Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la pero » 24. 01. 2009. (21:13)

Ja neznam zasto ste svi protiv malog od palube !
Dobro on misli ako hoce nek stavi vanbrodski motor na njegovu jedrilicu,motornjak !
Zadnja izmjena: pero; 26. 01. 2009. (20:02); ukupno mijenjano 1 put/a.
pero
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Pasara Tomos 4

PostPostao/la mali od palube » 24. 01. 2009. (21:15)

Znači Torpedo 18/24!
Ovaj u brodu je jednocilindraš i to zračno hlađenje. Od nekog motokultivatora na kojega je nekako nakalemnjen anlaser. Sve ću sutra slikat i poslat. I izmjerit propelu.
Ako odem idući vikend na Pag vidjeti tog torpeda na kojemu je navodno napravljena generalka, što da gledam? Čovjek kaže da se može za probu upaliti, iako nije u brodu. Mogao se i od mog šogora golf upaliti, pa je ipak za cijeli auto dobio 500 €. Što meni vrijedi gledati, kad ne znam što gledam. Mogao bi mi čovjek pokazati i motor od FAP-a, zajedno s kardanom i ja bih rekao da je to to. Dobro, da mi umjesto osovine proba podvaliti kardan, to bih ipak primijetio.
Bio danas i bratić kod mene. On pogotovo nema pojma. Ako odemo skupa u iduću subotu na Pag, kako da znamo da je na tome motoru zaista naprevljena generalna? Zapravo, drugim riječima rečeno, ako on traži 2200 €, ja bih dao ne 500 € manje, nego 500 € više ali da sam siguran da je to dobar motor. Ako kupim novi, onda sam siguran...
Ajme, ubit će me žena ako joj spomenem starog dizela u brodu. Reći će nek ja plovim uz obalu, a ona će polako autom po magistrali.
Eto sad me naučite kako da kupim stari torpedo 18/24 a da se ne zaj..em. Kasnije ćete me pomalo učiti kao da ga montiram, centriram, instaliram i sve ostalo što završava na -iram. I dajte mi svoje brojeve mobitela, da kad mi nešto krepa na moru zovem najbližega da dođe po mene.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la mali od palube » 24. 01. 2009. (21:18)

I ovo sa slika mi je padalo na pamet. Vidio sam to davno u jednom SAM-u. Znat će stariji što je SAM (svoj majstor). Samo bih ja ipak vrtio motor, odnosno upravljao njime a ne kormilom. Puno je okretniji.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la Žabar » 24. 01. 2009. (21:30)

Mali od palube,ako hočeš brod postoji pravilo da kada kupiš korito,da moraš kupiti adekvatan pogon.

Ako ti žena komandira, napravi kako si naumio,pa pošalji ženu(a ti ostani na rivi) da malo provoza brod do nekog daljeg otoka.

Nitko ti ne želi zlo na ovom forumu,ali kada sam daš materijala za zajebanciju...
...Neznam šta očekuješ?
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 24. 01. 2009. (21:32)

Naravno tomi, pa treba nekog reda biti, osnovnog poštovanja i malo kućnog odgoja. A Vama g. Pero želim svako dobro, očito ne znate o čemu se tu radi. Taj mali je jedan provokator obični a i vi ste tu negdje ili to niste primjetili.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Žabar » 24. 01. 2009. (21:36)

Ma nije .On ti je moj selski mudrijaš koji misli da je popio svu pamet svijeta.

Sada znam čovijeka,nije zajebant,nije pokvaren,samo nema dume o ničem...
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 24. 01. 2009. (21:45)

Što se sad desilo?
Ja taman htio otvoriti temu OD MOTORNJAKA JEDRILICA, jer imam za prodati jarbol od cca 10 m, ono tanko iskrivljeno (mislim da se zove tangun ili tako nekako), uglavnom to tanko je malo dulje od jarbola, pa ona vitla na krovu kabine i na palubi, pa tamo gdje ide jarbol čitava gomila rosfrajnih... nečega. Ima i one kočnice za konope, pa one koloture što klize po nekim vodilicama uzduž i poprijeko, pa onda gomila kojekavih inox komada koji možda služe jedrenju, a možda i ne...Prodao bih i ove inox ograde - mislim da u onoj gomili sajli moraju biti i one za ogradu, koje na jedrilicama idu od stupa do stupa. E, da ne zaboravim, čemu služe oni profili s ovalnim rupama što su na samoj razmi zašarafljeni po cijeloj dužini broda s jedni i s druge strane? Oni tamno sivi ili crni. To bih također skinuo i dao u paketu. Radi li netko od motornjaka jedrilicu da mo sve to treba? Cijena 2500€. Motor i kopča gratis.
Aj sad ozbiljno, ako to sve dam u oglas i pritom mi je bitno samo da to ne dam zabadave, koliko da tražim kad me netko nazove?
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la Žabar » 24. 01. 2009. (21:48)

Ne petaj!
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la josip » 24. 01. 2009. (21:50)

Žabar je napisao/la:Ma nije .On ti je moj selski mudrijaš koji misli da je popio svu pamet svijeta.

