mala od kužine je napisao/la:Od jučer ostalo mi friganih inčuna,koje sam očistila,usitnila i sjedinila sa sredinom kruha,začinila,ulila malo mlijeka.
Zamjesila i dodavala onoliko brašna koliko je bilo dovoljno da se oblikuju fishburgeri koje sam lagano ubacila u mrvice pa u tavu s uljem.
Mala to bi pod naški reklo polpete
Rizot od mušula ala Lando
Znači dvije kapule i nekoliko pica česna isjeckao na sitno i na maslinovo ulje stavio izdinstat . U to se dodalo - isjeckanoga motara iz kvasine, petrusina , dvije ožice kapara , malo Vegete , papra , sitno nasjeckano nekoliko mladih lisića ruzmarina , 4-5 sitno nasjeckanih listića lavande i jedna ožica meda . Kada je luk sa dodacima dovoljno smekšao , dodao sam rižu i stalno mješajući , podlijevao sa cca pola litre toća od pomadora ( domaćega zagrebačkoga ) , vodom i jedno 3 dcl vina . Kad se riža skuhala , zalio sam sa još malo maslinova ulja , promiješo i pustio da se odmori dva i po minuta ( više se nije dalo čekat ) . E da naravno kako su mušule bile prethodno skuhane i očišćene , ubacio sam ih unutra par minuta nakon riže . Ali i da nije bilo mušula , ovo bi s ovim dodacima bio odličan rizot .