Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la dome » 21. 01. 2009. (00:55)

2 žabar & lupis

ni mi jasno jeli vas dvoje zazirete od benzinaca ili vanbrodskog koncepta u načelu jer postoje i vanbrodski dizeli (yanmar i selva) mada je kod nas to još nepoznato.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Žabar » 21. 01. 2009. (00:57)

Kolko košta taj vanjski yanmar?
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 21. 01. 2009. (01:05)

ne znam ali sam mu imao prilike minjati impeler bio je na gumiju na jednoj jahti pod engleskom zastavom.15 ks noga podsjeća na yamahinu i paše impeler od yamahe.A znam da yamaha sa selvom radi sail driveove za yanmara pa je možda i noga tog vanbrodskog yamahina.Selvu 25 dizel vidio na Žurkovu u selvinom servisu.
I nisi mi odgovorio na pitanje..........................
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la karamba » 21. 01. 2009. (01:14)

ja stojim također u tvrdnji da je vanbrodski bolji i sigurniji od unutarnjeg !, eventualno su jednako kvalitetni u renomiranim brodogradilištima gdje to ugrađuju školovani stručnjaci ali unutarnji na neku samogradnju , e nema tog majstora koji če pogodit propelu od prve . Kod vanbrodskog su inžinjeri idealno sve izračunali a kod unutarnjeg imaš uz vrhunski tvornički motor još masu gluposti tipa vetus lonac,visina auspuha,osovinu vodove hlađenje vodova itd.itd.itd , imam prijatelja s brodom gašo 20 pa je 5 puta vadio brod i mjenjao propele , imam prijatelja koji je s novim perkinsom od 300 ks ostao 5 puta u kvaru (nov motor od 30 000€) sve su bili sitni kvarovi ali "5 puta" alooooo !!!
Naši majstori su svi zakurac (čast izuzecima) viđao sam tipa kad s macolom ugrađuje yanmara od 350ks ???
,,,
svi govore :"ali dizel je dizel on traje 100 godina" ,pa možda i traje ali ja mjenjam barke svake 2-5 godina .
,,
znam sad če svi govorit da nemam pojma da pričam gluposti , ali to je tako . Ako uzmeš novu serisku brodicu s unutarnjim vjerojatno če bit sve u redu , ali samogradnja,marinizirani i stari dizeli su smrt ako nemaš barem malo mehaničkog znanja !
,,,
onako kako je gaso ugradio motor su rijetki i školski primjeri kakvi se u samogradnji rjetko nalaze , a da se on ne kuži u sve to i da sve ne nadgleda ili radi sam to bi izgledalo bitno drugačije
,,,
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Žabar » 21. 01. 2009. (01:21)

Je,istina je da zazirem od vanjskih,ali najviše šta mi smeta i što nemam "uteg"

Nije baš mudro da kažem da skoro nikada nismo vozili pomočni,koliko smo bili sigurni u naš uradak :lol:
Prvi (t18) su nam maznuli,a yamahu nam je bila tlaka non-stop šarafiti na platformu.

Danas-honda 2 samo za bajbot i ništa. Preljeni smo stavljati yamahu. Dobro,svi se kužimo u motore,pa nas nije strah.

Suma-sumarum-za mene- ugradbeni i samo ugradbeni!

Drugo su gliseri šta 3 puta manje naprave sati nego ja,a prevale isto milja.

Meni treba brod za van sezone i puno mjesta.

Karamba,nema šanse da me uvjeriš da na je mojem brodu od 4 tone bolja vanjska honda od 90ks od yanmara 55!

nema logike.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 21. 01. 2009. (01:35)

ni ne govorim to , samo kažem da malom od palube koji se kupa na vezu u luci a po bonaci skoči do plaže je sasvim dovoljna yamaha od 15 ks vanbrodska (nema ni love) , a ako je brod od 4 tone i ako je stalno čovjek na brodu a brod konstruiran za unutarnji motor, onda normalno da sam za unutarnji ,
ali čovjek je jasno napisao da želi najjeftiniju a sigurnu varijantu bez ljetnih popravaka a to sigurno nije torpeto iz neznam koje godine niti marinizirani golfovi !
,,
znači yamahu ima a za dizel treba izdvojit 20 000€ za 2 tjedna ljetnog kupanja po sigurnoj provnozi??? pa yamaha naravno. ( a cijeli brod košta 2.500,00E)
eto toliko od mene za ovu temu
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Žabar » 21. 01. 2009. (01:44)

Je,štima. Ovo šta mu je dome ponudio je ok.

Baš me je naš dr Gašo podsjetio da zbog kavitacije nisam mogao zabrenzati brod sa pomočnim.

A drugo,ako hočeš ploviti sa brodurinom od 8 m,stari moj,to košta!

I jebeš jeftinu plovidbu ako nije sigurna!

