Podvodnjaci i hobotnice

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Podvodnjaci i hobotnice

PostPostao/la lupis » 07. 04. 2012. (18:21)

Pape je napisao/la:...a evo i šah se računa ko sport. i vrlo je opasan...šta bi se moglo ulovit baveći se tim sportom?...čisto ono da ne uložin masu nojaca i vrimena, a ne mogu spojit ugodno s korisnim...eto, pomagajte...

već kad spominješ šah,jasno mi je što se radi nakon treninga s plijenom....,sve se vrati nazad u škatulu....,za ovaj drugi "sport" nisam baš siguran...,ajd pomozi...,di idu "rezulatati" treninga podvodnjaka....?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Pape » 07. 04. 2012. (21:52)

...isto u škatulu...samo malo izoliraniju... :mrgreen:

...ali primječujem da od svih sportskih najviše podvodnjaci ti idu na kua. ne znan zašto. u stvari mislim da jako dobro znan zašto. isti je razlog zašto si zagovorniki i taka-taka i ne brže, vožnje brodom... :mrgreen:

....za pravog podvodnjaka triba ti dosta staža pod morem i bit u kondiciji samo takoj. ovi šta love uz kraj, pa kad potopi disalicu, a guz**a mu još viri van, a misli da je 25m pod morem tad, to ja zovem morževi sa ostima...to može svaka blesa...i ti su obično osuđeni na čućine, ili na koju hobu. jedino ako ne naleti na kojeg šarga, brancina u pličaku između nekih stinja...a i tad je to upitno, jer mu je sposobnost ciljanja i pogodak mete, ili skračeno, preciznost.... nešto u rangu...mogu pogodit slona sa metar i po...pravi podvodnjak neće trošit zarone na pizdarije, a pogotovo "trošit municiju" na pušci na sitnu ribu...nastojat će uvik gađat šta veću ribu...a i količinama upucane fiš...u prosjeku ništa više neće donit od prosječnog riblovca iz broda...jedina razlika šta će bit oboritija riba, jer ima tu prednost da vidi šta će lovit i pritom bira...dok ovi spusti tunju i čeka da bilo ko skoći....

...i meni osobno pravi podvodnjaci ne smetaju, dapaće čak sam odličan sa nekima od njih, a osim onog šta su dobri ljudi, ima još jedan razlog zašto sam s njima na ti, al smetaju mi ovi gore navedeni morževi kojih se zadnjih godina nakotilo ko pljeve, koji taru u pličacima do par metara sve pred sobom, pa i čućine, a ove hobe jadne su im najdraži pljen, i zbog kojih se čak u pličaku ne volim brčkat da me ne bi zaminija sa nekim kapitalcem znajući koliko je tima znanje o moru....

...ostalo se sve ljudi prije mene rekli, i mislin da ne triba se ponavljat... :wave:
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la kormoran » 08. 04. 2012. (17:48)

Ako čovek ne može duboko to još ne znači da nema znanja o moru.Tako da so te tvoje tvrdnje više-manje gluposti.
kormoran
New Entry

PostPostao/la Pape » 08. 04. 2012. (20:33)

kormoran je napisao/la:Ako čovek ne može duboko to još ne znači da nema znanja o moru.Tako da so te tvoje tvrdnje više-manje gluposti.

...šta, ol si se negdi u textu pripozna.... :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

...da, ta jedna rečenica u kojoj možda fali još koja rič tipa....u velikoj večini slučajeva... znanje o moru....isključuje sve gore napisano... :clap: :thumbup:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la kormoran » 09. 04. 2012. (20:15)

Da prepoznao sam se u unom djelu o dubini.Ali kaži ti meni šta tebi smeta kod nekog ko plati dozvolu i ulovi (ako ulovi) validnu ribu u 2 m vode?Verovatno ti loviš sam zubonje od 8 kh i brancine od 5 kg.Sve ostalo i ako je validno za tebe je premaleno.
kormoran
New Entry

PostPostao/la sans-ego » 09. 04. 2012. (21:10)

kormoran je napisao/la:Da prepoznao sam se u unom djelu o dubini.Ali kaži ti meni šta tebi smeta kod nekog ko plati dozvolu i ulovi (ako ulovi) validnu ribu u 2 m vode?

Bez uvrede, ali nemas ti sto traziti u 2 metra mora na 5 metara od obale s puskom, tamo gdje se ljudi kupaju ili cak moze biti potencijalnih kupaca. Zna se kako se i gdje lovi i koja su pravila, a platiti dozvolu nije niti garancija ulova, a niti ulaznica za neogranicenu individualnu interpretaciju ponasanja na moru.
Narocito obozavam i divim se onima koji prodefiliraju po prepunoj plazi s nabijenom puskom i u punoj ratno -ronilackoj opremi u nadi da ce raketirati nekog jadnog gofica od 500 g.u metar mora - jer dublje ne ide, a i strah od dubine je vrag - ne kazem da si ti bas taj, ali broj takvih raste iz godine u godinu. Ili ih mozda samo ja sve vise primjecujem.
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la Pape » 09. 04. 2012. (21:30)

kormoran je napisao/la:Da prepoznao sam se u unom djelu o dubini.Ali kaži ti meni šta tebi smeta kod nekog ko plati dozvolu i ulovi (ako ulovi) validnu ribu u 2 m vode?Verovatno ti loviš sam zubonje od 8 kh i brancine od 5 kg.Sve ostalo i ako je validno za tebe je premaleno.

