu pumpa se malo zavrne jer motor na prisustvo plina reagira kao na prebogatu smjesu.
Na ovakvim sporohodnim motorima ušteda je minimum 10%, očekujem i preko 15. Glavna razlika vidi se u povećanom okretnom momentu, pogotovo na nižim đirima. Zato sistem i ne radi kod glisera, konkretno u jednom Baylineru sa mercruiser motorom ušteda uopće nije postignuta jer mu je radni režim na 4600 okretaja dok se kod ovakvih sporih dizela ušteda i te kako primjeti.
Ponavljam, ovo nije dodatno gorivo proizvedeno ni iz čega nego je to aditiv koji pospješuje izgaranje goriva te povećava efikasnost.
Dodatni efekt je to da se nakon nekog vremena motor potpuno isčisti, na auspuhu se ne vidi nikakav dim a ulje i poslije dugo vremena ostaje čisto kao novo.

EDIT: Ne želim uvjeravati one koji ne vjeruju. Ekipa s kojom radim na ovome je ozbiljna, rezultati su tu, evidentni, a do kuda smo dogurali svjedoči to da je Institut 'Ruđer Bošković' razmotrio naš rad i trenutno razvijamo novi generator u suradnji s njima.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la dimulius » 23. 04. 2012. (13:46)

Kolika bi bila potrosnja vodika na sat (u litrama) za primjerice papin motor?
dimulius
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la porer » 23. 04. 2012. (13:53)

Ovako odoka litra i pol na minutu.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la som » 23. 04. 2012. (15:28)

Porer ovi moji su u tome oko 5 godina i ovi generator šta ga sad ugrađuju im je več treća ili četvrta generacija. Uspjeli su na dizel motorima dogurati od 20-30 % uštede.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la el passo » 23. 04. 2012. (21:20)

Koliko sam ja skužio što je motor jednostavniji- čitaj stariji ušteda je veča jer je svima poznato da stalno izlaze nove generacije motora kojima proizvođač deklarira potrošnju u nekom postotku manju od predhodnog modela. Dakle nešto mora biti poboljšano da bi bila manja potrošnja goriva, a u zadnje je vrijeme to rješavano injektorima, turbinama , raznim kompresorima...i onim stvarčicama u koje se samo profesionalci razumiju.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la marin » 23. 04. 2012. (21:44)

Porer, daj reci na turbo dizelašu 100ks 3800 okretaja bi li se dalo realno očekivat 10% uštede, a što je još važnije ima li kakvih neželjenih nuspojava, i na šta triba pazit
nakon što se ugradi ?
Ako sam dobro svatio ako ništa drugo to bi bilo dobro za panulavanje ko oće s takvim dizelašom, jer sve izgori i nema gareži koja bi inače nastajala
kod dizelaša na malim okretajima ?
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la zorica » 23. 04. 2012. (21:52)

ala sad kad se pocne vozit na vodik to ce bit ludnica, svi ce vozit mukte.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la sans-ego » 23. 04. 2012. (23:18)

zorica je napisao/la:ala sad kad se pocne vozit na vodik to ce bit ludnica, svi ce vozit mukte.

A mislm da ce majstori od makine najvise profitirati...ne ugradjujuci ove sklopove, nego popravljajuci klipove, ventile i radilice.
A cuj mozda se netko i sjeti iz mora direkt odvajati vodik na neki kingston-generator...

Kad samo pogledas po netu od kuda su ovi hidrogenski prof. Baltazari sve ti je jasno - Slovacka, Ukrajina, Srbija, Rumunjska, Latvia i Americki Bibliski Pojas...sve hi-tech, inzenjer do inzenjera, strucnjaci raketnih tehnologija etc...stvarno se polako ostvaruje Mad Max drustvo. :crazy:
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la som » 24. 04. 2012. (00:37)

Ka i Tesla. Znaš li di je rođen Warnher von Braun? Poljska. He he he he he. Smišno a? A Ivan Blaž Lupis? Bilo bi smišno da nije tužno.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la porer » 24. 04. 2012. (07:39)

Kako bi Pape rekao, over and out. Nema smisla da glumim Jehova svjedoka.
Uživajte i dok kratite vrijeme možete pljuckati u dalj.
Ako nekog interesira ozbiljan razgovor o ovoj temi nek se javi na pp.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 24. 04. 2012. (09:32)

Porer vidim da kazes da je usteda ako se stavi na stare motore...ali novi motori su vec odavno napravljeni da trose manje nego stari...
Jeli neko imao uspjeha sa vanbrodskim motorima novije generacije...to bi vec bilo nesto...
Svi bi mi voljeli da ovo zazivi ali je jos uvjek konkretnih podataka malo...
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la el passo » 24. 04. 2012. (12:14)

sans-ego je napisao/la:
zorica je napisao/la:ala sad kad se pocne vozit na vodik to ce bit ludnica, svi ce vozit mukte.

