Gurges 545

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gurges 545

PostPostao/la Rafter » 30. 11. 2011. (10:06)

Niksa nitko ovdje nikoga ne krade jer je takav porezni sustav u Hrvata i ne brini porez se plati na sve tako da niko nije nista ukrao..na kraju mislim da Gurges nije vise van sustava PDV-a jer koliko sam vidio na sajmu u Puli mislim da su se stvari promjenile glede obima posla i narudzbi pa je automatski usao u sustav PDV-a.

Sto se tice samo brodice ona je kvalitetno napravljena sa dobrim materijalima i sto je najvaznije odlicno se ponasa na moru(vidio proizvodnju,vozio se u barci)

Jedina mana za mene je sto nema samoprazneci kokpit ali mislim da ce se to rijesiti s vremenom.
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

PostPostao/la nostromo » 30. 11. 2011. (10:16)

Košta isto ka i Ven i Mlaka nema razlike ne vidin šta je tu jeftinije. Ven se dobije za 25000 kn u more a isto tako i Mlaka.
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la POLARIZ » 18. 12. 2011. (10:02)

lipo izgleda brodić, jel ga iko testira sa motorom od 15 ks
POLARIZ
Member

Tip plovila: istranka

PostPostao/la Harko » 18. 12. 2011. (13:00)

I meni se isto jako sviđa, dolazi u obzir kod skore nabavke novog brodića. Mene zanima kako ide s motorom od 15 i od 25 KS, jer sam Parsun te snage uzeo u obzir kao pogon.
Još kad bi se riješilo samopražnjenje, bio bi idealan za mene po svemu...
Harko
Member

Tip plovila: Nautika 500 BK, poludeplasman + Parsun15

PostPostao/la Harko » 20. 02. 2012. (19:13)

Harko je napisao/la:... zanima kako ide s motorom od 15 i od 25 KS...

Ima li netko kakve informacije?
Ima li ga netko od forumaša, pa neka opiše sve malo detaljnije.
Harko
Member

PostPostao/la adria » 21. 02. 2012. (15:34)

bio je test u nekom od časopisa, mislim da piše na forumu, a ide ti po sajmovima pa ga lako pogledaš:-)
adria
Member

Tip plovila: VEN 501 Flay

PostPostao/la Harko » 21. 02. 2012. (22:09)

adria je napisao/la:bio je test u nekom od časopisa, mislim da piše na forumu, a ide ti po sajmovima pa ga lako pogledaš:-)

Hm, da, kad bi se tim nazovi testovima moglo vjerovati. A na sajmu se može samo vidjeti posebno pripremljen primjerak.
Nema bolje informacije od onih koje dolaze iz iskustva forumaša koji ga ima, upotrebljava.
Zbog toga bih htio čuti baš ta osobna iskustva. Naime, neki tvrde da je užasno loše napravljen, neki da je prilično solidno, a najgore od svega je da su ga mnogi od njih vidjeli samo na slici, kao i ja...
Harko
Member

PostPostao/la adria » 22. 02. 2012. (10:52)

ja sam tamo stavljao koper na svoj i dorade radio,
vidio sam njegove na suhom i u moru, i isto ko i svi drugi:-)

nema samopražnjenje i to je "-", ali ja ga imam i ne radi onako kako sam ja mislio, znači moram prazniti barku nakon kiše a samopražnjenje je da ne potone, pa sam stavio tendu i dođeš na isto. Staviš ceradu za krmu i biti će ti zaštićen, a nije neka frka skidati.

jedan poznanik ima s natkabinom i yamaha 2tak 30 mislim i on i žena idu po ljeti do unija, suska iz pule s njim, samo to troši tako da je bolje 4takta.
za tu lovu mislim da je dobar, ali možeš se zaletit do pule pa ga probaš.
adria
Member

PostPostao/la izmedic » 08. 03. 2012. (08:44)

Vidio sam ga na suhom prije 10-ak dana.
Brodić izgleda sasvim pristojno za te novce.
Nisam neki stručnjak, ali na prvi pogled me ugodno iznenadio.
izmedic
Member

Tip plovila: pg 550

PostPostao/la adria » 08. 03. 2012. (09:48)

evo da se nadovežem, bilo sam na moru s frendom đir, mi smo išli nekih 14nm, i taman je jedan crveni gurges s 40 konja yamaha, i natkabina prošao pored nas..ide jako lijepo, ne lupa po valovima i išao je sigurno 17nm...tako da mogu reći da se dobro ponaša na moru.
adria
Member

PostPostao/la el passo » 08. 03. 2012. (20:07)

adria je napisao/la:evo da se nadovežem, bilo sam na moru s frendom đir, mi smo išli nekih 14nm, i taman je jedan crveni gurges s 40 konja yamaha, i natkabina prošao pored nas..ide jako lijepo, ne lupa po valovima i išao je sigurno 17nm...tako da mogu reći da se dobro ponaša na moru.

