Zaštita mora? A ko štiti ribe?

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Zaštita mora? A ko štiti ribe?

PostPostao/la lupis » 15. 01. 2009. (13:24)

Ja vam kažem,najgora stvar koja se može dogodit je da mi sve papirnato prilagodimo EU-u ,a da nas oni tad ne prime!
I da s takvom papirologijom,zakonima i slično ostanemo na milost i nemilost domaćim političarima koji su se do sad jebeno istaknuli a i zna se na kojem smo mjestu po nekim stvarima!
Jebeš peškafondo i 20 udica manje na parangalu!
Ipak za sad mislim da se EU najviše boje muljatori i oni koji žive od pitaj boga čega!!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Jablan » 15. 01. 2009. (13:49)

Ne bih ni ja u EU, ali mislim da nas financijski jedino to može spasiti.
Od bivših država juge mi smo najzaduženiji i otplata kredita iznosi više nego što država može zaraditi. Zato su se zadnjih par godina i prodavale velike i rentabilne firme da bi mogli otplatiti dugovanja. A to je samo prema van, o unutarnjem dugu da i ne govorim(ono što je država dužna firmama u HR)
Do prije mjesec dana govorili su da je sve u redu i da država nije u krizi pa onda odjednom nemamo ni za plaće državnih službenika?
A šta se desilo......kamate i uvjeti na kredite su porasli pa je svako daljnje zaduživanje vrlo nepovoljno, a s druge strane vrijeme je recesije i teško će biti što prodati po realnim cijenama!

Kada su to shvatili onda su u jedan dan promjenili pjesmu i iz slogana "kriza je zaobišla hrvatsku" i prešli u "stegnimo remen"

Ja sam osam godina kao privatnik poslovao sa državom pa donekle znam kakvo je stanje.

Mislim da svi znamo kako je zatražiti neki dokument ili raditi s bilo kojom državnom upravom i vidljivo je iz aviona da ništa ne funkcionira.
Tako na primjer sam jedan poslovni prostor htio sa firme skinuti i prebaciti na fizičku osobu. Ime vlasnika je isto, ali više nije pravna osoba vlasnik, već fizička.
Možete si zamisliti da su me u gradskoj upravi tražili staru osobnu iz Jugoslavije. Naravno da to nisam imao i onda su mi rekli da u tom slučaju ne mogu ništa.
Slijedeći put došao sam s odvjetnikom i tužbom koju namjeravam podići protiv grada pa su ipak uspjeli to napraviti.

Isti nam je problem s lučicama, npr moja lučica nema koncesionara, već je lučica još uvjek u vlasništvu općine koje ne postoje od 90-ih! Znači skoro 20 godina!!!!
Kada nas ocjenjuju kao državu povoljnu za ekonomska ulaganja HR se nalazi na samom svjetskom dnu, pa su ispred nas i susjedi nam Srbi i daleki nam Zimbabve! Nije šala!

Ma želim reći da se u 20 godina šta postojimo ništa nije promjenilo, već su stvari puno gore nego što su bile prije toga.
Jedino što se radilo u ovih 20 godina je građevina(jer na tome dižu velike pare).

Pa ja mislim a vjerujem da i političari shvaćaju da nam je jedini izlaz EU, odnosno pare koje će nam bit dostupne ako uđemo u EU.

Šta bi Johnny rekao "kakav narod, takva vlast"
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la primorac » 15. 01. 2009. (13:52)

U Bruxellesu bočica vode 0,5 lit (nema povratne naknade 0,50 kn) košta 1€ i to najgora vrsta vode. Pizza košta 12,50€.
Kruh crni integralni sa sjemenkama 1 kg košta 6€. Konobar ima plaću 1.100 €. Stanarina za stan od 50 m2 je 800€.

Ja to ne želim i ne treba mi. EU? NE. NEIN, DANKE.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la ab ovo » 15. 01. 2009. (14:01)

Jablan je napisao/la:...odnosno pare koje će nam bit dostupne ako uđemo u EU.