A mislm da ce majstori od makine najvise profitirati...ne ugradjujuci ove sklopove, nego popravljajuci klipove, ventile i radilice.
A cuj mozda se netko i sjeti iz mora direkt odvajati vodik na neki kingston-generator...

Kad samo pogledas po netu od kuda su ovi hidrogenski prof. Baltazari sve ti je jasno - Slovacka, Ukrajina, Srbija, Rumunjska, Latvia i Americki Bibliski Pojas...sve hi-tech, inzenjer do inzenjera, strucnjaci raketnih tehnologija etc...stvarno se polako ostvaruje Mad Max drustvo. :crazy:

Definitivno ti nije komentar na mjestu pogotovo što komentiraš čovjeka koji je u tome i pokušava nam nešto objasniti. Šta misliš ko je napravio prvu raketu za u svemir? Ameri??? Moš si mislit. Ne rađaju se genijalci samo na zapadu.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 24. 04. 2012. (12:57)

el passo je napisao/la:
Definitivno ti nije komentar na mjestu pogotovo što komentiraš čovjeka koji je u tome i pokušava nam nešto objasniti. Šta misliš ko je napravio prvu raketu za u svemir? Ameri??? Moš si mislit. Ne rađaju se genijalci samo na zapadu.

...Porer??!.... : Laughing3: : Laughing4: : Laughing4:

...jebaji ga, nisan izdrža Porer...jednostavno san mora....al čovik je tako koncipira svoj post da sve sugerira da si ti izmislija raketu...... :D
...malo zajebancije...NHF!... :thumbup: :wave:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la sans-ego » 24. 04. 2012. (13:04)

porer je napisao/la:Ako nekog interesira ozbiljan razgovor o ovoj temi nek se javi na pp.

Mislim da nas sve interesira ozbiljan razgovor i ozbiljna argumentacija u ovoj temi.
Ali nitko nije dosada pokazao niti jednom slicicom ili kvalitetnim testom argumentirao istinitost ovakvog sklopa.

Zore70 je lijepo opisao kako neki tip carobira s nekim Golficem po dvoristu u nadi da ce voziti 2l/100km. Kao voziti ce svaki dan na posao 100 km pa je bitno trosi li 5 ili 7 litara...

Tvoji testovi s 1 litrom u autu i 5 litara diesela u brodu i tzv. ustedom od 30% su apsolutno ne-tehnicki i prilicno daleko od neke znanstvene metode, tako se neki prosjek ne moze niti pokusati izracunati.

Prvo - niti jedan motor ne trosi isto iz dana u dan nego ta potrosnja oscilira po 10% a ponekad i do 20% - to zavisi od vlage, pritiska, gustoce i temeperature zraka, a i radne temperature samog motora koja varira.
Drugo - cijena i rad koji je potrebno uloziti za ugradjivanje nekog sklopa daleko prelazi bilo kakvu opipljivu ustedu - koja je na kraju vise "placebo" nego realni tehnicki napredak.
Trece - ako je itko pohlepan na novac onda bi to bile bogatije zemlje EU - i kako to da uz tu svu silnu vojsku tehnicara i inzenjera od Bosch-a, preko Mann-a, Volva, VW, Waartsille, Isotte, Scanie, Fiata etc. se toga nije sjetio i komercijalno implementirao te eksploatirao?
Cetvrto - je upitna legalnost takvih projekata. Dokle god ne postoji akreditacija i realni opipljivi cetifikat od bilo kojeg nadleznog tijela - ISO 17025 i po direktivi 2007/46/EC koja sadrzi oko 50 kriterija za dobivanje homologacije i prava i obaveze na javnu objavu takvih testova i rezultata - taj "prof. Baltazar" vodikov booster ostaje ilegalan, opasan, marginalan i obskuran nacin modifikacije pogona, a vrlo vjerojatno uza sve to i kriminalan nacin stjecanja profita - ili brutalno - prevara.

Tu naravno ne ocekujem da sad to sve shvatis kao neku osobnu optuzbu, upiranje prstom ili ismijavanje, pa nema razloga za "over & out" nego motivaciju za transparentno i konstruktivno nastavljanje konverzacije. :thumbup:
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la el passo » 24. 04. 2012. (13:06)

Nisam mislio na porera ( još je bio mali, možda je bio samo vanjski suradnik ) , al dobro bolje da se smijemo nego da plačemo
el passo
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.