Nije ti bez vraga i na onom zelenom kašun po "starinski",mogu mislit koliko je vlasnik mozgao i razbijao glavu oko toga i svega ostalog,i na kraju je tako kako je!
Zato je dobro probat i poslušat savjet onoga ko je probao(ne mislim na sebe)
To sa puškom i šćapima je sve relativno ,di ti je barka vezana itd.Ja vrijedne stvari ne bi stavljao u kokpit!
A te klupice i otvori neka ti budu zadnja briga!
Neke otvore ćeš otvarat postupno kako bude radni proces zahtijevao,možda negdje i gdje ne želiš,a potom kad ti prođu razne sajle,bužiri i ostalo kroz taj prostor vidit ćeš što s njim!
Nemoj samo da te žena natira izbacit ribolovni alat iz kabine!
Ja ću mužu ovdi stavit to i to a ti vanka na "terasu"!
Ko misli bacat parangal (na ovom ne vjerujem da će to bit dozvoljeno!),onda bolje umjesto one čini mi se hrastove daske(srednja slika),zatvorit i prežalit zadnju klupu(naravno napravit otvore da se može uć),i napravit veliku radnu plohu na krmenom zrcalu(kuvertu).Naravno kome treba radni prostor na krmi!
Meni je smješno i nepotrebno sve te klupice u kokpitu,pa na njih može sjest 8 ljudi komotno(3+3+2) ali čemu to?
Za trešetu ih je i 6 previše!
Kod mene je tako kako je, original,ali kad bi se upuštao u temeljite promjene ,i da znam da će na brodu boravit 99% vremena 1 do 4 osobe,sigurno bi prekrio zadnju klupu u njezinoj punoj širini.
Meni sad već fali mjesto di odložit bujol,bilo da ga treba onako spravit ko na ovoj slici,bilo u svakodnevnoj upotrebi kad ga vadiš iz mora,ili nešto odložit u radu.A još da nema kašuna ili da je neupotrebljiv nemaš di šta stavit dok si na barci!
Zato kad vidim kokpit maloga Graše tješim se kako mi je dobro!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.