potrošnja 2t 85 ks

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: potrošnja 2t 85 ks

PostPostao/la bender » 13. 04. 2012. (09:10)

Da ti pravo kažem-nisam mjerio precizno. Do te potrošnje sam došao tako što sam u prazan tank(85l) ulio 50l i napravio turu od 28- 30 milja pri 4300-5000 okretaja i bonaci- sam, ali sa barkom punom opreme i stvari. Trebalo mi je otprilike uru i 20, a u tanku je ostalo oko 12 litara. Za istu turu sam po puno većem moru znao potrošiti skoro cijeli tank, ali to nije realno jer bi išao cik-cak, pa smanji-povećaj gas - znaš kako ide... Ovo gore su približni podaci jer nisam od prevelikog mjerenja, ali potrošnja je velika. Trebao bi ove godine izmjeriti točnu potrošnju pri raznim režimima, lani mi se jednostavno nije dalo :oops:
Jel netko zna gdje bi u nas mogao nabaviti neke potrošne dijelove - impeler, neke vide,... ?
Imam još par pitanja u vezi motora, al otvoriti ću novu temu.
bender
New Entry

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Polyform c24, Raffaelli biggame, Antares 12

PostPostao/la mrkac » 13. 04. 2012. (12:32)

dome je napisao/la:imao sam takav motor na sličnom gliseru pa mogu argumentirano reći da ti prodavatelj govori istinu po pitanju potrošnje.Imam još nešto dijelova za taj motor.Sam motor je izuzetno robustan te uz pravilno i redovito održavanje gotovo pa neuništiv svi skopovi su predimenzionirani te traju daleko više negoli kod današnjih motora.Dijelovi su dobavljivi kao i za sve Suzukije, taj model je bio u svijetu jako popularan tako da je proizvođač osigurao primjerenu količinu rezervnih djelova a, i mnoge sklopove dijeli sa ostalim modelima tako da će biti dijelova da ga se još dugo može održavati na životu.

Ni ti nisi pazio na satu kako bi rekli :D
Mirno more
mrkac
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Scand Boats 26

PostPostao/la elan gt 435 s » 15. 04. 2012. (21:44)

hvala puno na odgovorima meni je isto malo sumnjiva ta potrošnja ali dogovaramo se da ga isprobam na brodu pa čim to obavim javim vam točnu potrošnju.
elan gt 435 s
New Entry

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.