Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la raptor » 21. 01. 2009. (02:28)

Žabar je napisao/la:Kompa,da ti samo znaš kako se znam posvaditi sa svojim žabarima...
Ova tema je baš za mene :lol:

Svi misle da će za 2000 ojra kupiti korito i piči... Pa da čuješ ideje o poludeplasmancima :mrgreen:

Zato i imaš pun oglasnik graša,sasa i drugih beštija :lol:

E,si vidija,i svi novi,ljudi se razočarali i sad prodaju i to za koje pare :o pa za 55000 kupiš jedrlicu pet let staru i to 34
pa imaš dvi-tri sobe salon,sraonu,tuš,a sve
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la dome » 21. 01. 2009. (02:32)

ljudski je htjeti,željeti,nastojati i to ostvariti na najbolji mogući način.ako je čovik zamislija od jedrilice učiniti kaić i napraviti natkabinu od lamperije neka napravi pa on će biti sritan kad to zapluta a,makar će napraviti prometa u peveca za kupiti lamperiju i oplemenjenu ivericu ako već neće naveli za yanmara.nemojte biti ko kaptol pa braniti rad u nedilju jer je pa promet u crikvami pustite čovika da učini kako će biti najsritniji i pomozite mu savjetom a, nemojte ga pokopavati.neka učini kaić od iverice i obisi pentu na krmu ja ču mu pomoći savjetom koja penta će mu biti najbolji izbor a, vi mu pomozite savjetom koju pituru namazati na tu ivericu da se ne nabruda baš na prvu kišu.................... ako bi svi kupovali arvora 23as a, ča bi onda ja činija i kako bi prehranija mnogobrojnu familiju dabogda palubnih ča više.....i triba ih podržavati ...........jer svi ki sami čačkaju prije ili posli dojdu kod mene ili nekom od kolega ................
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la raptor » 21. 01. 2009. (02:40)

Je,i kad tako sklepa nekakvu bedastoću,učini neverica a on i familija nedaj bože fondo :o sa moren se ni zajebavat i prtljat sa trupom ,kobilicim i motorima,brod il valja il ne valja,po meni sredine nema i nesmi bit,to ti je ka da greš vozit trke a gume u kurcu,pa paščeš kad tad.On bi odriza kolumbu :o kad udre val po boku a ono krug oko osi,aaa ,neznam,ja mu oču dobro da se ne dogodi zlo,prvo bi on time iša malo po valama a onda pomalo ajmo vidit ča ima na kornate,pa ajmo do hvara i ča onda :?: bolje mu onda kupit kakvu gumu pa se vozikat po valicama sa familjijon ;)
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Žabar » 21. 01. 2009. (02:46)

I ti rapy :mrgreen:

Čovijek je zbila postavio krasne uvijete...

U 350 dana da dođe na brod i 15 dana da plovi.I samo ključ u bravu ko na vikendici... Ma nemre biti nikako!!!

Najdobromjerniji savjet je da ne kupuje ništa!!!
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 21. 01. 2009. (02:52)

Je,bolje da se ugleda na riberera i za te pare nabavi kaku kuvaricu kao ispomoć u kući :mrgreen:
Ma on če potrošit dosta para a neće imat rednost,a jel bi ti kupija jedrlicu koja to nije,il bi kupija oni moj da mu naserem dva vanbrodska odpozadi,na kabinu uštekam jarbol :lol: i taki plahutaš po moru a svi mašu,sprdaju se i ismijavaju ;)
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la mali od palube » 21. 01. 2009. (09:18)

Dome, jesi li razgovarao s onim čovjekom? Nekako sam li-la. Istina da su dva motora po 60 kg zajedno 120, a ovaj tvoj sam je 80. Ali ova dva po 60 mogu sa svojom kuharicom nekako i skinuti (jedan po jedan), ali ovoga od 80 sumnjam. Složio bih dizalicu na konope.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la primorac » 21. 01. 2009. (10:25)

Smatram, da bi tebalo otvorit temu: Kako od ploča iverice starog ormara napravit batanu?!?
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la porer » 21. 01. 2009. (10:50)

primorac je napisao/la:Smatram, da bi tebalo otvorit temu: Kako od ploča iverice starog ormara napravit batanu?!?

