HHO GENERATOR

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: HHO GENERATOR

PostPostao/la porer » 20. 09. 2011. (11:46)

Za automobile uvjeti su takvi da bi nasuli 1 litru goriva (ili 1.5, u bocu) te vozili u jednom smjeru, na otvorenom dok se ne potroši. Zatim bi nasuli ponovo istu količinu goriva i istim putem se vratili na polazište.
Nakon toga bi priključili HHO i isto to ponovili s njime.
Na moru smo testirali na isti način, znači jedan tank (3-5 litara) uz kurenat pa onda jedan niz, prvo bez HHO a zatim sa.
Svako mjerenje ponovljeno je više puta.
Renault 19 vozim već 6 mjeseci s ugrađenim generatorom i potrošnja nije baš puno smanjena, manje od 10%. Jedini napredak je da je motor puno živahniji a lik na eko testu gledao je s nevjericom u rezultat te ponovio test.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la emils » 20. 09. 2011. (11:54)

Super. Jesi li još što mijenjao na Renaultu osim što mu je ugrađen HHO generator?
emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la porer » 20. 09. 2011. (12:01)

Da, paljenje sam pomjerio na kasnije, skoro u samu GMT. Na dizelašima na boš pumpi smanjen je dotok (to nisam radio ja nego stručni mehaničar pa ne pitaj za detalje, govorim o timskom radu).
porer
Old Senior Member

PostPostao/la gre » 20. 09. 2011. (13:47)

Jel nam možeš reć više detalja, kako se spaja na auto šta triba napravit ili je to poslovna tajna?
gre
Member

Tip plovila: Jedrilica El Bimbo

PostPostao/la porer » 20. 09. 2011. (14:21)

Ma nije nikakva tajna, netko je ovdje još prije stavio link na autodijagnostika.biz forum, tamo sve piše od A do Ž. Ne da mi se sada prepričavati.

Gre, još prije poslao sam ti pp, vidim da ga nisi pročitao...
porer
Old Senior Member

VODIK = VM

PostPostao/la frakaro » 19. 04. 2012. (19:44)

Neznam kao početi temu i neznam dali je u pravoj sekciji (ako nije admin neka je pribaci di odgovara).

Imali netko kakva saznjanja ili koje korisne linkove kako to izgleda ugradeno u brod odnosno u paru sa yamahom.

Po nekim pričama ušteda goriva od 30 do 50%.

Za početak samo ovoliko da vidimo imali zainteresiranih za raspravu.

Pozdrav :wave:
frakaro
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Nautika 650k yamaha115

Re: VODIK = VM

PostPostao/la kutnjak » 19. 04. 2012. (20:23)

Frakaro, mislim da imamo informacije iz istog izvora ;)
Da pojasnim malo o cemu se radi: instalacija na brodu koja od destilirane vode (valjda elektrolizom) pravi vodik i kisik, i onda taj proizvedeni vodik ubacuje u VM motor, za sagorijevanje, te tako smanjuje potrosnju benzina za 30-50%. Te instalacije proizvodi neki tip u Slavoniji, i to kosta oko 1.200 €.

Moram priznat da se meni svidja ideja, no isto me je strah od vodika da to sve skupa ne eksplodira... a dica i zena na brodu. S druge strane oni koji to koriste kazu da nema velike opasnosti od eksplozije, jer se taj proizvedeni vodik odmah upumpava u motor, i ne skladisti se na brodu, a kad se motor ugasi prestaje i proizvodnja vodika...

Usteda u gorivu od 30-50% je velika stavka, i ta se investicija brzo isplati. Ja to necu stavljati na svoj brod za sada, no za koju godinu, ako cijene goriva nastave ovaj suludi rast, tko zna...
kutnjak
Member

Tip plovila: Merry Fisher 725 / Honda 150

PostPostao/la zore70 » 19. 04. 2012. (23:11)

Ima o tome vec tema na forumu..u stvari sustav za proizvodnju vodika se zove HHO generator ;) Tako da bi ovo tribalo spojit u jednu temu viewtopic.php?f=57&t=5126&p=173988&hilit=hho#p173988
frakaro je napisao/la:Neznam kao početi temu i neznam dali je u pravoj sekciji (ako nije admin neka je pribaci di odgovara).
Pozdrav :wave:

Inace,salno se susrecem sa ovim pitanjem od vlasnika brodova,narocito onih sta podosta trose..
Sate i sate san proveja po netu kopajuci,prica sa masu tvoraca tih i ne bas jeftinih sistema,sa vis eljudi koji su kupili i ugradili sistem...ali....jos nisan uspija popricat s anekim ko je sa tim napravija 5-10 tisuca kilometara ili 100-200 sati u brodu pa da mi kaze iskreno i realno rezultate i iskustva za i protiv..

