Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
zore70 je napisao/la:Ovi"fantomski" projekt nije kopija nicega,postoji odobren projekt,brodske linije ,plan laminata,izracuni stabiliteta,trima i sve sta je potriba za dobit atest...
Spuzva...mislis li da bi tribalo i te papire,linije i projekt obisit na forum da bi se nekima nesto dokazalo?
Pokenja si ekspresno neciji rad iz nule,a ne primjecujes mali miljun verzija Istranki,Primorki i sl. pokradenih tudih djela
Kad je Bobi napravija Betinu 700 zli jezici su govorili da je kopira Grasu 20...a brodi nemaju veze jadan sa drugim..
Sta se tice izjava da brod slici na neki postojeci..pa zar nije sve vec odavno poznato u toj klasi...duboki v..podignuta prova,sirok brod....pa kad bi to gledali vecina su slicni,to ne znaci da su kopija..
Na primjer,ja doma iman posebno za sebe narucen projekt aluminijskog broda,glisera od 7m,satima san sidija sa prikom projektantom i on je moje zelje pretvorija u projekt...i opet slici na neke brodove u pokojem detalju..sve je odavno poznato,samo je stvar detalja,zelja,mogucnosti..revolucije na tom polju odavno nema
No dobro,tvoje je pravo sudjelovat u raspravi,neman namjeru nikoga branit ni hvalit,ionako nema koristi od toga..
porer je napisao/la:E moj Pape, i ti odmah na zadnje noge
I ovo na kraju, krv i znoj... Da si spomenuo još kamen i suzu mislio bih da mi je Vinko Coce odgovorio a ne Pape.
porer je napisao/la:Moja je logika ako bih ulazio u taj posao takva freza bila bi imperativ. Isplatilo bi mu se kupiti je i zaposliti jednog radnika koji bi njegove skice prebacio na kompjuter (ima ih sasvim dosta koji bi za razumnu plaću to napravili). Rezanje komplet rebara za model traje par sati, oplata također. Nacrtati sve to ionako se mora pa je svejedno radi li se to na papiru ili na kompjuteru.
Sve u svemu koštalo bi u konačnici manje, freza bi se otplatila na jednom projektu.
mali od palube je napisao/la:Naravno, moguće je isprogramirati i kosine na svakom layeru, ali takav CNC (robotska ruka s nagibom) ne košta 10 tisuća ili 100 tisuća kuna. .
porer je napisao/la:
Upravo montiram četvrtu i petu os na taj stroj koji je plaćen 100000 kuna. Zahvat od 2000 eura i dobija se mogućnost reza ukoso.
porer je napisao/la:Pape što je tu megalomanski? CNC freza (o njoj govorim cijelo vrijeme) za par sati napravi ono što je Bobi (ili neki njegov pomagač) radio velik dio od onih 1200.
Cijene CNC-a su drastično pale, stroj koji je moja firma platila 250000 eura prije 6 godina sada košta 25000 (na sreću otplatili smo ga a uz to još uvijek ima posla).
Poanta je u tome da bez brze, lake i jeftine izrade modela krajnji proizvod mora koštati papreno, jer tu je uloženo 1200 sati krvarenja i znojenja. Čemu krv i znoj bez potrebe prolivati?
Ne znam što ste oko svega napravili famu, kao CNC je nešto svemirsko što samo Bill Gates i sultan od Bruneja mogu platiti a crtanje linija broda na računalu znaju napraviti dva lika na ovom svijetu, jednog je CIA zatvorila za svoje potrebe a drugi je odlučio ne bavit se tim poslom?!?
Još od prvog mog pitanja zašeto ne koristi CNC tamo na temi o onoj manjoj barci za koju je radio kabinu skočili ste da je to skupo i nemoguće i da je ovo JEDINI način kako se to radi?!? Ludilo jedno. Kolektivno.
sinitram je napisao/la:ovo sve triba maknit u zasebnu CNC temu!
Muko moja, nes vise vidit slika od Zoreta!
Mene zivo zanima kako ce ispast ovi gliser, Manikela boys
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.