NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la Kapo » 19. 01. 2012. (11:08)

miki je napisao/la:
buto1 je napisao/la:Miki ovo je stvarno praktično i svida mi se.
Da li možes uradit zadnju stranicu malo nagnuto prema nadkabini i opciju da se bokovi pored skidanja i saviju i na vrhu fiksiraju.

Hvala i LP

PS U drugoj temi su razgovarali o kasku osiguranju za neke druge brodice. Koliko iznosi kasko za navala?

Naravno da se moze napravit nagib, da to estetski lijepo izgleda da ne ispadne kutija nekakva. Bočne stranice i krmena uz to sto se odvajaju od stropa naravno da ce bit da se mogu rolat i ucvrstit na stropu kad se srolaju.Pitanje sad koliko prozora zelite, i da li hocete sjenila za te prozore. Sjenila iznutra na cicak ili izvana na ziper. Kad su s vanjske strane tad se rolaju a iznutra se mogu fizicki odvojit od tende.Takodjer ako hocete umjesto krmenog moze ici umjesto prozora moze ic mrezica tad je sjenilo s vanjske strane.
Pozdrav

Obavezno prozori na sve tri strane zbog preglednosti i svakako rijesiti sjenilo za sunce,na bilo koji gore opisani nacin, moje misljenje je da je ipak prakticnije imati sjenilo s unutarnje strane,lakse se barata...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la panula 2 » 22. 01. 2012. (12:23)

Sveti ratnik je napisao/la:
lukabubi je napisao/la:Oko 60 000 kn sa cjelokupnom opremom i platformama na krmi koje model na slici nema, no dio su osnovne opreme kao i bazen za živu ješku.

nebi tija grisit dusu ali sumnjan da je ovo 60 000 kuna.ako je tako kupit cu ga i zaboravit damora.i progucat ovu oplatu na skaline.ali sumnjan

da a sa evinrude 40 ks 110 tisuća ( full oprema ) a imai većih navala 22 i 23 pogledaj da se mene pita ja bi uzeo 22 ima unutarnji motor disel imaš test navala 19 http://www.burzanautike.com/testovi/naval-19-fisherline pogledaj
a da sam bar dalmatinac
a ne u kukuruzovini...................................................................
panula 2
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: martini nautic sea buggy

PostPostao/la Rafter » 22. 01. 2012. (19:24)

Panula 2 dobrodosao na forum...i gdje ih izvadi sad iz naftalina :D
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la stipe76 » 23. 01. 2012. (18:08)

panula 2 je napisao/la:
Sveti ratnik je napisao/la:
lukabubi je napisao/la:Oko 60 000 kn sa cjelokupnom opremom i platformama na krmi koje model na slici nema, no dio su osnovne opreme kao i bazen za živu ješku.

nebi tija grisit dusu ali sumnjan da je ovo 60 000 kuna.ako je tako kupit cu ga i zaboravit damora.i progucat ovu oplatu na skaline.ali sumnjan

da a sa evinrude 40 ks 110 tisuća ( full oprema ) a imai većih navala 22 i 23 pogledaj da se mene pita ja bi uzeo 22 ima unutarnji motor disel imaš test navala 19 http://www.burzanautike.com/testovi/naval-19-fisherline pogledaj[/quo

Cijene su išle gore...ovako je bilo na početku
stipe76
Member

Tip plovila: Naval 19

PostPostao/la miki » 11. 02. 2012. (15:59)

Molim komentare da li bi vam se svidilo ovako nešto na Navalu, ima veliko prednost što nema nikakvih podupirača niti gurtni koje bi smetale prilkom ribolova i ostalih radnji na brodu.

slika
miki
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Karnic 210

PostPostao/la tomsic davor » 11. 02. 2012. (18:42)

Ja tako nesto planiram da napravim...ona njihova tenda mi smeta za stapove....
Ima tih tendi na raznim fisermenima pa treba nesto prekopirat...ja sam mislio uradit nesto na izvlacenje...tako da sklopim kad ne treba...
Kad budem uradio bice slika....
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la stipe76 » 12. 02. 2012. (13:40)

miki je napisao/la:Molim komentare da li bi vam se svidilo ovako nešto na Navalu, ima veliko prednost što nema nikakvih podupirača niti gurtni koje bi smetale prilkom ribolova i ostalih radnji na brodu.

slika

Jako dobro izgleda, i praktično je jer ne smeta na krmi ništa...šta se prije nisi sjetio :(
stipe76
Member

PostPostao/la Rafter » 12. 02. 2012. (13:51)

A ja sam pricao s njima o toj ideji dok sam kupovao barku..i moja ideja o tendi je bila slicna ovoj samo bi se ona izvlacila iz nadkabine i produzavala i skracivala po potrebi...u svakom slucaju pohvalna ideja...cekam da ju vidim uzivo :thumbup:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la miki » 12. 02. 2012. (15:36)

