Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Trogiranin je napisao/la:Piz u provi ti neće riješit problem. Samo će ga povećat. Opterećuješ brod i smanjuješ mu samim time brzinu. Povećanje težine dodatno potapa, uranja trup. Povećava se uronjena površina trupa, a time i otpor mora. U koliko snaga ostaje ista - brzina se smanjuje. Probaj eventualno ako nemaš daljinske komande na kabini nabavit onu teleskopsku ručicu za gas pa se pomaknit u vožnji prema naprijed. I sam taj potez može polučiti određene promjene u plovidbi kod takvih plovila i motora.
Baško junior je napisao/la:Hmmmm
el passo je napisao/la:Nebi se složio da bi dodatna na pramcu težina usporila barku. Tu se radi o čistom deplasmanu za kojeg ne vrijede isti zakoni hidrodinamike kao za poludep. ili gliser.
Trogiranin je napisao/la:Probaj eventualno ako nemaš daljinske komande na kabini nabavit onu teleskopsku ručicu za gas pa se pomaknit u vožnji prema naprijed. I sam taj potez može polučiti određene promjene u plovidbi kod takvih plovila i motora.
bboksic je napisao/la:Ako hoćeš brži brod, kupi bržega.
bboksic je napisao/la:Ako hoćeš brži brod, kupi bržega. Nećeš sa fićom i na njemu znakom i kolima mercedesa ni ić, ni izgledat kao mercedes.
To su riječi jednog inžinjera brodogradnje, koje sam dobio kada sam maštao o ovakvim " poboljšanjima".
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.