Večina brodova i razno raznih hibrida se dobro ponaša po bonaci. Za donijeti zaključak kakav je određeni brod treba ga testirati u svakakvim uvjetima, a o kvaliteti će svjedočiti sretni ili manje sretni vlasnici nakon par godina eksploatacije :thumbup:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Harko » 09. 03. 2012. (14:27)

el passo je napisao/la:
adria je napisao/la:evo da se nadovežem, bilo sam na moru s frendom đir, mi smo išli nekih 14nm, i taman je jedan crveni gurges s 40 konja yamaha, i natkabina prošao pored nas..ide jako lijepo, ne lupa po valovima i išao je sigurno 17nm...tako da mogu reći da se dobro ponaša na moru.

Večina brodova i razno raznih hibrida se dobro ponaša po bonaci. Za donijeti zaključak kakav je određeni brod treba ga testirati u svakakvim uvjetima, a o kvaliteti će svjedočiti sretni ili manje sretni vlasnici nakon par godina eksploatacije :thumbup:

Upravo iz tog razloga sam zamolio forumaše koji imaju osobnih iskustava s navedenim brodićem neka ih (što opširnije) napišu. No, kao da ga nema ni jedan forumaš...
Harko
Member

PostPostao/la Baško junior » 09. 03. 2012. (15:12)

Pa istranka se dobro ponasa na moru za svoju duzinu i velicinu,pa bi onda i gurges triba biti nelos.Mozda cak stabilniji zbog spojlera.
Baško junior
Senior Member

Tip plovila: Betina 500 cabin honda 8 ks

PostPostao/la albacore » 09. 03. 2012. (20:44)

Baško junior je napisao/la:Pa istranka se dobro ponasa na moru za svoju duzinu i velicinu,pa bi onda i gurges triba biti nelos.Mozda cak stabilniji zbog spojlera.

Ne možda, nego je stabilniji zbog spojlera. :clap: Brodič izgleda na oko vrlo dobro ( bar neko ko je krmeni spojler nekako esteski uklopio ) a more vjerovatno dobro drži. Baš mi je '' izmedic '' neki dan govorio o tom brodiču pa me zainteresirao. Sigurno, ču nazvati proizvođača da se dogovorim za posjetu u početnoj gradnji broda. Zanima me sloj plastike te kombinacija vune kao i materijal iz čega slaže rebra ( ako jih stavlja jer je trup u stilu stepenica pa mu to daje tvrdoču da li je to: termanto - što sumnjam jer je skuplji, poliuertanske pjena, drvo ili karton kao kod starih istranki izpod palube ) kad pojača dno za jači motor te debelina šperploče kod pojačanja zrcala ( krme broda ). Kao preinaka ( za moj ukus bi izbacio sve što je iz drva zbog lakšeg održavanja i manjih troškova održavanja te stavio sve iz plastike ). Zanima me visina u kabini tako da staviš unutra još jedne komande za zimu i slabo vrijeme - nalik na engleske brodove a kad su valovi ionako nečeš brzo voziti tako da je sjedenje i u tim uslovima moguče. Ne sviđaju mi se te nadgradnje koje poružnuju male brodice te jim otežavaju manevriranje kod jakog vjetra prilikom vezivanja a pogotovu kad jim stave još plastične prozore u boji pa kad te uhvati noč :lol: divota gledanja. Svi kritizirate to samopraznenje koje se ionako lako riješava bilge pumpama koje su vezane na akumulator što je ionako prakasa kod večih glisera. Te pumpe ne troše toliko bateriju pa možeš ne dolazit na brod i 2 mjeseca pa čak i više a tu govorimo o brodici koja ide na more svaki dan a ne 1 put mjesečno. A sigurno i osuguranje nije tako skupo za brodicu tih dimenzija u slučaju da bi se brod potopio što mi se čini zbog kiše nemoguče čak i da pumpa crkne jer kako sam razumio ima 4 uzgonske komore koje služe tome da ne potone. Onda imaš tu još par :lol: pojaseva za spasavanje te bokobrane tako da, če bit uvijek iznad vode sa tih 500 - 600 kg. Toliko za sada a više kad si uzmem vrijeme da pogledam brod ukoliko mi vlasnik to dozvoli.........
.............. lp.
albacore
Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Harko » 09. 03. 2012. (22:01)

Izvrsno, javljam se s molbom da podijeliš s nama svoja zapažanja o proizvodnji. Slično razmišljam, po svemu brodić zadovoljava moje potrebe i htijenja, ali sam prilično sumljičav. Prvo jer sam i ovaj koji imam kupio "po mišljenju dobro upoznate osobe" i razočaran sam kvalitetom, a nije bio jeftin. Drugo, Gurges je jeftin, pa me mnogi uvjeravaju da ta cijena može biti samo na uštrb kvalitete. I sad ti znaj. Već bih ga vjerojatno kupio prošle godine da sam siguran da je to to. Ne želim kupiti barku i onda nakon 2-3 godine raditi generalku na njoj...
Harko
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: josey i 1 gost.