Podvodnjaci i hobotnice

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Podvodnjaci i hobotnice

PostPostao/la Pape » 13. 04. 2012. (21:37)

sans-ego je napisao/la:Niti ja ne mogu vise na 20 metara, ma niti vise od 10 ali me to toliko ne pogadja.
Nitko nije niti tebe niti "kormorana" osobno napao, cak niti spomenuo. Samo su neki ovdje cakulali ono sto misle i kako je u porastu neuko ponasanje tzv. podvodnjaka, a postaje nas zajednicki problem - na sto se odnosi velika vecina postova u temi s naglaskom na sirote hobe, a tome mozemo pridodati i gofice i periske i amfore sto se mene tice.

...meni ne triba odvjetnik, iman Sans-ega...

...bravo čovik!... :Other14: :thumbup: :clap:

...a šta se tiće svog prvotnog posta i dalje iza njega stojim 100%...samo da neki pokušaju razumit šta je napisano...onda ne bi bilo ovakih konotacija na temu. pojam "morž sa ostima" ..mislin da san ga jako dobro opisa na koje likove mislim, Sans-ego je recimo skužija odma i napisa o onome šta se dešava i po plažama. par puti se desilo i meni da san skoro natriska budalu sa nabijenom puškom, a s kojom iz mora izlazi nasrid plaže...isto tako, u istom postu reka san šta mislim o podvodnjacima....ili kratko i jasno...na njihovoj san strani kad ih se napada...jer bija san podvodni...i još san...al samo u duši...

...i na kraju...

...to šta su se neki pripoznali u opisu "morža sa ostima"... :lol: :lol: :lol: ....paaaaa, ljudi.... ja bi se osobno.... zabrinija sad.... :mrgreen:
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la sans-ego » 13. 04. 2012. (23:42)

Pape je napisao/la:par puti se desilo i meni da san skoro natriska budalu sa nabijenom puškom, a s kojom iz mora izlazi nasrid plaže...isto tako, u istom postu reka san šta mislim o podvodnjacima....ili kratko i jasno...na njihovoj san strani kad ih se napada...

Ma ja se tu najvise divim Cesima koji preuredjuju protupozarne aparate na boce za ronjenje jer imaju volju i motivaciju, pa su skromni i u opremi i znanju, ali su dovoljno ljubazni i susretljivi pa pitaju, sto i kako i gdje se moze roniti.
To iz osobnog iskustva s takvima, a i sa Tarzanima u James Bond Omer kolekciji s visecjevnim ostima, i naravno ti ne pitaju nista nikoga, a pojma nemaju gdje su dosli i kakvo je more i kurenat i dno. To svakoga razbjesni.

Mislim i ocekujem od velike vecine ljudi u ovoj temi, da mogu prepoznati varijacije i karakteristike podvodnjaka i nitko ih - one prave - ne osudjuje. Tako je isto u temama s tzv. nauticarima, ribolovcima stranih i domacih tehnika, jetskierima, mehanicarima i zamalobrodograditeljima i ostalim pukom od i oko mora.

Cinjenica je - gad ce zatuci sve sto mu padne pod ruku s bilo kojom podvodno-nadvodno tehnikom i onako - tu su najvise ugrozene hobe, i male ribe u plicacima.

A strah od Itame da me skupi dok ronim na otvorenom moru uz barku mi je isti kao i ako ce mi neki zaljubljeni par u vali preci preko kicme s kaicem i Tomosom 4 na 5 metara od obale.

Pape je napisao/la:...to šta su se neki pripoznali u opisu "morža sa ostima"... :lol: :lol: :lol: ....paaaaa, ljudi.... ja bi se osobno.... zabrinija sad.... :mrgreen:

Sad kad se pogledam i razmislim koliko mogu ja smrcati i puhati s disalicom po vali ili siki...skoro sam se prepoznao ...:Scared37:
I zato maska i peraje uskoro na klin iznad kamina, tamo do puske, parangala, panule i mreze...i prvi stajem u red za HD kameru
- model "M45-podvodni by Pape©".
;)
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la Pape » 14. 04. 2012. (01:39)

sans-ego je napisao/la:Sad kad se pogledam i razmislim koliko mogu ja smrcati i puhati s disalicom po vali ili siki...skoro sam se prepoznao ...:Scared37:

...možda da je neko opisa kita izvrnutog naopako koji pluta po površini tako i ne može više zaronit...možda bi se tad ja skoro pripozna... :lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la dimulius » 14. 04. 2012. (08:50)

ajde, ajde, zakuvali ste, a sad lagano priznajete da ste morzevi 8-)
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la lupis » 14. 04. 2012. (09:24)

sans-ego je napisao/la:
Mislim i ocekujem od velike vecine ljudi u ovoj temi, da mogu prepoznati varijacije i karakteristike podvodnjaka i nitko ih - one prave - ne osudjuje.

koji su pravi a koji krivi?