Mudrijaš, mudrijaš, pa neka je , al nemudruje za tuđe pare već za svoje. Vjerujem uz još koji dobar savjet da će napravit dobar brod. Svi ste se nekad upustili u posao sa kojim niste na TI, a mnogi ste vjerovatno i uspjeli u tom i znate da se onda taj osjećaj nemože platiti a za sve ostalo postoji....

Mišljenja sam da se on ne zajebava sa forumašima , nego zbog loših " temelja " traži za svaki klinac objašnjenje na način koji može sličit zajebavanju.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la tomi » 24. 01. 2009. (21:55)

mali od palube je napisao/la:Što se sad desilo?
Ja taman htio otvoriti temu OD MOTORNJAKA JEDRILICA, jer imam za prodati jarbol od cca 10 m, ono tanko iskrivljeno (mislim da se zove tangun ili tako nekako), uglavnom to tanko je malo dulje od jarbola, pa ona vitla na krovu kabine i na palubi, pa tamo gdje ide jarbol čitava gomila rosfrajnih... nečega. Ima i one kočnice za konope, pa one koloture što klize po nekim vodilicama uzduž i poprijeko, pa onda gomila kojekavih inox komada koji možda služe jedrenju, a možda i ne...Prodao bih i ove inox ograde - mislim da u onoj gomili sajli moraju biti i one za ogradu, koje na jedrilicama idu od stupa do stupa. E, da ne zaboravim, čemu služe oni profili s ovalnim rupama što su na samoj razmi zašarafljeni po cijeloj dužini broda s jedni i s druge strane? Oni tamno sivi ili crni. To bih također skinuo i dao u paketu. Radi li netko od motornjaka jedrilicu da mo sve to treba? Cijena 2500€. Motor i kopča gratis.
Aj sad ozbiljno, ako to sve dam u oglas i pritom mi je bitno samo da to ne dam zabadave, koliko da tražim kad me netko nazove?

slušaj preko 700 članova ovo čita,koga ti zajebaješ? jednoga ili svih 700 i nešto?
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 24. 01. 2009. (21:56)

josip je napisao/la:
Žabar je napisao/la:Ma nije .On ti je moj selski mudrijaš koji misli da je popio svu pamet svijeta.

Mudrijaš, mudrijaš, pa neka je , al nemudruje za tuđe pare već za svoje. Vjerujem uz još koji dobar savjet da će napravit dobar brod. Svi ste se nekad upustili u posao sa kojim niste na TI, a mnogi ste vjerovatno i uspjeli u tom i znate da se onda taj osjećaj nemože platiti a za sve ostalo postoji....

Mišljenja sam da se on ne zajebava sa forumašima , nego zbog loših " temelja " traži za svaki klinac objašnjenje na način koji može sličit zajebavanju.

Imaš pravo,ali forumaši gube živce sa nijme.Problem je u tome da neželi prihvatiti ničiji savjet,niti ne želi ni čuti ono šta njemu paše.A pili živce svima.

I slažem se,to bi mogao biti prekrasan brod.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la josip » 24. 01. 2009. (21:57)

mob, prvo ti provjeri kakvu kopću imaš, ko zna možda će ti trebat. A jesmo sjebali mađarčiće :Claping21: :Other19: :Other26: :Happy31: :Drunk33: :Drink40: :Laughing24: :Other20:
josip
Old Senior Member

PostPostao/la pero » 24. 01. 2009. (22:01)

......
Zadnja izmjena: pero; 06. 02. 2009. (13:07); ukupno mijenjano 1 put/a.
pero
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Pasara Tomos 4

PostPostao/la mali od palube » 24. 01. 2009. (22:03)

Ma čekaj... zar zaista ovdje netko misli da sam ja sve ovo izmislio i da, uz četvero djece gore u stanu, nemam pametnijega posla, pa ajde da malo izmišljamo i zaj.....mo narod. Ili su svi prepametni zaista i povjerovali u to da su prepametni za ovozemaljski bitak, pa sad svaki događaj mjere nekim svojim arišinima u kojima mjerne jedinice svakako nisu iz SI sustava? Pa koji vam je vrag? Ako netko hoće pomoći, zahvaljujem od svega srca. Ako netko treba pomoć, nudim je od svega srca. Sarkazam je zanimljiv dok je smiješan, a kad postane način poimanja svega svijeta, onda iritira. Barem mene.
Dakle, ako neko hoće pomoći, nek ide sa mnom idući vikend na Pag da gleda taj motor očima koje nisu stolarske. Mene slobodno pitajte sve o ivericama, kantiranjima i kantirkama, okovima u namještaju... sve znam. Ako ne znam ja, zna Marina (ova što radi kod mene). Zna za svaki vijak na kojoj je stranici kojega kataloga.
Eto? Ima li zainteresiranih za izlet na Pag sa mnom i s bratićem? Idući vikend.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la porer » 24. 01. 2009. (22:07)

mah. Drži si ga.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.