nimbus 800

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: nimbus 800

PostPostao/la teo_ribar » 09. 03. 2012. (15:21)

ma lako kapu kad sa broda donese nafte u kantama pa ima za barku :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la 4ever » 09. 03. 2012. (15:41)

Kapo je napisao/la:
4ever je napisao/la:u pravu ste oboje ali valjda je jasno da se ovde ne radi o coviku koji ce pisat u temi tribali se minjat ulje a nije vozia nego 50 sati o logici malo ko od nas moze pricat jer masu nas je davno prislo sa radovima i preinakama cijenu (realnu) broda.
kad je kupljen brod u solidnom stanju samo na vracanje starog sjaja je prisa lovu za koju je placen
a sta je logika???
na kraju krajeva oba dva vozite brodove koje u danasnje vrime nema logike vozit

Ma samo cavrljamo...i neobavezno razmjenjujemo misljenja... :thumbup:

A to da li npr. ja vozim brod koji nema logike voziti, mozda tebi nema,meni eto ima,gledam cak i nesto vece za uzeti,....a i tjesi me cinjenica da u Rvackoj ipak ima podosta "nelogicnih" vlasnika istog plovila (cak i sa jacim motorima,a i tu na forumu ima nas nekoliko) za razliku od npr Nimbus-a skinute Z noge i preradjenog na osovinu...ili Baylinera sa 35 KS....jedrilica bez kolumbe...itd.
Tolko o logici... :wave: a ko sto rekoh,u financijska ulaganja pojedinaca ne treba ulaziti niti se zelim dirati u to...svak sebi :thumbup:
Vremena su takva kakva su,svak se prilagodjava na svoj nacin (citaj : novcanikom) :wave:

nije problem cavrljat i razmjenit misljenje ali zakljucak zasto se to radi nema osnove jer potrosit 4 ,5 t eura da bi se jeftinije vozia
ne stoji a sta se njegove logike (citaj novcanika) necu niti pisat,bilo bi bezobrazno
oce nimbusa i budi siguran da nece ostat na suvome jer nije valjalo a nije ima za popravit
4ever
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la sans-ego » 09. 03. 2012. (15:42)

4ever je napisao/la:u pravu ste oboje ali valjda je jasno da se ovde ne radi o coviku koji ce pisat u temi tribali se minjat ulje a nije vozia nego 50 sati o logici malo ko od nas moze pricat jer masu nas je davno prislo sa radovima i preinakama cijenu (realnu) broda.

Ok, naravno pa svatko sebi podesava brod po tome koliko mu treba i moze. Neki i pretjeruju.

4ever je napisao/la:kad je kupljen brod u solidnom stanju samo na vracanje starog sjaja je prisa lovu za koju je placen
a sta je logika???

Po meni, bi bolje prosao da je zamijenio staru nogu za noviju. I vjerojatno bi ga manje kostalo i u novcu i u vremenu.

4ever je napisao/la:na kraju krajeva oba dva vozite brodove koje u danasnje vrime nema logike vozit

Moj je kupljen polovni od Svedske policije, dijelim ga s frendom iz Italije tu prekoputa Susaka, i prvo sto smo napravili smo skinuli Z-duoprop drive i montirali Alamarine Jetdrive, bez kopce. Tu smo u startu smanjili troskove odrzavanja i potrosnju za 30%, a dobili na sigurnosti, iskoristivosti motora i brzini isto toliko. Po skupnom misljenju smo podigli cijenu plovilu. NIti jedan niti drugi ga ne osjecamo (jos) kao teret ili trosak. Mame su sretne jer djecu nema sto ozlijediti, a tate ponosni na "engeneering" jer sve skupa nas je doslo kao jedan bolji polovni auto.
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la borro » 09. 03. 2012. (15:55)

Obzirom da je ova tema prilično zanimljiva a ishod neizvjestan; a forum kao takav bi trebao između ostaloga služiti i za razmjenu iskustava i dijeljenje savjeta osobito od onih koji su prošli razne situacije i imaju znanja, bilo bi dobro da nositelj teme zaista napiše u konačnici koliko ga je taj zahvat došao tako da svi budući namjernici imaju bar okvirnu sliku kolika su ulaganja u takav pothvat ili se više isplati kupit drugu z nogu, ili spomenuti jet drive.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la domorodic » 09. 03. 2012. (18:57)

zore70 je napisao/la:Domorodic....oli ti je Vidoviti Milan stagod u rodu pa priko slike prorices spektometrijsku analizu materijala :o

Za tvoju informaciju covik koristi 4CR poliesterski kit sa staklenim vlaknima koji je odlican za strukturna ljepljenja..

