dalmatinka-ven 590

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: dalmatinka-ven 590

PostPostao/la tg-boy » 22. 01. 2009. (23:19)

za sada još ništa vrijedno slikanja, jesi li vidija one slike od sirene?
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la lupis » 23. 01. 2009. (00:04)

slika

Skanap,optički bi meni bilo ovako najlipše!Jedino se javlja problem saune po ljeti!Kad legneš spat u kabinu,nećeš imat zraka po noći..
A kako Bebe kaže,krovne ne bi ni ja stavlja,jer će uvik propustit a i skupi su..
Razmisli ipak o dva okrugla od inoxa ili aluminijska,obavezno na otvaranje kad si sad u prilici to napravit,ili naprid ili bočno negdi,moreš čak taj mali na otvaranje stavit unutar ovoga ča sam nacrtal,pa nećeš trebat bušit extra!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la skanap » 23. 01. 2009. (08:57)

tg-boy je napisao/la:za sada još ništa vrijedno slikanja, jesi li vidija one slike od sirene?

nisan ih vidija,ako ih imas postaj ih ovde
ko neplati kurbu plati likara...:)
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: guc 7,15 sa kabinom volvo md21a 75 ks

PostPostao/la skanap » 23. 01. 2009. (08:58)

lupis je napisao/la:slika

Skanap,optički bi meni bilo ovako najlipše!Jedino se javlja problem saune po ljeti!Kad legneš spat u kabinu,nećeš imat zraka po noći..
A kako Bebe kaže,krovne ne bi ni ja stavlja,jer će uvik propustit a i skupi su..
Razmisli ipak o dva okrugla od inoxa ili aluminijska,obavezno na otvaranje kad si sad u prilici to napravit,ili naprid ili bočno negdi,moreš čak taj mali na otvaranje stavit unutar ovoga ča sam nacrtal,pa nećeš trebat bušit extra!

dva okrugla i jesu mi dilema,dva po svake strane ili samo po jedan?
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

PostPostao/la primorac » 23. 01. 2009. (09:20)

Stavi po dva ako si se odlučija na one okrugle promjera 15 cm, a krovni ili poklopac ili kvalitetan prozor vridi zlata kad spavaš liti u kabini... Ja otvorim krovni liti i kad vozim, i zrak fino cirkulira... Evo u ova kišna vrimena nema ni kapi u kabini.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la lupis » 23. 01. 2009. (09:32)

http://viewer.zmags.com/showmag.php?mid=hggds#/page124/
Vidi onaj na vrhu, drugi s desne bande,odma do okruglog!
Ja bi stavio po jedan ovaj dugi malo većih dimenzija,ali ne ovalni ili okrugli nego onakav kakvi su ovi na skicama,po jedan sa svake bande,na otvaranje!Eventualno dva manjih dimenzija sa po svake bande,od kojih po jedan na otvaranje i to prema unutra!

Moje je mišljenje da se na dalmatinki ne uklapaju čisto okrugli prozori,lipši su mi ovi kvadrati sa saobljenim kantunima,a možda bude i jeftinije dva ovakva nego 4 mala okrugla!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 23. 01. 2009. (16:16)

Možda vam šta pomogne moja izvedba. Sa desne bande pravokutni sa zaobljenim kantunima i okrugli na zahodu oba na otvaranje sa komaricom i to PLASTIČNI.Sa live bande jedan pravokutni. To sam ja kupio Trstu u Motomarine za sitnu lovu u odnosu na ono šta traže u nas. Okrugli sam platio 18 ojrića , a pravokutne po 42 EUR-a komad. Za pravokutne su mi ovde tražili 120 EUR-a od aluminija po komadu a od inoksa 1200,00 kn komad.
galeb 06.02.08. 097.jpg[attachment=1]galeb 06.02.08. 121.jpg
[/attachment]
galeb 06.02.08. 123.jpg
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la raptor » 23. 01. 2009. (17:11)

A majo mila,ča si ove plakate obisia ovdi :o daj to smanji na max. 800×600 ili još manje :thumbup:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Trogiranin » 23. 01. 2009. (17:53)

Jebiga da je znat bi ja ali evo upravo nešto radim po tom pitanju. Učim ne zmjerite mi svaku još sam friški.