...ako si pročita moj post prije, onda imaš i odgovor na pitanje zašto mi smetaju...a evo i Sans ego me je nadopunija od riči do riči šta mislin i ja...(da raketirati gofa od 500g ... :lol: :lol: :lol: ...a ebalo nanu...je me nasmija, al upravo je tako... :thumbup: )

...i drugo, nekad bilo danas se spominjalo, ali za info...bija san puškaš...a ne "puškaš", bija na dubinama i sa ribom na igli o kojoj neki danas mogu samo sanjat, a bija san za tadašnje pojmove prosječan. neki moji kolege/prijatelji su na moje oći išli di se neki ni dan danas ne bi usudili otić sa bocama, a neki su i vječno zaspali dole...pokoj im duši.......to šta danas bi se udavija da mi je propela od broda po metra dublje...to je drugi par postoli....zato više ni ne ronim sa puškom iako je još uvik iman, al doslovno za skupljanje prašine i kao sječanje na neke lipe dane...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la kormoran » 10. 04. 2012. (06:35)

"Bez uvrede, ali nemas ti sto traziti u 2 metra mora na 5 metara od obale s puskom, tamo gdje se ljudi kupaju ili cak moze biti potencijalnih kupaca."

Zato što si video nekoliko neodgovornih ljudi koji love na plažama tebi svi koji love uz obalu idu na živce.Vrlo pametno.Kada čete naučiti da nisu svi koji vam idu na živce isti.A mislim da i gofa od pola kile.Postoje mjere koje treba da se poštuju ali često ih ne poštuju baš "majstori svog posla".
kormoran
New Entry

PostPostao/la ivan3 » 13. 04. 2012. (14:59)

Je, kormoran dobro govori. Malo ste se puno uzasrali.

Ja ne ronin cilu godinu nego od lita do lita, i tako unazad jedno 4-5 godina. I nikad nisan zaronija priko 10 metri, a najviše vrimena san na 3-4 i to u kraju.

I šta san ja sad neki morž? :wtf: Potencijalni ubojica? :wtf: Opasnost za cilu okolinu u radijusu kilometra? :wtf: Izlovljivač nedorasle ribe? :wtf:

Aj aj, ne isplati se uopće raspravljat jer su svi popili svu pamet ovoga svita...

sansego je napisao/la: ez uvrede, ali nemas ti sto traziti u 2 metra mora na 5 metara od obale s puskom, tamo gdje se ljudi kupaju ili cak moze biti potencijalnih kupaca. Zna se kako se i gdje lovi i koja su pravila...

Eto ti ćeš mi govorit di ću ja ronit....
...............

Normalna stvar da neću i ne ronin di ima ili di može bit ljudi, ali ako ne mogu za ronit na 20 metri, a i neznan di, onda ću ronit di meni paše i kad meni paše,
ako me ko pripozna neka me dođe upozorit da nije u redu šta san uvatija tu hobotnicu (nikad ispod kila) i tu komarčicu pa ćemo se skupa okupat :twisted:
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la sans-ego » 13. 04. 2012. (17:45)

ivan3 je napisao/la:Je, kormoran dobro govori. Malo ste se puno uzasrali. Ja ne ronin cilu godinu nego od lita do lita, i tako unazad jedno 4-5 godina. I nikad nisan zaronija priko 10 metri, a najviše vrimena san na 3-4 i to u kraju.
I šta san ja sad neki morž? :wtf: Potencijalni ubojica? :wtf: Opasnost za cilu okolinu u radijusu kilometra? :wtf: Izlovljivač nedorasle ribe? :wtf:

Niti ja ne mogu vise na 20 metara, ma niti vise od 10 ali me to toliko ne pogadja.
Nitko nije niti tebe niti "kormorana" osobno napao, cak niti spomenuo. Samo su neki ovdje cakulali ono sto misle i kako je u porastu neuko ponasanje tzv. podvodnjaka, a postaje nas zajednicki problem - na sto se odnosi velika vecina postova u temi s naglaskom na sirote hobe, a tome mozemo pridodati i gofice i periske i amfore sto se mene tice.
sansego je napisao/la: Bez uvrede, ali nemas ti sto traziti u 2 metra mora na 5 metara od obale s puskom, tamo gdje se ljudi kupaju ili cak moze biti potencijalnih kupaca. Zna se kako se i gdje lovi i koja su pravila...

ivan3 je napisao/la:Eto ti ćeš mi govorit di ću ja ronit....Normalna stvar da neću i ne ronin di ima ili di može bit ljudi, ali ako ne mogu za ronit na 20 metri, a i neznan di, onda ću ronit di meni paše i kad meni paše

..mislim mozes i u Splitskoj luci sto se mene tice, ali ja sam samo primjetio da svake godine ima sve vise sminke i neodgovornosti i to raste, a ne smanjuje se jer ne postoji bas neka velika kontrola kao sto mozes, ako te zanima, procitati ili upoznati neke propise.

