Recimo da se iz nekog razloga vanbrodski motor ne može podići, noga mora stalno biti u moru. Kako je zaštititi? Je li rješenje nogu namazati koperom a propelu svako toliko očistiti?
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
Zastititi od obrastanja ili? Posto si spomenuo koper pretpostavljam da je od obrastanja...na petu stavi tamnu vrecu za smece i zavezi je.alge ne dobivaju dovoljno svjetlosti i nece ti obrastati.samo je nemoj zaboravit skinut kad krenes a imas i neki koper bas za pete, neznam kako se zove...pitaj u adriani
Ima i u superkoloru posebni koper za Z pogone. Mislim da dosta košta. Ako je neki stari tomosaki rokni obični koper
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
ja sam svojedobno na vb motoru stavljao zaštitnu crnu vreću nešto tvrđu sa par rupica -da zarobljeno more istekne, a zbog manje svjetla manje je i obraštanje --- tamo di san drža brod bili su jaki kurenti a nisam zbog prostora moga držat motor dignut nego u moru----- u svakom slučaju smanjija sam koroziju aluminija i obraštanje...... ideala bi bilo napravit pomično zrcalo pa motor dizat u zrak ravno ---- to i nebi bija neki extra problem
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
Ja isto mislim, da je najbolji koper crna vrečica za smeče, neče biti ništa obraštaja, to sam testirao i odlično radi. Mislim, da bi bilo bolje da se onda motor uroni nazad sa vrečicom tek toliko da je sigurno uronjena cink anoda, pošto ako če bit anoda iznad mora, a peta umočena u more, onda je takav motor bez anodne zaštite.
Nema šanse navlačiti vreću, barka ima riješenu montažu motora slično kao Gozzo Gecko, znači na krmi je 'bunar' u koji se stavi motor i poklopi. Ići će koper (obični) na nogu a na propelu onaj namjenski.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
logična razmišljanja idu npr. 1- odvojiti more od motora: ide - ne ide ili 2 - zaštiti motor ostavljen u moru : mora ići nekako
naravno bilo bi bolje pod 1 --- kako? a- podignuti motor b - podignuti cijeli brod
b- komplicirano - teško izvedivo itd a - razmotriti konstrukcijske mogučnosti --- vertikalo podizanje motora, ili koso dizanje---- neide iz gore rečenog--- ......................................................
najbolje razmišljati u smjeru 2 - zaštita uronjenog motora --- npr više cink zaštite , bolja antivegetativna boja ...... ili nešto treće?
nisam baš pomoga
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila 2) koristi “Pretražnik” 3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji... 4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
Vreca koja ne prepusta sunce najbolji je antifouling. Mozda malo bolji material od vrece za smece jer ti se ona raspadne u pola godine i plastika zagadi more. Mozda material za cerade....??
Moj frend ima jedrilicu s bazenom za pentu i vozi cilu godinu. Stavlja je neki koper za aluminijske brodove i pokazalo mu se skroz dobro. Kad ga vidim pitam ga, pa ti javim koji je koper.
porer je napisao/la:Ljudi moji, pa već sam napisao da vreća ne dolazi u obzir. Uostalom, ta će barka ploviti čitave godine, kakve crne vreće?
Ma nemora biti crna. Može bilo koje boje
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam