Stalak za Grašu 19

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Stalak za Grašu 19

PostPostao/la đirandula » 13. 02. 2012. (14:34)

Pozdrav! Eto došlo je i to na red, triba bi ga izvadit i dat mu intonik pa bi mi triba neki stalak ili kako se već to zove kad ga izvadin da ga stavin na to da ne mrda i da ne tražin po istezalištu kojekakve matune, blokove, bačve, daske...
Napravio bi to novo samo bi mi tribala kakva ideja da to napravin a da nije neka teška konstrukcija i da stane u gepek??? Brod je težak oko 1100 kg plus nešto opreme??
Amo kolege pomozite! :think:
đirandula
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19 - Vetus M 4.17 ( 42 ks)

Re: Stalak za Grašu 19

PostPostao/la kalafat » 13. 02. 2012. (15:03)

ja ti iman nesto slicno ka sta imas na početku teme o sredivanju leidi 600 zeljezni, centralni za ispod kolumbe fiksni, bocni podesivi radeni od običnih zeljznih cjevi debele stjenke
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la mikula moli » 13. 02. 2012. (15:58)

viewtopic.php?f=8&t=6002

za ispod kolumbe napravis dva fikna, visinu odredis po kolumbi.....

a za ipod boka dva (moze i 4) koja se mogu stelovat, ovi su radjeni od gradjevinskog podupiraca......
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la josme » 14. 02. 2012. (08:09)

mikula moli je napisao/la:
za ispod kolumbe napravis dva fikna, visinu odredis po kolumbi.....

a za ipod boka dva (moze i 4) koja se mogu stelovat, ovi su radjeni od gradjevinskog podupiraca......

Baš ovako...potpisujem.. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Samo što bi ja na željezo najprije stavio tvrdo drvo a onda tapison..
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la đirandula » 14. 02. 2012. (09:07)

Dno mi izgleda ovako pa mislin ako Grašo ne stavlja 4 podupirača sa strane da možda ni meni neće tribat?? :think:
Inače san o ovome nekako sličnom i sam razmišlja i ova ideja mi se sviđa jer nije preteška i velika i može se odnit i donit di oćeš, ( mikula :thumbup: , hvala) inače moji Omišani imaju neke preteške konstrukcije, istina kvalitetne i čvrste ali nisu za nosat doma... a sve šta ostaviš na istezalištu može i nestat, sigurnije je u garaži :)
Samo bi ga tija malo više podignit od ovoga na slici, radi lumbaga :lol:

slika

Uploaded with ImageShack.us
đirandula
Senior Member

PostPostao/la josme » 14. 02. 2012. (09:44)

kod Graše moraš staviti pod motor,provu i ispod učvršćenja za kormilo.Sa strane ti je dosta po jedan podupirač.Prvi put stavi livel na pod kokpita i kad ti je u livelu zapamti za drugi put kako ćeš stavljati podupirače.Ovaj na slici je bez motora pa nema u sredini (ispod motora)podupirač...Kod VB izvedbe taj(srednji) ne treba, ali treba pojačati na krmi i dodatne bočne podupirače(ako je motor gore)
josme
Old Senior Member

PostPostao/la Kiana » 14. 02. 2012. (11:01)

Daj napravit ovako nesto,....zeljezni "I" profil,...slicno kao sina, tracnica...ili uzmi veliki kombi, daj 500 Kn i nosi,...eno ga dole u podrumu lezi vec skoro ce 8 godina...ma, predaleko si od mene da bi ti se isplatilo i za muhte...
Vise slika imas u temi Galeb na 24 stranici.....
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la Pape » 14. 02. 2012. (12:01)

...znan kome bi ovo trebalo, samo bi tribalo organizirat kombi.... :wave:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la đirandula » 14. 02. 2012. (15:08)

josme je napisao/la:kod Graše moraš staviti pod motor,provu i ispod učvršćenja za kormilo.Sa strane ti je dosta po jedan podupirač.Prvi put stavi livel na pod kokpita i kad ti je u livelu zapamti za drugi put kako ćeš stavljati podupirače.Ovaj na slici je bez motora pa nema u sredini (ispod motora)podupirač...Kod VB izvedbe taj(srednji) ne treba, ali treba pojačati na krmi i dodatne bočne podupirače(ako je motor gore)