Sta bi ti stavija tu,aj daj prijedlog,ocito imas profesionalnije rjesenje ;)

Svaka tebi čast ja znam da 4 ever radi dobro ako bude tija radit će i meni ali dali se novi brodovi lipetaju kitom u srid plastike
bija to c4 ili simtex
domorodic
New Entry

Tip plovila: dalmatinka

PostPostao/la domorodic » 09. 03. 2012. (19:04)

ja zaista želim da ovaj projekt prođe dobro a i znam da hoće jer je meštar vrhunski pa neka
ekipa vidi šta se ovde radi jer kako ja znam nema šta se ne može napravit na tom škveru
a za razliku od drugih mista ti ljudi su skupa i na moru i na marendi.
ali moraš ih digo i kritizirat i pohvalit. :clap:
domorodic
New Entry

PostPostao/la zore70 » 09. 03. 2012. (21:41)

domorodic je napisao/la:Svaka tebi čast ja znam da 4 ever radi dobro ako bude tija radit će i meni ali dali se novi brodovi lipetaju kitom u srid plastike
bija to c4 ili simtex

Svaka casti i tebi ,nego opet si propustija pojasnit kako se po tebi novi brodovi lipetaju kitom u srid plastike...aj kad si vec izletija

nauci nas stagod ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Kapo » 10. 03. 2012. (04:44)

teo_ribar je napisao/la:ma lako kapu kad sa broda donese nafte u kantama pa ima za barku :mrgreen:

Nisi probao pa nemos znat da li je lako :silent: !!
Eto,vrijedno si diplomirao na pomorskom,pa se toplo nadam da cemo jednom kad pocnes navigat imati prilike na mitingu uz pivu prodiskutirati o lagodnom zivotu na brodu. :D
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la el passo » 11. 03. 2012. (22:36)

Zanimljiv i nadasve poučan pothvat. Na kraju ćemo naučiti kako se to radi ili što se nipošto nesmije raditi. Nadam se da će biti objavljeni finalni rezultati ovog projekta
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la domorodic » 12. 03. 2012. (22:15)

zore70 je napisao/la:
domorodic je napisao/la:Svaka tebi čast ja znam da 4 ever radi dobro ako bude tija radit će i meni ali dali se novi brodovi lipetaju kitom u srid plastike
bija to c4 ili simtex

Svaka casti i tebi ,nego opet si propustija pojasnit kako se po tebi novi brodovi lipetaju kitom u srid plastike...aj kad si vec izletija

nauci nas stagod ;)

aaa :shock: znači tako se radi :!: bravo. hvala :o
domorodic
New Entry

PostPostao/la Pape » 13. 03. 2012. (09:18)

domorodic je napisao/la:
zore70 je napisao/la:
bija to c4 ili simtex

nauci nas stagod ;)

aaa :shock: znači tako se radi :!: bravo. hvala :o

...ako se ne rade tako kako kako govoriš, daj pojasni i meni više kako se rade....šta ću čekat 3 miseca na pojašnjenje?!...ajmo, ajmo...triba učinit brod da projdem Splitska vrata a da se ne rascipim po moru...još ako me uvati maeštral u viškom kanalu... :crazy:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la 4ever » 17. 03. 2012. (21:40)

poplasia se momak pa cu ja rec sta se radi na "novom" brodu sa kitom :lol:
sa njim se samo poravna poliuretan kojim sam popunia kolumbu i stavia dvi mate
evo kako sad to izgleda
slika
slika

