Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
alex je napisao/la:Hvala Tacek,vjerujem da motor nema 240 nego 220 ks kako ste vi rekli
jer nemate razloga za lagati i mislim da ste jako posten covjek.....
Sta se tice motora nemam namjeru ga voziti na 4200 okretaja,nego najvise 3000-3400 okretaja,a mozda i manje,jer meni treba samo jedna dobra putna brzina(recimo ~13 milja) i nista vise.
Sada samo jos jedno pitanje ,zadnji put ste rekli da je bolji propeler sa tri krila posto imam kolombu ispred; posto ovaj propeler 485 PL michigan ima 4 krila bilo bi mozda bolje da skratim malo zadnji dio kolombe???....
tacek je napisao/la:Koliko znam u posljednje vrijeme Graso stavlja VM MR504LX u toj klasi ali nemam povratne informacije kako idu tim motorom.
Minesweeper je napisao/la:Koliko sam ga shvatio brzina mu nije bitna a sail drive i motor je moguce ubaciti u brod, njemu triba fiksni propeler umisto sklopivog
alex je napisao/la:"KOma" pozdrav i tebi!
Dao si mi puno podataka i naravno da sve to pomaze,htjeo bi jos saznati kako ti se ponasa brodica bez kobilice,tj. kakav ti je stabilitet?....ja cu isto napraviti neki spojler a mozda i brkove sa strane,vec sam se raspitao i nasao tko ce mi to napravit , samo je rekao da moram prije staviti unutra novi motor, probati se malo voziti da on vidi koliko "kopa" krma, i tek onda ce uzeti mijere i napraviti odgovarajuci" spojler i brkove"....
Ako nista drugo cemo se cut preko PP jos za koje pitanje, moze?
Hvala.
sans-ego je napisao/la:Minesweeper je napisao/la:Koliko sam ga shvatio brzina mu nije bitna a sail drive i motor je moguce ubaciti u brod, njemu triba fiksni propeler umisto sklopivog
Ako mu je nebitna brzina, sto ne montira jarbol i jedro? Zar se sail drive ne stavlja kroz dno plovila - jedrilice i vjerojatno ide znatno dublje nego gaz Baylinera, barem jedno 40-50 cm?
Jos jedan "A-JE-TO" projekt...
Minesweeper je napisao/la:Ne vidim u čem je problem- Čovjek ima brod, ima taj motor sa sail driveom i ima volju za to skupa isprobati, ako ne bude zadovoljan rezultatom zatvori rupu na trupu i smisli nešto drugo. Brzina nije bitan faktor već potrošnja, zanimaju ga odovarajuće mire propelera.
Minesweeper je napisao/la:Ja se prvi slažem da to nije dobra kombinacija ali nije ni nemoguća
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.