Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la mali od palube » 29. 02. 2012. (15:24)

el passo je napisao/la:...jer je brod drveni...

Brod je plastični...Samo sam ja silno htio da izgleda drveno. Po svemu sudeći, to mi je uspjelo.
porer je napisao/la:MoP ne želim ti rušiti cijenu ali ljudi ti dobro govore. Vraćanje broda u stanje prije tvojih zahvata (mislim na uklanjanje tih rustikalnih elemenata, vraćanje kolombe, unutarnjeg motora, jarbola i svega pripadajućeg) je neisplativo. Čak da to i napraviš mogao bi tražiti 15000 eur i računati na 100000 kuna. Ovako vrlo je upitno hoćeš li pronaći nekoga kome je taj brod dopadljiv a još ćeš teže pronaći kupca.
Za primjer, prijatelj u Puli prodaje do perfekcije sređen Narav 690 za 25000, dao bi ga čak i nešto niže ozbiljnom kupcu. Sličan ovome http://www.burzanautike.com/testovi/rabljeni-narav , tko zna taj brod samo da mu napomenem da je izvana brdo inoxa, električni roll flok (valjda sam dobro napisao), još neki dodatci za jedrenje koje mi je nabrojao a u koje se ne kužim, platforma, tikovina, unutarnji Torpedo 18/24 u savršenom stanju, vanbrodski pomoćni (ne znam koji, mslim Tomos), interijer je umjetničko djelo - nešto takvo rijetko se viđa, kuhinja, jacera i obični hladnjak, komplet elektronika (GPS, FF, radio stanica, ozvučenje unutra i vani, sva roba je prvoklasna), startna olovna i servisna gel baterija, solarni kolektor s time da je to brod spreman ovog momenta poći na krstarenje cijelim Mediteranom bez ikakve bojazni. Sorry, ovo tvoje za 20 u usporedbi s ovim njegovim za 25 je prilično precijenjeno.

Istina, istina...
...da je kupus listina!

Al' što mogu, kad sam točno toliko potrošio u njega. Ne računajući svoj rad i puste kilometre zujanja po dućanima, Zadrima, Pagima i sličnima. Mali brod mala briga - velik brod, velika briga!
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la josip » 29. 02. 2012. (16:16)

E , barem si iskren :thumbup:
josip
Old Senior Member

PostPostao/la tonchix » 29. 02. 2012. (16:55)

Narav je brod koji je radija greben po licenci jednog motosailera ja mislim iz irske jer su i za jedrilicu ticu isto tako dobili licencu,to je brod za nase more ima sve,lip, malo trosi ima i jedra,stabilan,neunistiv unutra cudo mista,kome se ne zuri brod bas za gustanje,cijenom je taj najskuplji obicno idu do 15.000e,jednog dana cu ga kupit i to ce bit to,pored njega jos jedino hurley 22 mi se bas svida,ali to je mala jedrilica a narav690... :Other20:
tonchix
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: damor 300 i od sutra novi brod

PostPostao/la josip » 29. 02. 2012. (17:18)

Mop , motor prodaj posebno i to bi mogao brzo prodati jer je to jedino što valja :thumbup: , a onda brodu spusti opasno cijenu ili mjenjaj ga za bilo šta. Brod si platio 2500 eura, nešto sa njega si prodao, u njega si koješta uložio ( i potrebno i nepotrebno ) pa ti sam realno odlući koja je cijena tog broda bez motora. I dalje sam mišljenja da je taj brod nestabilan i da će po tom pitanju trebati nešto učiniti. Čak mislim i da je to razlog prodaje :thumbdown: . Puno sreće i tebi i eventualnom kupcu broda.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 29. 02. 2012. (19:09)

Gdje si, Josipe, kućo stara?!
Aj' sa mnom podijeli ove troškove od desetak tisuća kuna, pa da ga ovo ljeto gurnemo u more. Ja plovim zadnji tjedan u srpnju i prva dva u kolovozu. Svo ostalo vrijeme, od proljeća do jeseni plovi ti, pa onda ovjde napiši svoje dojmove o brodu. It's a Deal?
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 01. 03. 2012. (07:44)

To je možda rješenje!!

Dakle, ovako:
POKLANJAM BROD!
Nekome tko živi uz more i ima vez za brod ovakve veličine, poklanjam jedrilicu prepravljenu u motorni brod. Veličina 8 m, bogato opremljen za krstarenje. Za uzvrat tražim raspolaganje brodom tri ljetna tjedna u godini i poneki vikend, prema dogovoru. Dodični preuzima sve troškove održavanja, veza, dizanja iz mora itd. Ako to želi, može ugraditi i stabilni dizel motor. U tim troškovima ću ja sudjelovati s točno onoliko novca za koliko uspijem prodati yamahu 25. Eventualne štete na brodu nadoknađuje svak svoje. Jedan drugome ostavljamo čist brod sa čistom posteljinom. Ovaj link...
http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/ ... fault.aspx
...dokazuje da to nije otkrivanje tople vode. Odnosno je... kako već?
Ima li zainteresiranih?
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la josme » 01. 03. 2012. (08:48)

E jbga.. sada će se svima sviđati to plovilo... :lol: :lol: :lol:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la tonchix » 01. 03. 2012. (15:37)

Mop pa ti si genije,sjeba si ih sve,puno ce se njih sad zamislit zasto su lose pisali o brodu,ponudija si nemoralnu ponudu :clap: evo sad tvoj brod vec lipse izgleda :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
tonchix
Korisnik baniran

PostPostao/la Kapo » 01. 03. 2012. (15:54)