Rafter je napisao/la:A ja sam pricao s njima o toj ideji dok sam kupovao barku..i moja ideja o tendi je bila slicna ovoj samo bi se ona izvlacila iz nadkabine i produzavala i skracivala po potrebi...u svakom slucaju pohvalna ideja...cekam da ju vidim uzivo :thumbup:

Da to sa uvlačenjem i izvlačenjem tende nije baš neko sretno riješenje na ovako malom brodu, preskupo za dat raditi, kad bi čovjek to sam išao sebi radit onda nije tako strašno, al ovako jedna ruka, pa druga ruka, pa treće ode cijena.
miki

PostPostao/la veliki amater » 12. 02. 2012. (16:52)

Moje ti je mišljenje da ti ovaj sistem tende neće ići na Navala (ako sam dobro shvatio), zbog nosača koji su učvršćeni za rukohvate, jer će ulazak u kokpit sa prove ispod tih nosača bit jako nisko.Ja čak nekada na mojoj tendi oslobodim prve tri štuketine da bi mogao komodno uć, a ovo je još barem 15-stak centimetara niže. :wtf:
Kad smo već kod tende, imam jedno pitanje za Mikija. Može li se kod tebe nabavit one plastične kopče kojima se učvršćivaju torbe.Treba mi za one trake koje natežu tendu na krmi. S njima bi se vrlo brzo tenda mogla sklopit na nadkabinu u slučaju da mi smeta.
Zadnja izmjena: veliki amater; 12. 02. 2012. (16:57); ukupno mijenjano 1 put/a.
Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.
veliki amater
Member

Tip plovila: NAVAL 19 / HONDA 50

PostPostao/la J.Oscar » 12. 02. 2012. (16:56)

ovako (na slici) izgleda super praktično, ali čini mi se da bi konstrukcija trebala obavezno biti na skidanje jer imam feeling da bi to malo jača bura razvalila samo tako, inače dobra ideja..
J.Oscar
New Entry

Tip plovila: naval19

PostPostao/la miki » 12. 02. 2012. (18:36)

J.Oscar je napisao/la:ovako (na slici) izgleda super praktično, ali čini mi se da bi konstrukcija trebala obavezno biti na skidanje jer imam feeling da bi to malo jača bura razvalila samo tako, inače dobra ideja..

Malo jača bura ne bi trebala napraviti štetu, orkanska kako puše ovih dana bi je sigurno nešto napravila. Riješenje je napravljeno da se u jednoj minuti skida platno. Poslije skidanja platna nesmeta nikakv vjetar.
miki

PostPostao/la miki » 12. 02. 2012. (18:44)

veliki amater je napisao/la:Moje ti je mišljenje da ti ovaj sistem tende neće ići na Navala (ako sam dobro shvatio), zbog nosača koji su učvršćeni za rukohvate, jer će ulazak u kokpit sa prove ispod tih nosača bit jako nisko.Ja čak nekada na mojoj tendi oslobodim prve tri štuketine da bi mogao komodno uć, a ovo je još barem 15-stak centimetara niže. :wtf:
Kad smo već kod tende, imam jedno pitanje za Mikija. Može li se kod tebe nabavit one plastične kopče kojima se učvršćivaju torbe.Treba mi za one trake koje natežu tendu na krmi. S njima bi se vrlo brzo tenda mogla sklopit na nadkabinu u slučaju da mi smeta.

Donja cijev koja je tu na slici na Navalu je točno u ravnini s kapom nadkabine(ne ide ovako u kosu kao na slici), tako da ne bi trebalo previše smetati ako čovjek baš nije preko 190 cm ipak je Naval mali brodić pa se ne može baš previše izvuči visine u tom djelu, al kao što kažeš nekad oslobodiš štuketine nekad ne tako će i tu biti malo samo navike i sve riješeno.

Što se tiče traka trebaju mi mjere dužine i adresa za to poslati
miki

PostPostao/la stipe76 » 13. 02. 2012. (17:29)

miki je napisao/la:
J.Oscar je napisao/la:ovako (na slici) izgleda super praktično, ali čini mi se da bi konstrukcija trebala obavezno biti na skidanje jer imam feeling da bi to malo jača bura razvalila samo tako, inače dobra ideja..

Malo jača bura ne bi trebala napraviti štetu, orkanska kako puše ovih dana bi je sigurno nešto napravila. Riješenje je napravljeno da se u jednoj minuti skida platno. Poslije skidanja platna nesmeta nikakv vjetar.

Evo, moj Naval, zimska tenda i zaštita za plexi su uspješno odradili orkansku buru (na Krčkom mostu udari do 230km/h)...@Miki :clap: :clap: :clap:
stipe76
Member

PostPostao/la miki » 14. 02. 2012. (08:01)

stipe76 je napisao/la:
miki je napisao/la:

Evo, moj Naval, zimska tenda i zaštita za plexi su uspješno odradili orkansku buru (na Krčkom mostu udari do 230km/h)...@Miki :clap: :clap: :clap:

Ae, :thumbup: :wave:
miki

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: vujasin i 5 gostiju.