Moderatori/ce: tramontana, Moderatori
ceko je napisao/la:Slot, imaš osjećaj za detalje! Šalješ poštom?
ceko je napisao/la:Ma, ništa posebno, najosnovniji brujet iliti brodet..
Rakove se prvo u vodi dobro očetka, zatim im se polome noge i razreže ih se uzduž tako da se mogu izvaditi iz oklopa. Nakon toga ih se opet opere.
Onda treba narezati kapulu na „kriške" (ja volim da je više kapule - kao za dobar gulaš), staviti na zagrijano maslinovo ulje, dinstati ga dok ne zažuti, dodati luk (češnjak) na sitno narezan. Dodati narezane pamidore (uz njih dodati malo šećera, ne puno, samo da malo omekša kiselost - neko voli slađe, neko kiselije) ako nema pamidorih mogu i pelati ili konšerva (koncentrat rajčice). Dinstati da se poveže i omekša. Staviti rakovice (ili ribu – isto je) i začine: sol, papar, malo metvice i ruzmarin (par listića). Zaliti vodom, vinom (dodati i malo octa) omjer po volji, ali tekućine bi trebalo biti tek toliko da prekrije rakove/ribu (kuhati u niskoj širokoj posudi). Kuhati (ako je riba - dok se ne počne odvajati od kosti) ili cca 20-40 min od kada provrije, ovisno o veličini ribe (isto je i sa rakovima) bez miješanja. Povremeno protresti lonac..
mala od palube je napisao/la:A Slote , ako se namaškaram i dođem večeras na vrata, 'oće ostat koja krempita i za me?!
mala od palube je napisao/la:Emilis, Emilis,...
ja sam ti više ovakav tip maškare .
Natrag na Mediteranska kuhinja
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.