HHO GENERATOR

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: VODIK = VM

PostPostao/la zore70 » 21. 04. 2012. (07:51)

Moj susid priko puta radione misecima je na Golfu 3 benzincu mudrija oko HHO generatora,busija kod mene inox ploce,unistava mi nareznice ,svrdla,trosija impulse na rasprave sa "ekspertima i proizvodacima" te opreme,naravno svi odreda su na crnjaka i na kraju visemjesecne agonije
jedino sta san vidija je prozirna cjevcica kroz koju lagano idu mjehurici plina u motor,ampermetar koji je pokaziva veliku potrosnju struje potrebnu za elektrolizu i na zalost nisan se provoza niti kilometra na tome plinu.O ludovannju motorne elektronike da i ne pricam i gimnastici oko toga,lamda sondi,varalicama MAP senzora i sl...

Strucnjaci rekose da triba nabacit na motor jos jedan alternator jer fali struje za elektrolizu jer je malo plina proizvedeno..ubacit jos celija,ploca...

E sad,to ne znaci da bar neko nije uspija...ja ga unatoc trazenju nisan nasa niti zabija glavu pod haubu nekoga plovila ili vozila koje funkcionira...a volija bi iz znatizelje a i ralni budimo ustede..

Razmisljajuci ovome Golfu sa motoricem od 70-tak ks sa dva alternatora po 90-100A za potrebnu struju pitam se sta bi tribalo za 200ks :?

I jos nesto...nakon opseznog testiranja na parkingu moj mini Tesla je uocija znacajna trosenja svoga generatora,onih podosta skupo placenih inox ploca,a nije ni kilometra napravija osim sta me pokusa zadivit paljenjem vodika upaljacem na vrhu izlazne cjevcice iz HHO,a to san prosa davno,u 7 razredu kad smo iz kemije na satu radili elektrolizu vode sa baterijom od 4.5v u staklenoj posudi...

Di je istina,realnost ili kvaka nebi zna ali...ako ko zna bolje neka kaze..svakako je jako zanimljiva tema ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la som » 21. 04. 2012. (08:45)

Koga interesira da vidi kako radi i da radi može dobiti broj telefona čovika koji ih ugrađuje i daje garanciju. Neznam šta bi više od toga htjeli.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la dome » 21. 04. 2012. (11:13)

mene interesira ............ ja bih broj tog čovika
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la zore70 » 21. 04. 2012. (12:43)

som je napisao/la:Koga interesira da vidi kako radi i da radi može dobiti broj telefona čovika koji ih ugrađuje i daje garanciju. Neznam šta bi više od toga htjeli.

Eto,nešto opipljivo..i korisno ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la bananko28 » 21. 04. 2012. (19:31)

fantazirate. da nebi bilo na kraju skuplje mliko od masla!
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la Kapo » 21. 04. 2012. (22:18)

Da je to toliko isplativo i da da je tolika ušteda u potrošnji,već bi bilo odavno primjenjeno u auto industriji i markentiški bombastično popraćeno reklamama
o potrošnji od 2 l / 100 km :problem:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la sans-ego » 21. 04. 2012. (22:39)

Kapo je napisao/la:Da je to toliko isplativo i da da je tolika ušteda u potrošnji,već bi bilo odavno primjenjeno u auto industriji i markentiški bombastično popraćeno reklamama

I sve to najbolje opisano kao jedna velika prevara na web stranici od tipa koji je radio 15 godina kao skolovani inzinjer specijaliziran za potrosnju u auto-industriji za Bosch, Cosworth i Rover. Ako on ne zna o cemu se radi, onda nitko ne zna. Sjajno stivo.
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

Re: HHO GENERATOR

PostPostao/la som » 21. 04. 2012. (23:03)

Čovjek nije napisa ništa ka i naši političari. Melje o štednji energije ka i ovi zeleni. A iza njega stoji autoindustrija pa šta je treba napisati. Od ovog je bolje ništa, čak puno bolje.
som
Old Senior Member

PostPostao/la som » 21. 04. 2012. (23:04)

Ko je lud da pili granu na kojoj sjedi?
som
Old Senior Member

PostPostao/la sans-ego » 21. 04. 2012. (23:11)

som je napisao/la:Čovjek nije napisa ništa ka i naši političari. Melje o štednji energije ka i ovi zeleni. A iza njega stoji autoindustrija pa šta je treba napisati. Od ovog je bolje ništa, čak puno bolje.