Još nitko nikom nije dao pare. Nemoj se zavaravati da će to početi baš kad mi uđemo.
Nećemo mi nigdje ući.... nama će ući.
A ova lova koja se dobiva iz predpristupnih fondova. Ako ne uđemo, oćemo li to morati vratit :angel: :Sad39:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la Robi » 15. 01. 2009. (14:19)

Jablan je napisao/la:Ne bih ni ja u EU, ali mislim da nas financijski jedino to može spasiti.
Od bivših država juge mi smo najzaduženiji i otplata kredita iznosi više nego što država može zaraditi. Zato su se zadnjih par godina i prodavale velike i rentabilne firme da bi mogli otplatiti dugovanja. A to je samo prema van, o unutarnjem dugu da i ne govorim(ono što je država dužna firmama u HR)
Do prije mjesec dana govorili su da je sve u redu i da država nije u krizi pa onda odjednom nemamo ni za plaće državnih službenika?

Ma želim reći da se u 20 godina šta postojimo ništa nije promjenilo, već su stvari puno gore nego što su bile prije toga.
Jedino što se radilo u ovih 20 godina je građevina(jer na tome dižu velike pare).

Pa ja mislim a vjerujem da i političari shvaćaju da nam je jedini izlaz EU, odnosno pare koje će nam bit dostupne ako uđemo u EU.

po meni nas moze spasit samo kompletna izmjena svih ljudi koji rade ili imaju ikakve veze sa vladom i saborom. kad pogledas, nismo velika zemlja ali imamo potencijal i prirodna bogatstva. ne zivimo u Sahari da nemamo od cega opstat.
ekipa koja nam sada kroji zakone je ista ona ekipa koja ih je krojila prije 40 godina, a one koji su u medjuvremenu krepali, zamijenili su njihovi ucenici i rodjaci. isti scenarij traje od prije prvog svjetskog rata naovamo.
u dug su nas uvukli isti ti ljudi koji bi nas htjeli vodit u EU i nakon toga. kad imas doma cetveroclanu familiju koju ne mozes prehranit sa dvi place od 3000 kn, onda neces uzimat kredit na kredit, nego ces ili smanjit troskove ili vise radit ili nac bolje placen posao.
ja ne glasam na izborima jer ka prvo ne virujen da su izbori posteni, a ka drugo ne virujen ni u ljude za koje bi moga glasat. tek kad se kompletno promini postava i doju nove generacije politicara, tek tada cu ic ponovo glasat. ustvari ne virujen bas ni u demokraciju, jer nismo svi jednako inteligentni, obrazovani i posteni, pa te demokracija na kraju doje vladavina neuke vecine. isto tako je ta neuka vecina svojevremeno spaljivala vjestice a i sada pusta lopinama da nas vodaju zedne priko vode.
meni ne ide u glavu odakle pravo nekolicni lopina prodavat nesta sta su iljade ljudi stekli svojin dugogodisnjin i teskin radom, bez da ikome tribaju polagat racune i krivicno odgovarat. ako ja u firmi di radin zbog svojih glupih poteza uvalin firmu u dug, dobit cu otkaz a bogami i zavrsit na sud. ovi gori se zajebaju sa bogatsvon cile zemlje i mozemo in puvat u guz**u.
kad udjemo u tu usranu EU i pocnemo koristit pare koje ce nam bit dostupne, samo cemo privremeno zakrpat rupe i za par godina cemo se nac u jos vecen govnu i dugu nego sada, samo sta cemo dotad poklonit i za male pare prodat sve ono sta vridi u ovoj zemlji. izgubit cemo svoj identitet zbog kojeg je ko zna koliko ljudi poginilo u ratu, ali na "mala vrata". stranci ce pokupovat sve uz obalu, sve stare kamene kuce ka u Dubrovniku, a koji ce im to qr@c kad nemaju ononga duha koji sve to prozimlje. bez tog duha, to ce sve samo bit ukras za bogate strance.
nama tribaju mladi posteni ljudi neoptereceni sa pizdarijama i dobri pregovaraci.
Robi

PostPostao/la Jablan » 15. 01. 2009. (14:28)

ab ovo je napisao/la:
Jablan je napisao/la:...odnosno pare koje će nam bit dostupne ako uđemo u EU.

