Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
mali od palube je napisao/la:1. Deplasmanski trup može ići maksimalno onoliko koliko mu je duljina na vodenoj liniji (cca 7.5)
2. Ni za živu glavu vanbrodski motor jer je premala elisa, prebrzo se vrti, kavitira, odnosno raspržuje pijesak ili puding oko sebe
3. S vanbrodskim motorom ta će ti barka ići više od 7 čvorova
4. Uzmi nekakav torpedo ili slično
mali od palube je napisao/la:... U njoj je jednocilindrični Torpedu za kojega ne znam u kakvoj je stanju i može li upoće upaliti. Promijenio sam nekoliko brodova dosad i svi su bili motornjaci....
mali od palube je napisao/la:Gaso je napisao/la:Ne brini it če ti više od 7 sigurno, pa i sa torpedom, uzmi topeda ili slično, pogledaj još malo u Burzi Nautike.
E sad mi stvarno ništa nije jasno! Gotovo u istoj rečenici mi znalci (da se razumijemo, stvarno mislim da ste znalci) kažu:
1. Deplasmanski trup može ići maksimalno onoliko koliko mu je duljina na vodenoj liniji (cca 7.5)
2. Ni za živu glavu vanbrodski motor jer je premala elisa, prebrzo se vrti, kavitira, odnosno raspržuje pijesak ili puding oko sebe
3. S vanbrodskim motorom ta će ti barka ići više od 7 čvorova
4. Uzmi nekakav torpedo ili slično
Težinu broda ne znam, jer jučer nisam htio komplicirati još i oko vaganja. Stari gazda kaže da ima 3.5 t s balastom, a da je balast težak cca 1200 kg. U konačnici će vjerojatno biti oko 4 t (ako vratim sav balast). Netko je spominjao brodarski institut koji mi može precizno izračunati brzinu s yamahom 25. Što im sve od podataka treba? Rade li oni to inače kao uslugu ili moram nekoga moljakati? Naime, ne snalazim se ja baš u moljakanjima i traženjima vezica.
Lupis... ne znam je li tebi laaagano....zaje....nje drugih način života, pa po onoj da je čovjek sam sebi mjera svih stvari (onih koje jesu da jesu i onih koje nisu da nisu) misliš da i ja laaaaganoo....
U krivu si. Plovim i plovio sam prilično dugo, ali puno toga ne znam i spreman sam učiti. Inače se bavim programiranjem (nekad je to bilo vrlo aktivno a danas samo za potrobe svoga posla: http://www.kuhinje-saric.hr/program.html), a prvim programerskim koracima učio me, tamo negdje 90-te ili 91 klinac koji je tada imao 13 godina i još k tome bio moj đak. Lupis, poanta je da možda i od mene, neznalice, možeš nešto naučiti i da se toga ne trebaš sramiti. Ja sam (doslovce po onoj uzrečici) bio učitelj koji je učio od svoga učenika. I to ne jednom. I danas, iako sam nekakav gazda u tom svom obrtu, sve što ne znam o kuhinjama pitam svoju tehnologinju ili nekoga od dečki iz radionice.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.