Ovo je zaista ponuda godine za sve one koji zele imati brod a nemaju sredstava za kupovinu :thumbup:

Mali, petica za marketing !!! :thumbup:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la mali od palube » 01. 03. 2012. (17:04)

Ovako:
Papirnato je brod i dalje moj.
Troškove popravaka, akumulatora, dizalice itd snosi potencijalni ortak.
Ako brod koristi za ribolov, neka makne tapisone i tapecirane sjedalice iz kokpita.
Ako lovi lignje, neka prekrije nečim onu bandu na kojoj lovi.
Osim krupnijih preinaka (stabilni motor), moguće su i sitnije (jacera...). Sve prema dogovoru, ali bez moga troška.
Kod bilježnika napravimo ugovor o ustupanju na korištenje i punomoć za upravljanje.
Svaku kunu koju ortak uloži kod bilježnika ovjerimo kao novčanu beskamatnu pozajmicu meni.
Kad dogovorno procijenimo da je uloženi novac taj "potrošen" kroz "najam", pozajmicu ritualno spalimo. Uz dobru spizu...
"Najamnina" se obračunava po najmanjoj mogućoj tarifi.
Manja eventualna oštećenja popravlja svak svoja o svom trošku.
Premiju osiguranja od većih havarija, oštećenja ili (ne daj bože) potonuća - novi ortak snosi sam.
Osigurana svota 20 000 € - premija za nju nije prevelika.
Troškove registracije svakih 5 godina, kao i obaveznog godišnjeg osiguranja snosi ortak.
Sve u svemu, ja plovim 3 tjedna i poneki vikend i uživam, a sve ostalo je njegova briga.
Poželjno bi bilo da potencijalni vez bude u krugu cca 100 km od Vlašića (južna strana otoka Paga). Grad Pag, Dinjiška, Povljana, Zadar, Šimuni... to bi bile idealne lokacije.
U slučaju da ljubav pukne, brod ostaje meni, a "nepotrošene" novčane zadužnice isplatim u kešu.
Zapravo... ona 3 tjedna neka ipak budu četiri. Dva za mene i dva za bratića, koji je još uvijek vlasnik polovice, iako za nju ne mari ni malo. Ako on neku sezonu odustane od plovidbe, meni su dovoljna i 3 tjedna.
Sve u svemu, dobri ljudi dobre volje mogu iskombinirati poštenu varijantu i načine da se svi osiguramo od, ne daj bože, prijevare ili nepoštenja.
I svi sretni i zadovoljni....
Amen!

E, da... za sve one koji su na PP pitali je l' ja to ozbiljno, odgovor je DA!
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la zorica » 01. 03. 2012. (18:05)

Ma nema sta svaka cast :clap: :clap: samo bojin se da u takvim dilovima to uvik kratko traje
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la mali od palube » 01. 03. 2012. (18:55)

Pa od toga i ja imam koristi!
Prvo:
Plovim već ovo ljeto, što inače teško da bih mogao.
Drugo:
Kad doplovim, predam ključeve, stavim prst u uho i fućkam.
Treće:
Kad sam doma i kad je vani snijeg do koljena, samo nazovem i pitam kako je...
Četvrto:
Sljedeće ljeto dovezem samo gorivo i namirnice. Sve ostalo je spremno.

A onaj tko preuzme brod? S vrlo malo ulaganja može ploviti već idući tjedan. Da će ga čuvati barem koliko i ja, to ne sumnjam, jer na koncu, brod je ipak lavovski dio vremena njegov. Ako mu se ulaže više para, nek izvoli. Njegov problem. Tu naravno mislim na dizel motor, iako mislim da to nema potrebe čak i ako svaki dan ide u ribolov. Netko bi samo iz ovih stotinjak stranica mogao napraviti ozbiljan rad na temu dizel ili vanbrodski četverotaktni... Ali... molim! Nemam ništa protiv. Dakako, ne pristajem na neku staru kramu koja se pali kurblom i koja će me negdje ostaviti na cjedilu. Vać sam se naplutao po moru s takvim motorima...
Može li me netko prevariti? Naravno da može... Može sutra preuzeti brod, platiti minimalno da se plovi, a u jesen mi reći "Hvala, bilo mi je drago, za zimovanje se snađi sam." Naravno da može, ali ja ne zovem takve...
Hoće li se ribolovom i eventualnim pijanim tulumima uništavati brod? Naravno da hoće. To je cijena koju ja plaćam da bih preko zime spavao, a tri tjedna plovio. Eto...
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la tg-boy » 01. 03. 2012. (19:41)

hm u svakom slučaju - ne prodaješ brod - i to mi se sviđa, jesi malo (puno) nakaradan - ali ipak si si namučija i da sad to daješ u bescjenje :thumbdown: :thumbdown: , :thumbdown:, ovako je bolje
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la legi » 01. 03. 2012. (21:04)

ha ha ha kako san se večeras nasmijo :D :D :D :D :D ,MOP uljepšo si mi dan..... :D :D :D
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la tonchix » 01. 03. 2012. (21:29)

Razgovore o ovom brodu nebi smilo na pp jer posto je ovo najbolja tema na forumu tj legendarna sve vezano za nju triba bit javno jer nestrpljivo cekamo sljedeci dogadaj ovo nema ni u sapunicama mozda sad upravo bivsi vlasnik razmislja o povratu svog ljubimca ili planira potapanje ko zna,ali saznat cemo uskoro.Mop ovo je tema za snimit film i zato nema pp,a vi moderatori nema brisanja postova neka tema ide"uzivo" :clap: :clap: :clap:
tonchix
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.