dok se cekala propela pozavrsavalo se par sitnica oko plastike tako da je sad sve u prajmeru i posli
probe ide odma van na dotjerivanje ili ponovo brusilica :lol:
slika
slika
evo i ljepotice doduse broj vece(16x15) a proracun skama je bia(16x14) ali se triba puno cekat a gazda oce provat
napravia se kunj,matica i konus na osovini.....ovako to izgleda
slika
slika
slika
iduci tjedan bi tribalo doc kormilo i sve to povidat,koju zicu skratit i izvuc,ubacit motor i vidit sta ce bit kad takne vodu :lol:
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la domorodic » 18. 03. 2012. (12:56)

UF bojim se i pisat ža mi je judi šta se muče sa ovim nimbusom a ža mi je više broda .Koji je
to lipi brod bija. Zanimala me ta preinaka pa sam priča sa čovikom stručnjakom iz Italije
ukratko : za taj brod čovik se najprije čudi otkud ideja mislio je da se šalim a onda mi je
lipo kulturno objasnija zašto to nije dobro za taj brod i taj kut osovine od 11°da je dobar za
deplasmansko plovilo ali ne i za tog nimbusa njemu bi po njegovu mišljenju kut trebao biti ne veći
od 8°.i da mu nije dovoljno široka krma pa je moguć neželjen kut glisiranja rekao je da će ga brzo
izbacit ali da neće dobro vozit i da vam ne pričam dalje .kolega sa brodarskog me uputija na to
ustvari on je i priča preko neta sa njim .Sad pišite šta hoćete gadite mene i talijana jer to je i onako
nešto dobro što mi imamo a evropa nema, :thumbdown:
domorodic
New Entry

PostPostao/la sans-ego » 18. 03. 2012. (15:04)

domorodic je napisao/la:..ukratko : za taj brod čovik se najprije čudi otkud ideja mislio je da se šalim a onda mi je
lipo kulturno objasnija zašto to nije dobro za taj brod i taj kut osovine od 11°da je dobar za
deplasmansko plovilo ali ne i za tog nimbusa njemu bi po njegovu mišljenju kut trebao biti ne veći
od 8°.i da mu nije dovoljno široka krma pa je moguć neželjen kut glisiranja rekao je da će ga brzo
izbacit ali da neće dobro vozit..

Sve smo to tu u ovoj temi rekli i prije Talijanskog nautickog strucnjaka. Interesantno je to da su se takve prerade pokazale lose u praksi, ali nitko ne slusa i tragicno je to da se jos ljudi upustaju u nesto takvo. Isto tako je interesantno vidjeti proces kako to ide i koje se "tehnike" tu primjenjuju. Slike pricaju dosta o tome i ne sa namjerom da se ismiju i omalovaze majstori primjecujem:

1. baza vodilice za osovinu strsi van 1.5 cm i izgleda naljepljena na trup - trebala je biti ugradjena u trup
2. kut je preveliki - to su i drugi rekli - kada bude u moru jos ce potonuti za 3° - 5°
3. kakav je to stav da tvtka koja se profesionalno bavi izracunom propele preporuci 16x14 i to se ignorira
4. usis mora za hladjenje se trebao izvesti na Y - dva kingstona - sa svake strane jedan
5. zanima me kako je zamisljeno pozicioniranje lista kormila? tu bi najbolje rijesenje bilo dupla instalacija - sa svake strane propele jedan list - vjerojatno nece biti tako.
6. kolomba je trebala biti produzena i propulziono oblikovana da ne izaziva dodatne vrtlozne struje ili umanji tzv. "drag" od osovine

Sa iskrenim zanimanjem se ocekuju rezultati i slike finalnizacije projekta...

domorodic je napisao/la:Sad pišite šta hoćete gadite mene i talijana jer to je i onako
nešto dobro što mi imamo a evropa nema..

Ma tko je ikad vidio da Talijani znaju napraviti brod.. ;)
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la riberer » 18. 03. 2012. (15:14)

Možda bi bilo najbolje da, ipak pričekamo rezultate u moru ... slažete li se? :D
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.