Rezervar za dizelaša

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Rezervar za dizelaša

PostPostao/la Gaso » 20. 01. 2009. (01:02)

Pa napraviš neka rezervar od 1L i staviš ga nisko u kobilicu ispod kopče, motora, odnosno kdje bi imao mjesta, i spojiš ga sa glavnim rezervarom, možda bi to rješilo problem.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la raptor » 20. 01. 2009. (01:06)

Eeeee,ni to ni loša ideja,bravo za lumenaslika
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la josip » 20. 01. 2009. (01:08)

Sviđa mi se rješenje sa mrežom ako je provjereno, ali ti možeš napravit pregrade unutar tanka na način da precizno izmjeriš nutarnje dimenzije tanka , i odredit točan položaj ugrađenih djelova u tanku , te od materijala koji je stabilan u gorivu , izradiš pregrade vani ( sistem pregradnh lamela u lego kockama ) , ali ne od većih djelova koji ti ne bi mogli uči u otvor , te dužim pincetama to isto sastaviš ponovo u tanku, nije tako komplicirano kako se čini ali treba vremena ( puno jednostavnije nego sastaviti obični križ unutar boce ).
josip
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 20. 01. 2009. (01:14)

Upravo ova stvar sa Gašinom idejom je ono šta sam spominja na početku o dnevnom tanku ili međuspremniku ali mi savjetuju da ne bi smija bit manji od potrošnje za cirka uru vožnje na ful gasu dakle negdi do deset litara.ali to već povećava dimenzije za smistit ga ispod motora da bi bija ispod nivoa sadašnjeg rezervara.
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la raptor » 20. 01. 2009. (01:19)

Ma ček malo,ča nebi bilo svejedno da je od dva litra :?: spoji se direkt sa tankom i pumpom goriva :?: a bi to šljakaloslika
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Gaso » 20. 01. 2009. (01:22)

Pa mislim da ti ne treba toliko.
Napravi jedan od 1-2L, cjev iz usisa glavnog rezervara spojiš na manji, a onda ti treba još jedna cjev iz manjeg rezervara na ispust zraka. Kad bi manji rezervar povukao zrak on bi izlazio odmah preko ispusta, kad bi opet dobio nafto iz velikog rezervara, znači ovaj mjehurič bi izlazio u max 5s van manjeg.
Neznam zašto bi bilo potrebno imat 10L za to, pa neče u ovih 5s kroz motor procilkulirati 1L nafte ni kod punog gasa. A za kompenzaciju ovog mjehuriča mislim, da bi bilo dovoljno 1L, pa neka valja koliko oče.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 20. 01. 2009. (01:32)

slažem se sa tobom i tako nešto i zamišljam a taj odvod zraka odnosno odušak spojit na isti odušak od velikog rezervara inače ovo šta predlaže raptor sa dva rezervara ne mogu jer mi je u desnom boku rezervar od vode isti takvi ali za njega me nije briga kad valja onda se nikome ne tušira pogotovu kad je lipo jugo između Šolte i Čiova.

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la Gaso » 20. 01. 2009. (01:42)

Probaj, mislim da češ tim rješiti problem.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 20. 01. 2009. (01:43)

Je moj Trogiranin,još kad odeš na podinu vanka na oni maestrali malo ćeš vodit brigu o tuširanju ;) a probaj nešto iskombinirat ča ti gašo predlaže,on ti se u sve kuži,eto
ps.ako se motaš oko podine i okolice možda se i znamo :?: :thumbup:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Trogiranin » 20. 01. 2009. (01:45)

Slažem se 100% ! Hvala na strpljivosti sa mnom početnikom na forumu, vrime je za laku noć svijete !

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 20. 01. 2009. (01:49)

Moguće Raptor inače liti kad su žena i dica Solinska, Kokošinja, Šešula, Mali Porat, Tatinja, Zaglav ne mirišem baš Krknjaše isto mi je ka da sam i u gradu.

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 20. 01. 2009. (01:53)

Trogiranin je napisao/la:Moguće Raptor inače liti kad su žena i dica Solinska, Kokošinja, Šešula, Mali Porat, Tatinja, Zaglav ne mirišem baš Krknjaše isto mi je ka da sam i u gradu.

Kokošinja,tamo ja dlake močimslika pozdrav i laku noćslika
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Gaso » 20. 01. 2009. (06:17)

Malo sam još razmislio.
Ako spojiš cjev usisa od velikog rezervara na mali, to neče bit dobro, pošto če povuč u rezervar zrak umjesto nafto iz velikog, ipak se nesmije zaboaviti da je tu još odušak ili recimo u slučaju da je mali prazan, nečeš ga moči odzračiti, jer če ti vuč falši zrak, preko oduška umjesto da povuče nafto iz velikog.
Trebao bi napravit novu cjev na dnu velikog rezervara, ali malo veči fi od obične cjevi, pa da se može nafta iz velikog prolit, po prostom padu, a ostalo sve isto kao sam prije napisao. Fi ove cjevi mora biti veči, pošto mora bit tog proljivanja barem toliko, ko protok koji procilkulira kroz motor. A to trebaš pogledat u upute motora, koliko dobavna pumpa procilkulira goriva na sat, u tvom motoru. Ako staviš cjev recimo phi 25, sigurno če doč dovoljno goriva iz velikog rezervara u mali, jer če taj protok bit sigurno dovoljan. U takvo rješenje sam 100% uvjeren, da če rješiti problem.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la franco » 20. 01. 2009. (06:49)

Svaki brod ili brodica bi po pravilu trebali imati tkz.dnevni tank.Recimo kod tebe je dovoljno i od pet lit. a kad ga napraviš od inox kvadratne cijevi to ti je cijev 100x100x500mm i možeš ga smjestiti kamo ćeš.Na dnu dnevnog tanka napravi ventil za ispuštanje vode od kondenzacije.Ulaz goriva iz glavnog rezervara spoji na vrh dnevnoga a izlaz u motor dva prsta iznad dna dnevnoga.Odušak ti ne treba jer povrat goriva i tako ide u veliki rezervar koji ima već odušak.Dnevni tank stavi obavezno što je moguće niže od glavnoga i ako je moguće malo ga postavi nagnuto od izlaza goriva u motor,jer ćeš tako riješiti i sav talog na suprotnom kraju.Prednosti: nema pljuskanja,čišće gorivo jer svako toliko mošež ispustiti kondenzat,eliminirao si zračne mjehuriće.
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la Gaso » 20. 01. 2009. (06:56)

To što franco kaže je još jednostavnije i bolje, samo nisam razumjeo, ulaz iz glavnoga bi ti spojio na dnevnog. Evo pa da se dogodi, da ti na ulazu iz glavnog povuče zrak, kako onda ovaj zrak koji je sad u dnevnom, izlazi iz dnevnog.
Gaso
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.