Nitko nikoga osobno ne napada i svrstava u neke kategorije nego se cakula i komentira i sa svrhom da nam svima bude bolje i sigurnije uzivati u moru i pritom ga usput i probati sacuvati. :wave:
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la dimulius » 13. 04. 2012. (19:04)

Ronim vjerojatno od 8-me godine zivota. Prakticiram kombinaciju plitke ceke i suljanja u 10cm mora.
Lovim sa lastikacom koju sam sam napravija, a u ulovu nema nicega sta se srami gradela.
Ostavite se davanja kvalifikacija ljudi i/ili necijeg morala obzirom na dubinu lova, jer to s time nema veze.

Ova tema na zalost nije dala nista dobroga. Puna je etiketiranja i bilo bi puno bolje da nije ni otvorena :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la ivan3 » 13. 04. 2012. (19:25)

Ne tribaš mi davat linkove na pravila koja san pročita i kojih se držin. ;)

Ja san reagira jer se kroz tvoje i papine komentare mislilo praktički na sve koji rone na malin dubinama.

Da san naučija, da ne pušin kutiju dnevno, da nisan presta trenirat, sigurno bi ronija vise od po' godine i na velikin dubinama i "nebi nikome smeta", ali kako to nije tako ja ronin lipo liti na svojih 4-5 metara i uvik bude lipe ribe za u brujet ili na gradele. :D
Kad svi već spomenija propise, eto nebi se smilo ronit na plažama i u lukama u litnjin misecima, a ja baš u jednome malome portu od svega desetak brodova izvadija oborite ribe koliko oćeš. Ujutro u 6 uri, koga će bit u moru? :shh:

Ali da je more krcato onih koje ne želimo vidit to stoji, i imaš dvi vrste. Oni šta su najopasniji su oni totalno nabrijani sa punon opremon i puškama od metra ipo gađaju cipliće. Od takvih skloni i brod jer umiru od želje samo da opale. I imaš one šta umiru od straja pa će pucat u tebe ako ih iznenadiš. Te ćeš pripoznat po maskama u jarkin bojama. :twisted:

Ni u jedne od navedenih ne triba svrstavat sve ljude koji rone u plitkome, a nekad i ako vidiš nekoga blizu plaže možda se samo vraća iz lova... pa nebi tribalo ni to iz prve osuđivat.

:wave:
ivan3
Korisnik baniran

PostPostao/la dimulius » 13. 04. 2012. (19:34)

bija san na Zirju kad se islo stavit spomen plutacu onome momku sta ga je gliser ubija :(
Svako odvajanje od kraja je doslovno smrtonosno pocevsi od 6-tog do 10-og miseca.

Prije dvi godine mi je prijatelja jahta zamalo pokosila na braku na podinama.

Plutaca sluzi samo da bolje usmjeri gliser na tebe.

Pamet u glavu i drz se kraja.
dimulius
Old Senior Member

PostPostao/la ivan3 » 13. 04. 2012. (20:00)

dimulius je napisao/la:Prije dvi godine mi je prijatelja jahta zamalo pokosila na braku na podinama.

Ove godine je mene jahta zamalo u brodu pokosila. :evil:

Vanjska strana Brača kad prođeš Splitska vrata i ideš za Starigrad, niti po milje vanka od Osibove. Frajer ima brod od 30 metri, vozi valjda i toliko milja i ne jebe živu silu, taj se ni katamaranu nebi maka. Da mi je bilo imat zolju ni sekund se nebi mislija. 8-)

Poanta: 7. i 8. misec su za i ronit i vozit u ranin jutarnjin satima dok kreteni spavaju pijani od sinoć. ;)
ivan3
Korisnik baniran

PostPostao/la dimulius » 13. 04. 2012. (20:58)

ivan3 je napisao/la:Poanta: 7. i 8. misec su za i ronit i vozit u ranin jutarnjin satima dok kreteni spavaju pijani od sinoć. ;)

istina.
Na zalost istina je i da 7. i 8. misec nisu vise za domaceg covika.
Kolicina kretenizma po moru je u to vrime tolika da mozes povratit.
To i je jedan od razloga zasto san isa na brzi brod. Jednostavno, sa brzinom od 6 milja ne mozes se ni maknit od debila.
dimulius
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.