I uvijek sam za ugradbeni. Torpedo-torpedo!
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 21. 01. 2009. (01:47)

Dečki,ako palubni nima perja onda se ni ne triba vatat čorava posla ;) A sa žabarom se slažen glede brodskog motora,koji se more od tih pofalit da vozi deset let bez puno prtljanja po istom :?: Evo ti moj volvo,starina ali sa ful generalkom,4 leta samo ulje minjam,a uri ima ka u priči,ka da san privatnik,ma prezadovoljan :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Žabar » 21. 01. 2009. (01:56)

Volvo-torpedo-isti bog. Napisao sam da ga i stara baba zna servisirati! Ako je motor ok,čega bi se bojao. Bitno je da mu moreš okrenuti zamašnjak. I on mooora zapaliti!

I još jednom-ugradbeni je ugradbeni! Drugo su bakani sa 40 ks. Ili ovi 3X 350 ks.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 21. 01. 2009. (02:03)

Žabar je napisao/la:Volvo-torpedo-isti bog. Napisao sam da ga i stara baba zna servisirati! Ako je motor ok,čega bi se bojao. Bitno je da mu moreš okrenuti zamašnjak. I on mooora zapaliti!

I još jednom-ugradbeni je ugradbeni! Drugo su bakani sa 40 ks. Ili ovi 3X 350 ks.

A jok žabar moj,volvo i torpedo nisu isti a o kvaliteti da i ne govorim ;) Moj radi ka švajcarski časovnik :lol: pali upo kruga zamašnjaka,pritisak na preko 4 bara nakon dvi ure vožnje pade na 2,7 bara a i više,zavisi kako vozim a potrošnja ka zipo upaljač :lol: Isprazni se akumulator,dekompresore u zrak ,manicu dva kruga i vozi dalje,ma milina ;)
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la dome » 21. 01. 2009. (02:08)

kolege po nesanici,
svaki cigo svoga konja fali...................ali jedno morate uvažiti a, to je ruka se pruža dokle prsti sežu...............a palubnome do novog dizelaša ni mezomariner ne dosiže..................pa vi morete mudrijati koliko vas volja.................torpedo.............volvo..........a, on mora pozajmiti šolde za kupiti to korito i još se mora uortačiti sa rojakom kako bi i on da čagod šoldov ...............a kakoće se posli podiliti komu propela a, komu statvena cijev.ovako palubni zna da je postojeća yamaha njegova a, korito će jednome prova drugomu krma a, lamperiju popola po pol kubika svakomu :lol: :lol: :lol:
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la Žabar » 21. 01. 2009. (02:10)

Ma isti ti je to vrag :lol:

Ne postoji jednostavniji motor od toga. To pali bez karika :lol:

Kada sam bio na Prviću kod drugog ujaka,ovi profi ribari ga ne mjenjaju za ništa! Jedan je stavio solea 40,pa rade cirkus od njega.Mislim,motor radi,ali je potrgao sve amortizere. Tip sada pati za starim :mrgreen:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 21. 01. 2009. (02:15)

Dome, Najboji bi mu bio savjet da ne kupuje ništa!

Ako čovijek nemre živjeti u svojim mogučnostima,najdobromjerniji mu je savijet da se mane toga.Danas je brod luksuz,pa ako hoče svoju familiju zajebati-kupuj!

Ima vikendicu,ima auto. More se i malo dalje maknuti od gradske plaže. A ovo šta hoče :wtf:
Glupost!
Čehi su pametniji!
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 21. 01. 2009. (02:18)

Žabar je napisao/la:Dome, Najboji bi mu bio savjet da ne kupuje ništa!

Ako čovijek nemre živjeti u svojim mogučnostima,najdobromjerniji mu je savijet da se mane toga.Danas je brod luksuz,pa ako hoče svoju familiju zajebati-kupuj!

Ima vikendicu,ima auto. More se i malo dalje maknuti od gradske plaže. A ovo šta hoče :wtf:
Glupost!
Čehi su pametniji!

Potpisujem,ako triba i X ču stavit :mrgreen: ne veli se bez veze da je imat brod ka i vriču bez dna,uvik traži neki qr@c,ko nema mogučnosti bolje se ostavit toga.Eventualno uzet kakvu manju drvenjaču ili plastičnjaka za 5-10000€ ,malo se stisnit i milina.
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Žabar » 21. 01. 2009. (02:23)

Kompa,da ti samo znaš kako se znam posvaditi sa svojim žabarima...
Ova tema je baš za mene :lol:

Svi misle da će za 2000 ojra kupiti korito i piči... Pa da čuješ ideje o poludeplasmancima :mrgreen:

Zato i imaš pun oglasnik graša,sasa i drugih beštija :lol:
Žabar
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: som i 4 gostiju.