Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
newby je napisao/la:Pozdrav, cijenio bih mišljena forumaša o tome da li je potrebna ugradnja dodatnog separatora gorivo/voda.... Ako se motor redovno servisira jel moguće da se u jednoj sezoni (4-5 mjeseca) dođe do tolike kondenzacije.
newby je napisao/la:Svakako je prednost dodatnog separatora da se može voda lagano ocijediti i nastaviti ploviti bez odlaska serviseru. Al eto zanima me dal se isplati investirati (mislim 1200 hrk) za to ili je tvornički dovoljan
newby je napisao/la:Ima li neka preporuka - neki generički gdje bi se mogao naći i po kojoj cijeni?
sans-ego je napisao/la:newby je napisao/la:Pozdrav, cijenio bih mišljena forumaša o tome da li je potrebna ugradnja dodatnog separatora gorivo/voda.... Ako se motor redovno servisira jel moguće da se u jednoj sezoni (4-5 mjeseca) dođe do tolike kondenzacije.
Ne samo da je moguce nego je to cinjenica. Narocito ako se puno vozis.
U svakom gorivu ima vode, a u ljetnim danima se vlaga kondenzira jos i vise. Narocito puno kondezirane vlage ima u ogromnim podzemnim tankovima benzinskih. Bez obzira sto neke benzinske ispumpavaju tu vodu, velika vecina ih to ne radi, pa treba izbjegavati tocenje goriva odmah poslije posjeta dostavne cisterne benzinskoj stanici, jer se onda sve izmjesa pa je benzin ili nafta puna vode.newby je napisao/la:Svakako je prednost dodatnog separatora da se može voda lagano ocijediti i nastaviti ploviti bez odlaska serviseru. Al eto zanima me dal se isplati investirati (mislim 1200 hrk) za to ili je tvornički dovoljan
Mislim da je pametno investirati u ovakav separator, pa si miran i jedna briga manje sto je
borro je napisao/la:Oprosti ali moram te pobiti, jer radim sa tim. U spremnicima ne smije biti više od 2 cm vode (više od toga se odmah prijavljuje i vadi, a u najvećem broju slučajeva ima par mm i to taloga, a ne samo vode), a drugo, gorivo se prije zaprimanja provjerava, i ukoliko se pokaže voda, ne smije se zaprimiti već se vraća u rafineriju. Tako da nebi išlo ovo da ne treba točiti nakon dostave. Drugo, najveća kondenzacija je u vanjskim spremnicima zimi, osobito ako su prazni ili poluprazni, i ljeti kad su hladne noći. Vrijedilo bi i za podzemne, ali tamo puno sporije dolazi do hlađenja spremnika nego vanji, pa je efekt puno manji.
newby je napisao/la:Evo za info, dogovorio sam ugradnju original Yamahinog filtera. Cijena je 970 kn.
dome je napisao/la:orginal je orginal i ma što bilo tko savjetovao te koliko god uvjerljiv bio uz ma kakve god argumente niti jedan argument nije uvjerljiv koliko je orginalni rezervni dio i orginalna dodtna oprema
zato koristite uvjek orginale u svim sverama života ma što to bilo i uvek ćete biti mirniji jer onaj koji je konstruirao predmetni stroj ili što li već sigurno zna naj bolje koja dodatna oprema je naj adekvatnija ........
svi savjeti u drugom smjeru ma čime god bili motivirani ne moraju biti uvjek nužno pogrešni ali ovaj je zasigurno točan
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.