Još nitko nikom nije dao pare. Nemoj se zavaravati da će to početi baš kad mi uđemo.
Nećemo mi nigdje ući.... nama će ući.
A ova lova koja se dobiva iz predpristupnih fondova. Ako ne uđemo, oćemo li to morati vratit :angel: :Sad39:

Da krivo sam se izrazio, neće nam dati, već će to biti razmjena odnosno prilagođavanje zakona i ostalog što je potrebno da stranci mogu kupovati ovdje bez ikakvog ograničenja.
Bilo bi glupo vjerovati da nas EU želi u uniju jer nas vole, oni žele iskoristiti i zaraditi na nama a možda je to i u redu kada nismo sami u stanju!

Što se tiče love iz prepristupnih fondova ne znam da li će se morati vraćati ako ne uđemo u EU, ali isto tako vjerujem da za političare ne postoji opcija ne ulaska u EU.

Predristupni fondovi su nam dali lovu da napravimo reformu(ne znam čega sve ne) ali nas koči reforma pavosuđa, jer da to profunkcionira onda na TV-u ne bi imali koga gledati. ;)

Ma ne znam, naj bolje bi bilo o tome ne razmišljati kad bi čovjek mogao!

Robi mudro zboriš!!
Ali kao što i sam kažeš nemaš za koga glasati jer se niti ne nudi bolja opcija od ove koju imamo!
Zadnja izmjena: Jablan; 16. 01. 2009. (00:03); ukupno mijenjano 1 put/a.
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la Gaso » 15. 01. 2009. (14:33)

primorac je napisao/la:U Bruxellesu bočica vode 0,5 lit (nema povratne naknade 0,50 kn) košta 1€ i to najgora vrsta vode. Pizza košta 12,50€.
Kruh crni integralni sa sjemenkama 1 kg košta 6€. Konobar ima plaću 1.100 €. Stanarina za stan od 50 m2 je 800€.

Ja to ne želim i ne treba mi. EU? NE. NEIN, DANKE.

Ako sa druge strane pogledaš na granici šta turisti nose sa sobom u HR, onda vidiš, da je večina stvari več skupljih nego u EU, da to nebi bilo tako svi bi kupovali u HR, pa možeš pogledati sve, od nafte, pa do pivice na rivi. U zadnje vrijeme pošto ima Metro, Getro, Konzum, ...., se sad malo mjenja, pa dosta turista tu kupuje ali nije ništa jeftinije nego u EU, cjene su čak malo skuplje. Jedino što je jeftinije, je nabavka osnovnih životnih stvari u trgovini: kruh, mljeko, meso, cigarete(domače marke), sve ostalo je več skuplje. Pošto je ovo ribolovni forum, mogu kazat da sva oprema za brodove i ribolov je skuplja nego u EU, ponekad i do 50%. Nekretnine imaju skoro istu cjenu po m^2, ko u EU. Znači šta se cjena tiče vi ste več u EU ili čak skuplji, jedino konobar nema plate 1.100€. Neče se puno promjeniti promjeniti u vezi cjena, ako to misliš.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la vlajko » 15. 01. 2009. (16:20)

Ma ljudi moji kakav referendum o ulasku u EU,ko će nas šta pitat.Pa vidi ti ovo ,prilagodiš zakone prema njihovim ,prominiš Ustav po njihovoj želji i kad to sve napraviš onda ćeš pitat svoje građane oće li oni ući...-ma hajde.
Tamo negdi 96--97. dobili smo prva nepovratna sredstva,(čini mi se nekih 300 miliona nečega)od EU,a namjena sredstava je sređivanje zemljišnih knjiga.
Meni dosta.
Jebate ,država srušena,pet godina rata,zdravstvo u komi(i dan danas),školstvo,mirovinski sustav,Vukovar,Lika...itd.,al ne triba bit 1/1.
vlajko
Member