Na You Tube ima masu filmica di neki pricaju pricu,poneki i upale motor na mistu ali jos ne vidjeh da neko vozi za ozbiljno :(

E sad,posto poznajem i neke osnove termodinamike a posal su mi motori nekako mi je sve to cudno i jako tesko spojivo pa bi bilo lipo kad bi se neko javija sa konkretnim rezultatom,provjerenim uzivo,odvozenim po cesti,moru i sl..

Stvar je sve vise zanimljiva radi cijene goriva,ali ako je truba onda ode u vitar ulozena lova ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la tomsic davor » 20. 04. 2012. (13:23)

Sta je nema vise nikakvih komentara.?
..ako ovo stvarno radi valjda bi vec neko se pohvalio da je stavio u brod...
Mislim da ipak treba sacekati koju godinu pa ce stvar izadji na vidjelo...ako stvarno funkcionise...
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la som » 20. 04. 2012. (16:27)

Evo ima čovik do mene Honda 150 konja, četverotaktna i potrošnja s 27 litara pala na 14-16. Znan ga godinama a i meštra koji mu je to ugrađiva. Ima godinu dana kako ima ugrađen HHO generator. Čovik koji ugrađuje je moj prijatelj i pita san ga za ugradit. Kaže da moran dosta čekat jer mu je ludnica a meni garantira najmanje 30 % manju potrošnju (ako nije nemoram dati ni kune).Dosta svita ima to ugrađeno ali ne govore puno. Neki rade dobro a ima ih koji ne vride kune. Ako nekoga interesira mogu pitati pa da se par ljudi složi i dođe na probnu vožnju i uvjere se je radi ili ne.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la sans-ego » 20. 04. 2012. (17:12)

tomsic davor je napisao/la:Sta je nema vise nikakvih komentara.?
..ako ovo stvarno radi valjda bi vec neko se pohvalio da je stavio u brod...

Ja mislim da je to jedna velika prijevara. Jedino sto taj sistem radi je da prezasicuje smjesu. Nacin na koji radi je da zavarava senzor usisa zraka - dodatno takvi sistemi zahtijevaju modifikaciju elektronike na motoru za dodatno obogacivanje smjese - a tu hidrogen pomaze povecanom izgaranju prezasicene smjese. Nasilna promjena kompresije i "hakiranje" elektronike samo manje-vise steti motoru, a i okolini.

Prije par godina je bilo upozorenja po cijelom svijetu o tim HHO aparatima od strane agencija za zastitu potrosaca i mislim da se po netu da naci i testova, a i dokaza da to jednostavno ne radi i dovoljno argumenata koji to potvrdjuju.

To spada u istu kategoriju "jakih neodimjiskih magneta" koji se stavljaju na dovod goriva da bi kao razbili ugljikohidrate u gorivu pa bi motor navodno manje trosio i cak do 20% i slicne gluposti. :lol:

Da tako nesto revolucionarno radi i da se dokazalo da je doista tako, onda bi bilo u serijskoj proizvodnji i masovnoj upotrebi na svakom motoru u civilnom i vojnom sektoru. Ovako :thumbdown: ..i nemojte biti naivni.
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la dimulius » 20. 04. 2012. (17:18)

jebogapatak san-ego
ovo je mozda i prvi put da se s tobom u potpunosti slazem :mrgreen:
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la sans-ego » 20. 04. 2012. (17:40)

dimulius je napisao/la:jebogapatak san-ego
ovo je mozda i prvi put da se s tobom u potpunosti slazem :mrgreen:

:lol: mislim da je postotak znatno visi, ali je tesko za priznat' - :mrgreen:
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la som » 20. 04. 2012. (17:58)

Svako ima pravo na svoje mišljenje. Smijali su se ljudi i kočijama bez konja. Kad je Tesla tvrdio da je izmjenična struja budučnost samo šta ga nisu proglasili za luđaka. Činjenice su da se nekima smanjila potrošnja a nekima povečala ili ostala ista. To samo znači da ima nečega u tome.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Max65 » 20. 04. 2012. (18:13)

Nemojte opet o tom, stvarno se čudim nekome da se usudi na motor od nekoliko desetaka tisića eura staviti to sr@**e pa makar ga ugrađivao i najbolji mehaničar.
slika
Max65
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.