Od jedrilice motornjak

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la mali od palube » 20. 01. 2009. (11:56)

Piše u uputama koje sam dobio s motorom. I to originalnim a ne nekim našim fotokopiranim prijevodima svake pete rečenice. To mislim... za nalijevanje ulja u cilindre.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la Gaso » 20. 01. 2009. (12:22)

Pa u 1. postu si kazao da imaš Yamahu 4T, to se radi kod 2T.
Tako se samo zasere 4T motor, a neka ti kažeju serviseri vanbrodskih motora, ima ih i ovdje.
Meni se neda sad od jedrilice, pa do ulja u cilindru 4T motora, napravi kako želiš, jači si od krpizze :lol: :lol:
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Žabar » 20. 01. 2009. (21:32)

Ljudi,koji vam je bog?

M od P, evo,iskopao ti broj od jednog tipa šta se bavi sa statikom brodova:0915708143

u popus još dobiješ tarot.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 20. 01. 2009. (22:16)

Koliko košta neki novi brodski dizel? Cca 20-30 konja. Bolje 20, kad ovo društvo kaže da mi je i 15 dosta. Preko neke snage se plaća i trošarina. Nemam pojma koje snage. Ide li s motorom odmah i kopča? Tko mi to može dobro ugraditi i koliko cca košta takva ugradnja? Torpedo neću jer je fakat preglasan. Ma nikakav polovni ne bih.
Je li ga bolje ugrađivati na moru, pa da majstor može odmah isprobavati, ili je to svejedno? Ako mi ga netko ugradi doma u dvorištu, pa ja na pola puta do Oliba budem imao problema ovakvih ili onakvih... ah šit! Od "morskih" majstora dolazi u obzir jedino zona Zadar - Vir - južni dio Paga. Eventualno Šimuni, Ugljan ova strana prema Zadru... Kukljica i tamo oko Ždrelca. Napominjem da osovinu i elisu imam. Imam i nekakvu kopču, ne znam je li dobra ili loša. I elisu bi netko morao izračunati prema motoru... Ima li netko tko to ipak može ugraditi u Zg, u mom dvorištu a da je siguran da je to dobro i da neće biti problema?
Baš ste me zbunili! Bio sam tako siguran da je moja ideja o dva vanbrodska motora baš sjajna i baš ono što mi treba. Kupit ću dva ista miksera za kolače i postaviti na krmu. Ona dva velika od 300 W, pa da vidiš...
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la Žabar » 20. 01. 2009. (22:24)

Mali od palube,kupi si A790,kako imam ja i basta!!!
Računaj koliko hočeš,sigurno će te doči na to!

Još nisam siguran dali si pacijent iz mojega kraja,pa hebeš ljude na ovome forumu :?: :?:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 20. 01. 2009. (22:39)

mali o.p. , ako ideš na kupnju novog dizela od 30-40ks, onda moraš kupiti i novu osovinu i novu propelu i novi osovinski vod ako hočeš imati sigurnu stvar , jer se propela radi po snazi motora kao i osovina , a i novi osovinski vodovi nemaju klasičnu lojanicu več volvo pentovu manžetu koja uopče ne cijedi , samo treba ispustit zrak pri prvom bacanju broda u more , trošarina se plača za motore preko 35 kW , a cijene motora neznam ali mislim da če 30-40 ks koštat otprilike 10 000-15 000 € naravno + montaža,osovinski vod, propela,osovina i još masu drugih stvari ! znači otprilike 20 000€ sve zajedno.
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la dome » 20. 01. 2009. (22:43)

Ugradnja dizela košta u prosjeku 1500-2000 eurica izrada propelera sa proračunom 400-500 eurica.Propeler sa torpeda neće pasati na motor 20-30ks kao ni osovina a,ni bukula ni statvena cijev.Motori u pravilu dolaze sa kopčama iako ih se može kupiti i odvojeno.Cijene novih se kreću od 28000kn za kineza od 28ks pa do 98000 za cat-a od 30ks.Na to još treba dodati cca 3000 eura materjala za ugradnju(osovina,statvena cijev,bukula,manžeta,usis mora,ventil mora,predfilter nafte,rezervar,filter mora,komanda,sajle komandi,propela,cinkovi,flanđa osovine,ispušni lonac,cijev ispuha sa izlaznom rozetom,cijevi mora itd...skupi se) + cca 2000 eura za ruke.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la karamba » 20. 01. 2009. (22:46)

mali od palube , ja mislim da bi najbolje bilo da odustaneš od kupnje tog broda pa da ga ja kupim ;)
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Žabar » 20. 01. 2009. (22:54)

Dome ima pravu stvar za tebe :lol:

Mani se zajebancije i kupi brodinu ko što imam ja! Računaj koliko god hočeš,pa češ na kraju doć na A790!

A što se tiče ugradbenih...

Nikada nebi stavio vanjski na takvu brodinu,barem mi savijest tako kaze

Plovi jeftino,ali plovi i sigurno,naime,ovo šta si opisao...neznam...

Ne postoji jeftina plovidba,izbi si to iz glave :!:

Ako ti je familija mila,ne upuštaj se u takve nakarade :!:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 20. 01. 2009. (23:48)

Jebiga,idiot je idiot :!: Zbilja me jebu maligani :lol:

M od P,pridružujem se svojim doktorima,jer zbilja neču davati savjete da završiš u našoj crnoj kronici.

Nema smisla...

I još nisam siguran da je pacijent iz mog kraja,jer takve ideje padaju samo nama žabarima na pamet :mrgreen:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la mali od palube » 21. 01. 2009. (00:10)

Žabar je napisao/la:Jebiga,idiot je idiot :!: Zbilja me jebu maligani :lol:

M od P,pridružujem se svojim doktorima,jer zbilja neču davati savjete da završiš u našoj crnoj kronici.