Dobro da si mi reka, jutos san priča sa Grašon o tome i kaže da su mi dosta dva na kojima će brod ležat i dva sa strane, nije mi spominja motor a i ja ga se nisan sitija, tako da bi stvarno tribalo stavit jednoga i pod motor!
Znači tri na sredini i dva podupirača, šprajca sa strane da drže bande! :thumbup:
Sad mi samo recite na ovu težinu broda i jednoga srednjega tovara ( mene) od 95 kg koliko da napravin dužine ta tri srednja, jedno 50 cm?? I koji promjer željeza da uzmen 6x6?
đirandula
Senior Member

PostPostao/la josme » 14. 02. 2012. (16:07)

Najmanje zajebancije je kad se kupe(nabave) nosači za pod auto(mehaničarski tronožac ili ...pitaj boga kako se zovu...) njih je lako premještati i prevoziti,a mogu se podešavati po visini.Inače ti treba širina malo veća od širine kobilice (cca 20 cm) visina po volji (cca 40,30 i 20cm).Gornji dio obavezno od profila(da se ne savije)
josme
Old Senior Member

PostPostao/la Kiana » 14. 02. 2012. (16:16)

Pape je napisao/la:...znan kome bi ovo trebalo, samo bi tribalo organizirat kombi.... :wave:

Kad je brod otisa na trajler i onda na jug u more (Kopar), onda smo ja i sin (na slici) odgurali, zapravo odvukli, (nema prikljucak za kuku) od te garaze di sam ga oprema, do iza bloka u podrum. Ima cca 500 m zracne linije.
Ako stalak polozis na noz na jednu od kateta (istokracni trokut) cini mi se da stane dijagonalno (3,5 m) u onaj veci klasicni kombi (onaj koji ima uzdignuti krov iznad kabine, kao neka ambulantna vozila).
A moze se ga i naopako natovarit na neku malu prikolicu za gliser, dobro vezat i pici.....Kranj...Dalmacija....a da te nista ne pitaju ....morat ces cekat do iza 01.07. 2013.....
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la kalafat » 14. 02. 2012. (19:42)

nema potribe stavljat 3 potklade pod kolumbu, moja guda od skoro 3 tone je stala bi misecima na dvi drvene potklade ispod kolumbe i nikakvih pucanja deformacija i slicno. pogotovo ako mislis radit potklade za stalno i stavljat tri komada mora svaka bit razlicite visine ( pogotovo ako ce se brod opremat) inace u kokpit dobijes puzavicu prema provi ako su svi iste visine,
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la đirandula » 14. 02. 2012. (22:19)

Kiana je napisao/la:Daj napravit ovako nesto,....zeljezni "I" profil,...slicno kao sina, tracnica...ili uzmi veliki kombi, daj 500 Kn i nosi,...eno ga dole u podrumu lezi vec skoro ce 8 godina...ma, predaleko si od mene da bi ti se isplatilo i za muhte...
Vise slika imas u temi Galeb na 24 stranici.....

Hvala ti ali mi je to preveliko za negdi stavit, triba mi nešto manje! :thumbup:
đirandula
Senior Member

PostPostao/la josme » 15. 02. 2012. (08:05)

kalafat je napisao/la:nema potribe stavljat 3 potklade pod kolumbu, moja guda od skoro 3 tone je stala bi misecima na dvi drvene potklade ispod kolumbe i nikakvih pucanja deformacija i slicno. pogotovo ako mislis radit potklade za stalno i stavljat tri komada mora svaka bit razlicite visine ( pogotovo ako ce se brod opremat) inace u kokpit dobijes puzavicu prema provi ako su svi iste visine,

Kalafat,ako staviš jedanput brod na duže vrijeme i ne skačeš po njemu,onda bi ovo tvoje prošlo ali ako ćeš ga često vaditi (dizalicom npr.)onda dolazi do opterećenja na djelu kobilice sa motorom.Jednom mora popustiti a za svaki slučaj se stavlja i ispod motora(puno je jeftinije nego popravak) ;)
josme
Old Senior Member

PostPostao/la đirandula » 15. 02. 2012. (12:11)

U svakom slučaju, bolje spriječit nego liječit! :thumbup:
đirandula
Senior Member

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.