Pravi su oni koji nisu krivi,a krivi su oni koji vade hobe u enormnim količinama?
Ili su krivi oni koji neidu dublje od 10 metri?
Pravi su oni koji u prolazu kroz plićak do većih dubina ne diraju ništa?

Meni se ipak čini da su pravi najčešće i krivi.
A krivi rijeđe.

U svakom slučaju,po svemu napiusanom u zadnjih par stranica,krivi su oni koji love s vatrogasnim aparatima(navodno),oni s stranom putovnicom,oni koji rone u pola metra vode u ljetnim mjesecima...
A pravi su naravno ovi koji su sad u moru,koji "treniraju"...

Dobro....,ko lovi hobotnice onda ....??
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la kormoran » 14. 04. 2012. (11:14)

Pravi-krivi???
Naši-vaši???
Mislio sam da su ta vremena več prošla kad se neko domislio ko su pravi a ko ne.
Ako neko ima dozvolu,lovi validne ribe tamo gde se to smije i ako poštuje zakon to može da bude i u 5 cm vode. Ako takvi "mroževi" nekome smetaju........
kormoran
New Entry

PostPostao/la mala od kužine » 14. 04. 2012. (12:43)

kormoran je napisao/la:Ako neko ima dozvolu,lovi validne ribe tamo gde se to smije i ako poštuje zakon to može da bude i u 5 cm vode. Ako takvi "mroževi" nekome smetaju........

Eto odgovora Lupi,no bojim se da bi i ja tebi smetala jer sam više iglica nego morž :lol: .
Ljudi dajte se više odmaknite od ove teme koja je sasvim isušena.
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la dimulius » 14. 04. 2012. (14:26)

mala od kužine je napisao/la:Ljudi dajte se više odmaknite od ove teme koja je sasvim isušena.

na zalost nije
ovo je jos mocvara ;)
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la profa » 14. 04. 2012. (16:35)

Dolazi ministar sporta i sve će posušit i neće postojat močvara i neće biti pličina i hoba i gotova priča :clap: :clap: :clap:
profa
New Entry

Tip plovila: barakuda,IMR 60 KS,elan t-401

PostPostao/la Pape » 14. 04. 2012. (23:06)

dimulius je napisao/la:ajde, ajde, zakuvali ste, a sad lagano priznajete da ste morzevi 8-)

...evo ga opet... :mrgreen: ...znaš kako bi ja sad ovo sve opisa Dimulijuse...vidila žaba da se konja potkiva, pa i ona digla nogu.... :lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 14. 04. 2012. (23:24)

lupis je napisao/la:
Dobro....,ko lovi hobotnice onda ....??

... pa evo bar ih nije teško pronać...malo prokopuckaš po netu...i vidiš ko se fali... :mrgreen: ...jeli liči malo na.... :silent:

slika
slika
slika
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la sans-ego » 15. 04. 2012. (00:05)

Neka, neka, pamti more...pa kad mu naleti jedna ovakva "malena" od 20 + kila i naplati za sve ove od prije. :mrgreen:

slika
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la ninjutsu » 15. 04. 2012. (02:31)

Zna se kad je "cura" na jajina ; sve drugo na vlastitu odgovornost i gladušinu !!!!
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !!
ninjutsu
Member

Tip plovila: Quicksilver 875

PostPostao/la lupis » 15. 04. 2012. (08:29)

od ovih dizača utega znam jedino Pešalova...,ovdi je lice djelomično zaklonjeno ali po grudnom košu i pločicama na trbuhu misim da nije on...
koja je ovo disciplina...,dizanje do 5 kila???
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la ab ovo » 15. 04. 2012. (08:36)

Pape je napisao/la: ...jeli liči malo na.... :silent:

Jel' misliš na neku brojku, skoro pa okruglu :P
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.