PostPostao/la tomi » 15. 01. 2009. (19:18)

eto napokon normalna razmišljanja,a ja se svađam doma svaki dan sa ženom,kao ja san kontra europe
a ja staro grintalo govorin: pa mi smo već 2000 godina u europi.
a šta imam sad od europe,da mi izmuze i ovo malo ća nam je ostalo zahvaljujući našim dičnim političarima koji su sve njima prodali.
i oni i dalje laprdaju o europi.
znam da je ot .ali gade mi se
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la bambi » 16. 01. 2009. (17:07)

:D Sto rece papa izraelcima i palestincima da kad izađu na izbore nek pametno potrose svoj glas , a mi kome da damo glas .Crveni ,plavi crni , žuti itd. PA TO JE GREEN PEACE . Njima trba dati glas , oni su protiv svih jer oni si animalisti . Sad se postavlja pitanje kako to , pa tko još nije ćuo :¨BAŠ SMO ŽIVOTNE˝ Nek budu zeleni :thumbup:
bambi
Member

PostPostao/la unije » 16. 01. 2009. (20:35)

,
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (23:50); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la baracuda » 16. 01. 2009. (21:43)

moram priznati da ste jako pametni..baš umna predlaganja i zavidan ton intelekta iz posta u post..naša ministarstva i svi oni pusti profesori,inžinjeri,doktori i ekonomisti su goli qr@c prema vama, i kad pripiti napišete štogod a kamoli na trezno..
od pitanja "ko štiti ribe?" toliko dubokoumno je otišla rasprava da posli vanjskopolitičkog rješenja(kad ga najdete) ko zna di ćete završiti ..
baracuda
Member

PostPostao/la Robi » 16. 01. 2009. (23:11)

baracuda je napisao/la:moram priznati da ste jako pametni..baš umna predlaganja i zavidan ton intelekta iz posta u post..naša ministarstva i svi oni pusti profesori,inžinjeri,doktori i ekonomisti su goli qr@c prema vama, i kad pripiti napišete štogod a kamoli na trezno..

prvo, pa sta da se ljudi malo oce ispuvat i rec ono sta misle? je da tome nije misto u temi o zastiti riba, ali nekad u zivotu triba malo i zamirit na jedno oko kad covik dobije inspiraciju, ipak je sadrzaj puno vazniji nego forma.
a ionako ce to moderatori priselit negdi drugo kad in dopizdi...
drugo, jeli u gore navedeno spada i ministarstvo vanjskih poslova koje pregovara sa EU-om, di prvi covik tog ministarstva uopce ne zna o koja su ono poglavlja upravo zatvorili :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
trece - razno :)

evo necu vise da se moder(er)atori ne ljute ;)
Robi

PostPostao/la Loligo vulgaris » 17. 01. 2009. (01:04)

baracuda je napisao/la:moram priznati da ste jako pametni..baš umna predlaganja i zavidan ton intelekta iz posta u post..naša ministarstva i svi oni pusti profesori,inžinjeri,doktori i ekonomisti su goli qr@c prema vama, i kad pripiti napišete štogod a kamoli na trezno..
od pitanja "ko štiti ribe?" toliko dubokoumno je otišla rasprava da posli vanjskopolitičkog rješenja(kad ga najdete) ko zna di ćete završiti ..

:thumbup:
Loligo vulgaris
Korisnik baniran

PostPostao/la bambi » 17. 01. 2009. (13:18)

:D E LJUDI MOJI MI ĆEMO IGRAT KAKO NAM ONI SVIRAJU ILI NIŠ OD ZABAVE :D
bambi
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.