Nema smisla...

I još nisam siguran da je pacijent iz mog kraja,jer takve ideje padaju samo nama žabarima na pamet :mrgreen:

Ne znam koji je tvoj kraj. Moj je Sesvetski Kraljevec, poštanski broj 10361. Ovo mi je prvo pojavljivanje na forumu. Sin me nekidan naučio kako to radi. Inače sam prije nekoliko godina živio na www serverina, ali onima za chat. Forum mi je nekako prespor, ali takva je to forma. Dobro je što ostaje zabilježen na diskovima servera, pa se puno može naučiti i pročitati o svemu i svačemu. S ovim cijenama stabilnih motora ste me opet uplašili. Znam da se ploviti ne može jeftino, ali može se skupo, skuplje, najskuplje i najmanje skupo. Ja sam svakako za najmanje skupo. Lova za brod (i štošta još) sjeda sutra ili prekosutra. Valjda konačno. Onda ću sve podrobno poslikati uploadati.
A što se sigurnosti familije tiče... pa nisam ja Čeh! Zaista se plovi samo kad Vakula i ekipa kaže da može. I to ne toliko zbog straha, zdrave pameti bla... bla... bla... Jednostavno nam nikome nije ugodno na brodu kad valja. Čak i ako je na vezu veća bibavica, pokupimo stvari i idem u stabilni krevet na spavanje.
mali od palube
Senior Member

PostPostao/la Žabar » 21. 01. 2009. (00:30)

Moj broj mjesta je 10340. Vrbovec.

Nemoj se ljutiti,ali i čehi imaju više pameti!

Izbi si iz glave jeftinu plovidbu! Dobro,možeš zavezati 4 limene bačve i staviti šator između...

To je jeftina plovidba,ali sigurna :?:

Imao si sreće šta te nije nikakva nevera pokosila u dvajstpet godina,što ne znači da te ove godine neče...

Zato,ne zajebavaj se sa morem,ljudi na ovom forumu imaju deeebelog iskustva da vide dali će trup valjati ili neće...

I još kaj se tiče ugradbenog:

Od fiće na plin sa getribom od opela,fiata iz regate,perkinsa oriđiđi,bmw-a 525 td isto sa svojom getribom do yanmara-nikad frke. Nabili smo sati da se kočari mogu sramiti sa našom kantom! Ja zazirem od vanjskog!
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la dome » 21. 01. 2009. (00:36)

P od M nemoj da te ovi zloslutnici ča zovu nevolje i kvarove obeshrabre kod odluke za odabir vanbrodkog motora za porivni stroj.Pogledaj karmbin putopis "blitvenica" pa pogledaj ča ima na krmi - srednje prosječan vanbrodski motor i za pomoćni motor od kosilice pa se čovik uzda poći na debelo more po par dan plovidbe sa tim kako neki zloslutnici kažu nepouzdanim motorima kod kojih triba završiti maltene akademiju za kambijati impeler :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ča se tiče veličine plovila koje pogone vanbrodski motori pa amerikani rade Grady whitea i Bostone od po 12 metri koje pogone vanbrodski a, oni ne plove bakarskim zalivom nego po atlantiku i pacifiku i ča su onda oni pametniji od nas pa su njima dobri a, namin nevaljaju nego nam je vrhunac tehnike i pouzdanosti torpedo......
Unutarnji motor ima smisla kod ribara i kod korisnika koji su često i puno na moru ali kod ljetnih kapetana na brodu di je svaki pedalj prostora dobrodošao i di su sredstva ograničena nemaju nikakva smisla ako se poriv može adekvatno riješiti vanbrodskim.Da ne napominjem da je održavanje i popravak unutarnjeg motora bitno bitno skuplji počevši od toga da ga ne možeš ubaciti u portapak nego moraš oćeš nećeš zvati servisera na teren a, to u sezoni košta............
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la lupis » 21. 01. 2009. (00:46)

dome je napisao/la:P od M nemoj da te ovi zloslutnici ča zovu nevolje i kvarove obeshrabre kod odluke za odabir vanbrodkog motora za porivni stroj.Pogledaj karmbin putopis "blitvenica" pa pogledaj ča ima na krmi - srednje prosječan vanbrodski motor i za pomoćni motor od kosilice pa se čovik uzda poći na debelo more po par dan plovidbe sa tim kako neki zloslutnici kažu nepouzdanim motorima kod kojih triba završiti maltene akademiju za kambijati impeler :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ča se tiče veličine plovila koje pogone vanbrodski motori pa amerikani rade Grady whitea i Bostone od po 12 metri koje pogone vanbrodski a, oni ne plove bakarskim zalivom nego po atlantiku i pacifiku i ča su onda oni pametniji od nas pa su njima dobri a, namin nevaljaju nego nam je vrhunac tehnike i pouzdanosti torpedo......

auuuuu...

Vidio sam ja jednog švabu prije 20 godina kod Stare Baške u gumenjaku Metzeler(to su oni stari ggumenjaci sa provom uzdignutom u špic),dužine kojih 3 metra,na krmi jamahica od par konja a u gumi on žena i troje dice,ni jedno starije od 10 godina!Bura ne da je derala....
Da ga nisam skoro na silu zaustavio i oteglio u autokemp Konobe ko zna di bi završio...
I jel to mjerilo pameti?

Vozit dicu je nešto drugo...

a i ti Bostoni od 8 metara ča plove
po pacifiku,sumnjam da imaju yamahu 15 ks!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Žabar » 21. 01. 2009. (00:50)

A je to! :lol:
Žabar
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.