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 23. 01. 2009. (17:54)

Trogiranin slike su ti izbrisane, kako je to ovdje predviđeno slika

Potrudi se malo, pa potraži upute za uvrštavanje fotografija ili bolje, možeš ih naći ovdje, da se ne mučiš, ili ih možeš smanjiti pomoću programa za smanjivanje, pa uvrstiti direktno.
Maksimalna rezolucija ne smije prelaziti 800x600 piksla, a još je bolje da nema više od 640x480 piksla.

Do sada su svi uspjeli ... osim jednog slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la skanap » 23. 01. 2009. (17:57)

kupio okrugle u st danas(marina stores),da skratimo dilemu,dva po jedan sa svake strane,mozda u neka bolja vrimena dodan jos dva ,ali zasad i ovo je dosta
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

PostPostao/la skanap » 23. 01. 2009. (18:44)

Posto san uzeja brod ima nepunih desetak dana,evo par rici o njemu,Dalmatinka je dosta dobar brodic , stabilan na moru i s dobrim motorom i spoljerom na krmi može "potegnuti" i do 7-8 milja ,i s njim se dade raditi ,
ovako ja cu ti nabrojati mane , što naravno ne znaci da ga kudim , dapace,
ulazi se u kabinu preko motora što zna biti dosta nezgodno , visina ispod nadkabine je mala i višlji covjek mora biti zgrcen , kobilica je uzduž cijelog broda "šuplja" i more je prakticno u kabini ispod poda , isparava i kondenzira se u kabini , sva je roba mokra , novija godišta od 90 -ih znaju obolit od osmoze , đelkot puca u"paucinu" i vole se pokazati greške u odljevu , voli popustit spoj korita i nadgrada kabine ispod bokoštitne gume,(to san primjetija u dosta brodova dok san trazija za sebe )preklopna grada tj. rebrasto korito je puno teže održavat ali je isto i jace i cvršce
ima sigurno još , al mi ne pada na pamet.Samo bih dodao ,da je pristup motoru nemoguc,i ako nešto moraš mjenjati na motoru,ajme tebi. E sad sve nedostakte se dade riješiti , prvo se pila kašeta od motora i spaja sa poklopcem , sjece se oko 5-6 cm od poda , samo tako se može kvalitetno prici motoru , a kada se diže, diže se cijela kašeta , nije problem , isprobano,upravo radim na tomu , vrata kabine , oba krila se spajaju i oba se otvaraju lijevo na preklop , gornji poklopac vrata takode na preklop ili šiber , kobilicu iznutra obavezno pregraditi i odvojiti od kabine , po potrebi izliti je smjesom plastike I kvarcnog piska, radi otezavanja I stabilnosti,jednu cu krmenu klupu (desnu) anulirati za lakši pristup radu tunjom ili parangalima , neki pilaju dio kabine onaj ispod nadstrešice i dobivaju veci krmeni radni prostor , jer se sve više manje odvaja po krmi ,(ja cu to ostavit kako je) kabina je za prespavat , prednje kabinske prozore anulirat i zadnje bocne , totalno nepotrebni , samo stvaraju probleme, za sad toliko ,bice toga jos
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

PostPostao/la Trogiranin » 23. 01. 2009. (19:32)

riberer je napisao/la:Trogiranin slike su ti izbrisane, kako je to ovdje predviđeno slika

Potrudi se malo, pa potraži upute za uvrštavanje fotografija ili bolje, možeš ih naći ovdje, da se ne mučiš, ili ih možeš smanjiti pomoću programa za smanjivanje, pa uvrstiti direktno.
Maksimalna rezolucija ne smije prelaziti 800x600 piksla, a još je bolje da nema više od 640x480 piksla.

Do sada su svi uspjeli ... osim jednog slika

slika

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 23. 01. 2009. (19:36)

Maaaaaaajstorrrr ... slika slika slika slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la lupis » 23. 01. 2009. (19:37)

Trogiranin,pretpostavljam da si kupio brod u paketu,gotov..,ali sličajno dal znaš cifru kompleta od ta 4 pendžera na natkabini?

Lipi Galeb inače,samo šteta ča ti ni cijel stal u kadar!

Baš sam imao taj prednji prozor doli na pameti kao riješenje za Sknap,i ovdje na tvom se isto pravo uklopio!
lupis
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.