Evo za početak - kako napraviti najjeftiniji tender ako ti je barka na korpomortu?

Kupio ljetos moj prijatelj najjeftiniji dječji gumi na napuhavanje u pevecu. Bila su tri na izbor, najmanji od metar, najveći 2 i po. On je kupio ovaj najveći (80 kuna), litru i po smole (rinfuzo u Medulinu u dućanu 35 kuna), par kvadrata mate. Iskrojio je komad špera pa ga stavio unutra, napuhao čamac i plastificirao ga. Još je stavio jednu letvu kao kobilicu :)
Zadnja izmjena: porer; 21. 01. 2009. (10:54); ukupno mijenjano 1 put/a.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la franco » 21. 01. 2009. (10:52)

porer je napisao/la:
primorac je napisao/la:Smatram, da bi tebalo otvorit temu: Kako od ploča iverice starog ormara napravit batanu?!?

Evo za početak - kako napraviti najjeftiniji trailer ako ti je barka na korpomortu?

Kupio ljetos moj prijatelj najjeftiniji dječji gumi na napuhavanje u pevecu. Bila su tri na izbor, najmanji od metar, najveći 2 i po. On je kupio ovaj najveći (80 kuna), litru i po smole (rinfuzo u Medulinu u dućanu 35 kuna), par kvadrata mate. Iskrojio je komad špera pa ga stavio unutra, napuhao čamac i plastificirao ga. Još je stavio jednu letvu kao kobilicu :)

Prijatelju Porer nije TRAILER(prikolica) već TENDER
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la porer » 21. 01. 2009. (10:55)

Evo poravljeno. Jebiga kad u isto vrijeme desnom tipkam za firmu a lijevom za forum :D
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la mali od palube » 21. 01. 2009. (11:02)

Dome, na koju su se stranu vrtjele elise na ona tri motora što kažeš da si montirao na brodu koji je jedini prodan.... negdje, ne znam gdje.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la franco » 21. 01. 2009. (11:11)

Na bilo kojem deplasmanskom brodu -gliseru elise se moraju vrtjeti suprotno jedna od druge prvo zbog kavitacije i smanjenog dotoka vode u eliku a drugo zbog samog manevra jer uvijek će brod vući u jednu stranu u koju okreću istosmjerne elike
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la primorac » 21. 01. 2009. (11:52)

Porer, samo me urođena linost sprječila prošlog ljeta da napravim takvo plovilo, ali ne kao tender nego je ispod kuće obala u plažnom obliku pa više ne držim veliku barku na kolpomortu nego u pravom portu, jer mi je jednom jugo otkinulo veću barku.
Mala barčica se izvuče na plažu, a osnovna namjena je lignjolov mog najmlađeg potomka koja kad izvuče lignju, pa je lignja zasere crnilom, sve baci u vodu a onda i sama skoči da se okupa :lol:
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la mali od palube » 21. 01. 2009. (12:05)

franco je napisao/la:Na bilo kojem deplasmanskom brodu -gliseru elise se moraju vrtjeti suprotno jedna od druge prvo zbog kavitacije i smanjenog dotoka vode u eliku a drugo zbog samog manevra jer uvijek će brod vući u jednu stranu u koju okreću istosmjerne elike

Ali na ovome su brodu tri motora. Vidi slike na 10-toj str ovoga foruma. Dva se mogu okretati u suprotnim smjerovima, ali treći ne može u trećem smjeru.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la tomi » 21. 01. 2009. (12:29)

slika

evo sva tri smjera :D
tomi
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.