Mislim da si procitao dvije recenice, kao i vasi politicari, i vec donio zakljucak.
Iza njega ne stoji auto industrija i o tome covjek bas i pise. Vrlo pametno i argumentirano.
Sto mislis da auto industriji nije u interesu da proizvodi sto stedljivije motore?
slika
sans-ego
Senior Member

PostPostao/la som » 21. 04. 2012. (23:23)

Sve sam ja pročita dobro. Prvo čovik ne spominje HHO generatore niti jednom rječju. On govori o autima na vodik i na struju.Iznosi svoje mišljenje s time da se na početku ograđuje da to uopče nije njegovo područje. Priča o svemu opčenito. Motori s HHO generatorom NISU motori na vodik. To su i dalje motori s unutrašnjim sagorjevanjem za koje tvoj stručnjak priznaje da trenutno nemaju alternative. Jedno su motori pogonjeni vodikom a drugo dizel ili benzinski motor s dodatkom vodika.Dan i noć je razlika.
som
Old Senior Member

PostPostao/la sans-ego » 21. 04. 2012. (23:39)

som je napisao/la:Sve sam ja pročita dobro. Prvo čovik ne spominje HHO generatore niti jednom rječju.

Na ovoj strani od polovice na dalje ti samo i o tome pise. Ne govori o generatorima nego spominje "enhancers" sto je prevedeno to sto vi zovete "generator". A struju potrebnu za elektrolizu spominje u kontekstu proizvodnje vodika, a ne kao pogon.
slika
sans-ego
Senior Member

PostPostao/la som » 22. 04. 2012. (11:34)

Čovjek nije rekao ništa šta već nije rečeno. Sam priznaje da se njegovo iskustvo temelji na teoriji a ne praksi čak priznaje da je neki tip dokazao 20-30 % uštede.

If an engine is designed and optimised to take advantage of these altered properties, then substantial improvements in power and economy can be obtained - ArvinMeritor claim up to 20-30% (full article here).

Tvrdi da treba motor prilagoditi takvoj smjesi ali svi njegovi stavovi koje iznosi su kako sam kaže teorijski bez tehničke provjere. On upozorava da ljudi svašta prodaju što je činjenica da od kad je svijeta i vijeka to rade. Prodaju svašta.

You can find some commentary on HHO devices at HHOinfo.info; I haven't checked all the site for technical accuracy, but there are some interesting comments on how people are making money from selling these type of devices despite the vanishingly small chance that they actually save useful amounts of fuel.

Teorija je kada ništa ne radi a svi znaju zašto. Praksa je kada sve radi a niko nezna zašto.
som
Old Senior Member

PostPostao/la dimulius » 22. 04. 2012. (16:09)

mrzim se ponavljat:

Ukoliko se vise energije utrosi na dobijanje vodika, nego sta je energija koju taj vodik moze dat, onda tu ova prica zavrsava.
Ukoliko je obrnuto, onda nema ama bas nikakvog razloga da se ne napravi motor koji ce radit u potpunosti na vodik.

Kako za sada jos nema motora koji bi samostalno stvarao struju potrebnu za elektrolizu i u potpunosti radio na dobiveni vodik, smatram da je ovo samo i iskljucivo navlakusa.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la som » 22. 04. 2012. (18:51)

som je napisao/la:Koga interesira da vidi kako radi i da radi može dobiti broj telefona čovika koji ih ugrađuje i daje garanciju. Neznam šta bi više od toga htjeli.

A ovo?
som
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.