Ma kakav zrakom hlađen,
Sa slika se vidi da je vodeno hlađen. Čak mogu kazat da imaš solidno urađen ispušni kolektor od inoxa. Ljepo se vidi i elektropokretač(sa ljeve strane ispod pumpe mora), preko zubatog jermena, povezana je pumpa mora(na slici ljevo) i alternator (na slici desno), ispod imaš čak gumene amortizere, što kod starijih motora nije baš običaj. Koliko izgleda, mislim, da je ovaj traktorič solidno mariniziran. Imaš i prigušivač na ispustu, ona crna kanta, slična vetusovom, to če ti ubit buko na ispuhu. Trebao bi jedino zatvorit motor u kutiju i dobro ga izolirat, pa staviti u motorni prostor cjev za usis zraka. Da sam ja na tvom mjestu, promjenio bi i filtar zraka sa nekim automobilskim. Pošto imaš več tako sređen ispušni sustav, najviše buke če ti stvarat filter zraka, a ostalo sve možeš izolirat nekom izolacijskom pjenom. Kopča ti je JLM Perkovič, najmanja, imam i ja isto na mom starom DMB.
Poslikaj još malo više motor, pa če bit sve jasno. Da najbolje je sam sredit - odnosno da ti motor sredi majstor, pa znaš šta imaš. Mislim, da ti je najbolja opcija sredit ovaj motor koji sad imaš u brodu.
Poslikaj pumpo mora pozadi, kako ide cjev u onaj inox ispušni kolektor, moguče je jedino, da je prijašnji vlastnik spojio samo cjev na ispušni kolektor, da mu more uguši buko, pa možda motor ipak nije hlađen vodom, pošto more ne cirkulira kroz blok motora, ali istina da takve marinizacije još nisam vidjeo. Malo mi je sumljivo, zašto motor nije sa prednje strane - iza stepenica zatvoren i zašto je pumpa mora obojena drogom niansom crvene boje, izgleda ko da je naknadno montirana. Ako je tako ne preostaje ti drugo nego kupiti vodenohlađen torpedo 18/24 i napravit generalku, pa ovaj motor izbaciti. Poslikaj pumpo mora pozadi i cjevi, pa če bit jasnije.