Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
WislyWisly je napisao/la:Zanima me šta je agresivnije za more i njegovu floru i faunu, dizel ili benzin? Npr. Kad se prolije nezgodom u more 5 litara dizela ili 5 litara benzina. Nekako mi se čini da benzin lakše ispari s površine u zrak dok dizel ne. Ima li to smisla?
teo_ribar je napisao/la:WislyWisly je napisao/la:Zanima me šta je agresivnije za more i njegovu floru i faunu, dizel ili benzin? Npr. Kad se prolije nezgodom u more 5 litara dizela ili 5 litara benzina. Nekako mi se čini da benzin lakše ispari s površine u zrak dok dizel ne. Ima li to smisla?
ala ti sad nama lipo nakon misec dan priznaj ča se to tebi prolilo va more i koliko toga
WislyWisly je napisao/la: sva srića da ishlapi
sinitram je napisao/la:Ekoloski stetniji je dizel jer je puno masniji od benzine ali opet zavisi koji dizel, jeli ono loz ulje ili ovi novi eurodizel.
Nova generacija eurodizela je kao voda, proziran, nema masnoce a ni sumpora, dosta je ociscen. Cak toliko dobro da steti makinjama - dokazano.
Benzina je isto tako stetna za more ali ako vam se dogodi da se imalo prolije u more uzmite carlija za sudje ili neko sredstvo za ciscenje koji otapa masnoci i prolijte par kapi u more di se prolilo, na oci nestaje.
Nemojte me sad napast da je i sredstvo za ciscenje stetno, je ali 1000 puta manje.
Kapo je napisao/la:sinitram je napisao/la:Ekoloski stetniji je dizel jer je puno masniji od benzine ali opet zavisi koji dizel, jeli ono loz ulje ili ovi novi eurodizel.
Nova generacija eurodizela je kao voda, proziran, nema masnoce a ni sumpora, dosta je ociscen. Cak toliko dobro da steti makinjama - dokazano.
Benzina je isto tako stetna za more ali ako vam se dogodi da se imalo prolije u more uzmite carlija za sudje ili neko sredstvo za ciscenje koji otapa masnoci i prolijte par kapi u more di se prolilo, na oci nestaje.
Nemojte me sad napast da je i sredstvo za ciscenje stetno, je ali 1000 puta manje.
Ne nestaje na oci nego pada na dno
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.