Baško junior je napisao/la:Evridnjak,a sto je sa tvojom,ipak je GTI.imas koji savjet?
moja još nije GTI , biti će do lita
ja ću radit skoro pa identično kako izgleda gruges 545
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Baško junior je napisao/la:Evridnjak,a sto je sa tvojom,ipak je GTI.imas koji savjet?
porer je napisao/la:Klasična priča iz Uljanika, 'jebeš inžinjera ne zna zavariti dva komada...'.
Vridnjak, Istranka je projektirana u vrijeme kad je Tomos 4 bio vrhunski domet a Tomos 18 ekskluziva za bogate. Na šta bi ličila da je u to vrijeme projektirana bilo kako drugačije nego kao deplasmanac?
Baško junior je napisao/la:Aha,gurges ima lip spojler.Al ja to ne zelin.Ako bi ga i radija,tija bi da se sto manje vidi.Kad skupin nesto love vjerovatno cu stavit komande i flapsove pa cemo vidit.Evo popodne cu vjerovatno stavit slike svoje limuzine.u temu uredjenje istranke.
mikula moli je napisao/la:mada radit od istranke plovilo koje ide 10-15knot nije sigurno jeftino pa cak i kad sve sam radis, ode tu vrimena i materijala i nezaboravimo da bi triba motor ood bar 20hp, i oda je vrlo upitno kako ce se sve to ponasat i kolka ce se stvarno brzina postic.....
a ukolko govorimo o nekom starijem motoru 2T, onda sigurno to nije ekonomicna potrosnja.......
vridnjak je napisao/la:je, inžinjeri su projektirali ali velika većina tih inžinjera nije u životu zamišala nit kil smole. A svi znamo da se istranka može od broda koji ide max. 5-6 kts relativno jeftino prepravit u brod koji ide 10-ak kts putne brzine i pri tom ne gutat velike količine goriva. Za skromne ljude ,koji znaju nekog vraga sa svojih deset prstiju napravit,dovoljno.
Da je o tom pričat sa projektantima brodova oni bi se držali visoko sa spikama o deplasmancima, poludepl. formulama, izračunima, isplativosti, ekonomičnosti itd.....
Ja ću svoju istranku isto na proliće malo frizirat pa će bit malo sličica. Nema šanse da me radovi dođu preko 1500-1800kn.( radit ću sam).Sa tom računicom da dobijem 3kts.putne i malo na stabilitetu, ja zadovoljan.
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.