ja bi te naranio dok ne pukneš ko balun!
Sad me opt nešto zanima (opet ja). Mora da neman još brod, pa zaj_bajen svit okolo.
Zanima me konzola s instrumentima. Kod Lupisa i kod Unija su skroz drukčije organizirani ti prostori.
Evo dvi slike (naravno, cenzurirane):
Lupis konzola:
Unije konzola (il' ono šta će tek postat konzola):
E, sad
. Kod mene će bit ploča od Lombardinija (original, više instrumenata koji zauzimaju manje mjesta) i još par stvari, ali
nikako smislit di kod uređenja "byUnije" stavit, npr. fishfinder ili ploter?
I kako je došlo do ovolike razlike u tim stvarima. Najvjerojatnije zato jer Lupis ti nemaš kužinu desno nego livo, pa se mogla konzola izvuć prema natrag.
Moje rješenje je neki kompromis, nešto ovako:
, s tim da se na konzoli napravi dovoljno prostora za npr. Humminbird uređaj.
Prvotna ideja bila mi je staviti brodsko računalo, jer sam s tom tehnologijom na ti i jer bi me jako malo koštalo. Ali izgleda da je to "naprosto nemoguće" uklopiti, ili bar ne lako zbog kuhinje.
Ipak, pošto je navigacija na brodu važnija od kužine (sad će me neki ubit, znan
), možda je moguće rješenje monitor (jer jedino je njegov smještaj problematičan) staviti na livu stranu na pregradu (stijenku) ormara, tako da se može otklopit prema lijevo.
A u zahodu se već nalazi hrpa stvari, od hidro i elektro instalacija pa nadalje, sve i svašta.
Unije, kako si ti planirao postaviti elektroniku u brod? Mora da imaš neku ideju?