Separator voda/gorivo

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Separator voda/gorivo

PostPostao/la borro » 18. 04. 2012. (06:52)

el passo oteo si mi riješp iz usta!
Garancija motora nije uvjetovana separatorom goriva. Svaki koji staviš bolji je nego nijedan. Kvar motora zbog goriva i pokrivenost garancijom nema veze sa separatorom. Slično kao da bi na autu izgubio garanciju na motor jer si stavio gume drugog proizvođača.
Kako god, stavljanjem separatora pogriješio nisi, pa da je i china.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la newby » 18. 04. 2012. (08:45)

sans-ego je napisao/la:
newby je napisao/la:Evo za info, dogovorio sam ugradnju original Yamahinog filtera. Cijena je 970 kn.

Eto, rijeseno.
Usput, za tu cijenu mogao si kupiti oba koji smo ti preporucili.
I Racor i Separ. I ostalo bi ti za slijedcih 5 sezona za filter uloske.

Nisam baš mogao kupiti oba, ali da original je nešto skuplji.
Po mojem mišljenju uvijek je odluka ovisna o konformitetu i novcu. Sa originalom znaš na čemu si, sa zamjenskim dijelom ne znaš, možda je jednako kvalitetan, možda nije, vjerojatno nije kvalitetniji od originala - često to saznaš na bolan način.

U konačnici je prevagnulo to što će mi ga ugraditi ovlašteni Yamahin servis, a ne da se ja petljam s time - :D linija manjeg otpora - tako da ak nešto crkne na motoru imam samo jednog dobavaljača kojem mogu :Angry47:
newby
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bakan 6.3

PostPostao/la borro » 18. 04. 2012. (08:53)

Ma slažemo se mi s tobom u svakom slučaju, pogotovo ovo za ugradnju. Samo je stvar da možda baš netko od renomiranih proizvođača koji su spomenuti rade za Yamahu ili bilo koga drugog. Mislim isti je slučaj u auto i ostalim industrijama. Uzet ću original pumpu goriva, a neću od Bosch-a, ( a ovi ju rade) ili svječice, i tako dalje, posebno je tak s kočnicama, amortizerima i slično. Renomirani proizvođač bilo kojeg dijela, nije ništa manje (bar nebi smio biti) kvalitetan od "original" dijela. Nije u biti original ništa bolji za masu dijelova, samo zato što nosi logo na sbi. Evo mene zadnje pumpa za vodu na stakla došla doslovno 4 puta jefitinije jer nema logo od auta, a isti proizvođač, ista pumpa, ista boja (bijelo plava) isti broj na njoj - sve, ali nije otisnut logo.

Malo OT, ali primjera radi - zbog povoljnijeg ishoda za novčanik
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la sans-ego » 18. 04. 2012. (13:46)

borro je napisao/la:Samo je stvar da možda baš netko od renomiranih proizvođača koji su spomenuti rade za Yamahu ili bilo koga drugog

Obicno u industriji je to neki kooperant ili externi dobavljac. I Racor i Separ su vrhunski proizvodjaci filtracione opreme. TIme se bave i tu su sam vrh industrije. Yamaha to jednostavno nije, vec rebrandira vjerojatno neke jeftinije proizvode i tu ima slobodu formiranja cijena i naplacuje svoj brand, pa je sansa da je vjerojatno vise genericni nego neki vrh industrije.
Naravno, to ne znaci da je filter los. Samo je visestruko skuplji nego sto zaista vrijedi.
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la neli27 » 21. 04. 2012. (21:56)

Evo ja sam neki dan montirao Separ filter na motor tip SWK2000/5 protočnost 5 litara u minuti cijena sa PDV 1350,25 kuna,to je za motor do 200ks. to je ništa koliko ga je koštao popravak dva puta a razlog je voda u gorivu.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

PostPostao/la Janes » 22. 04. 2012. (05:50)

Dobar separator vrijedi kao i dobre gume i kočnice na autu.
Janes
New Entry

PostPostao/la popecek » 16. 02. 2013. (12:27)

Zanima me nakon koliko vremenski treba promijeniti filter/separator goriva, odnosno koji su indikatori da ga treba mijenjati. Konkretno moj je uz eteca odradio tri sezone. Pozdrav!
popecek
Member

PostPostao/la sans-ego » 16. 02. 2013. (15:25)

popecek je napisao/la:Zanima me nakon koliko vremenski treba promijeniti filter/separator goriva, odnosno koji su indikatori da ga treba mijenjati. Konkretno moj je uz eteca odradio tri sezone. Pozdrav!

Ako imas Racor 10-mikronski onda je dobro svakih 150-200 sati (jednput godisnje) izvaditi stari ulozak i staviti cisti. Stari mozes u malo acete i tople vode ili neki antikalk za kafemasinu potopiti na par sati pa oprati pod visokim (ne previsokim) pritiskom s toplom vodom i posusiti toplim zrakom ili ostaviti na buri da se susi. Eto tako ja i nikad probljem.

Ako imas u makini neki od Evinrude- a za E-teca - nemam pojma kako to radi tamo. Vjerojatno je zapecacen pa ga moras kupiti novog.
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la popecek » 23. 02. 2013. (13:15)

E to me zanimalo, znaci nije potrebno mijenjati cijeli filter već samo uložak.
popecek
Member

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.