Z NOGA?

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Z NOGA?

PostPostao/la sans-ego » 17. 03. 2012. (00:01)

Tony_Zd je napisao/la:sans-ego, hvala na brzom odgovoru! :thumbup:

Malo ti ja o tome znam, vise onako uopceno..ima tu po forumu pravih i dobrih majstora koji ti znaju puno. Valjda ce se i oni javiti..

Tony_Zd je napisao/la:... odnosno benzinac se vrti cca 2000 o/min (ovisi od motora do motora) vise od dizel motora

Tvoj se vjerojatno, ako je diesel vrti na 3.800 max , a benzinci ti idu i do 5.500.

Tony_Zd je napisao/la:e da i tek sad kuzin da san u proslon postu postavia drugo pitanje bez pitanja :lol: naime dal to stvarno stoji sto se tice kriza kardana?? jer cini mi se da od propele do njega ima i osjetljivijih dijelova?

Pa neces se valjda odmah po skolju voziti ili u stijenu zabiti..;) Z-drive je prilicno kompleksan sistem. Ali prvo ce ti se svinuti peraja, polomiti trim ako ga imas (mislim da imas samo lift), polomiti aluminijsku propelu i ostetiti zube na osovini na kojoj je propela, onda tek zupcanike, konuse, a tek onda kardan itd. Mislim da nema neki "stift" kao na Tomosu...:) Barem tako mislim.
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la Tony_Zd » 17. 03. 2012. (09:07)

sans-ego je napisao/la:Pa neces se valjda odmah po skolju voziti ili u stijenu zabiti..;) Z-drive je prilicno kompleksan sistem. Ali prvo ce ti se svinuti peraja, polomiti trim ako ga imas (mislim da imas samo lift), polomiti aluminijsku propelu i ostetiti zube na osovini na kojoj je propela, onda tek zupcanike, konuse, a tek onda kardan itd. Mislim da nema neki "stift" kao na Tomosu...:) Barem tako mislim.

Hehe valjda necu, ali nikad neznas... :lol:
Ma eto to mi je onako ostalo u uhu pa me bas zanima jel istina... propela ce stradati sigurno, ali sto je sljedece? Jer to mi se i cini logicno, neka slaba tocka u sustavu koja prva puca i sprjecava vecu stetu...
Tony_Zd
Member

Tip plovila: Elan gt495f-yamaha 50, Gobbi 650-volvo tamd31

PostPostao/la riberer » 17. 03. 2012. (15:11)

Tako je, ne ide redom, puca na naslabijem mjestu. ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Tony_Zd » 18. 03. 2012. (23:43)

Jedno pitanje rjeseno! :D
Ajmo sad neko ko se kuzi u z noge... Sto se tice prijenosa, omjera dizel, benz itd...
Sve vec receno u par postova prije ili ima jos nesto u vezi toga?
Tony_Zd
Member

Tip plovila: Elan gt495f-yamaha 50, Gobbi 650-volvo tamd31

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.