Zaštita mora? A ko štiti ribe?

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Zaštita mora? A ko štiti ribe?

PostPostao/la raptor » 13. 01. 2009. (16:56)

Čisto sumnjam da će se donjet neki zakon ili pravilnik glede (ne)lova kontinentalaca na moru,ali da će se ugasit mali ribolov to je vjerojatno točno jer kao takav ga ni EU ne priznaje a i profesionalci su za ukidanje istog.Najvjerojatnije će doć do nekih izmjena u sportskom ribolovu(broj udica parangala,umjetna rasvjeta itd...) :!: Više mene brine kad jednom budemo u eu,pa kad doleti kaki talijanski ribolovni "razarač" ,sklaštri sve živo i pokret na drugu poziciju,a naši to neće moć pratit ni brodima ni tehnologijom pa će tako bit da ono malo ča nismo sami stukli, to će učinit vrli evropljani :evil:
Meni zbilja nije jasno da koji će nama qr@c evropa a ima nas sve skupa ka oveči evropski grad :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Robi » 13. 01. 2009. (17:31)

raptor je napisao/la:
Meni zbilja nije jasno da koji će nama qr@c evropa a ima nas sve skupa ka oveči evropski grad :!:

ne triba evropa nama, nego "njima" .... ka da je ko ikad pita narod sta mu triba....
Robi

PostPostao/la vlajko » 13. 01. 2009. (17:55)

Znaš kad bi nastala frka oko našeg (ne) ulaska u EU-kad bi se naša neki m....nja koji bi in reka "a ljudi moji eto fala van,mi smo se pridomislili,ma nećemo mi itd.
Vidio bi frke.
A da se razumimo,nije frka šta oni nas vole ,nego more,obala,zemlja i pitka voda(oko ovog zadnjeg ti znan šta nan Englezi rade - Bože sačuvaj)
vlajko
Member

PostPostao/la raptor » 13. 01. 2009. (18:28)

Moj Vlajko,na sve će ti ovi naši pristat i potpisat jer iz čega će vratit svu ovu silnu lovu ča su posudili vanka :?: Eto sad će nastupit slobodna kupovina zemljišta strancima,tu su ti i golf tereni(otimačina) itd.... :!: Država je kapitulirala(bankrot)
i sad majstori traže svoje(mmf) u vidu zakona(loših),privilegija a radi kupovine hrvatskih dobara(jeftino),eto zato njima a ne nama triba EU ;) Ispričavan se radi OT ;)
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la riberer » 13. 01. 2009. (18:32)

Politika "skidanja gaća" ... svima ... samo ne svojima slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Jablan » 13. 01. 2009. (19:28)

raptor je napisao/la:Moj Vlajko,na sve će ti ovi naši pristat i potpisat jer iz čega će vratit svu ovu silnu lovu ča su posudili vanka :?: Eto sad će nastupit slobodna kupovina zemljišta strancima,tu su ti i golf tereni(otimačina) itd.... :!: Država je kapitulirala(bankrot)
i sad majstori traže svoje(mmf) u vidu zakona(loših),privilegija a radi kupovine hrvatskih dobara(jeftino),eto zato njima a ne nama triba EU ;) Ispričavan se radi OT ;)

Bravo raptore :thumbup: ........ to je naša najtužnija istina!

Pogotovo sada, biti će jeftina prodaja jer je vrijeme recesije, a bez prodaje se neće moć pokrit.

Ja sam ovdje već nekoliko puta napisao da su naša obala, otoci i more nešto što vrijedi ne zlata, već dijamanta za koju godinu. Nitko me ne može uvjeriti u suprotno 8-)
A ako se to proda radit ćemo za strance.
I znam da se žalimo sada, i da bi se žalili i onda!

Zašto se Jadransko more ne bi proglasilo za nacionalni park, pa bi se tu dalo muljat sa zakonima možda čak i u EU!
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la surfer » 13. 01. 2009. (20:52)

raptor je napisao/la:ali da će se ugasit mali ribolov to je vjerojatno točno jer kao takav ga ni EU ne priznaje a i profesionalci su za ukidanje istog.

...šta je na kraju bilo sa time, šta nije ukinut :?:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la Žabar » 14. 01. 2009. (22:29)

Kad ukinu i mali ribolov,ukinuti će i mala poljoprivredna gospodarstva.
Pa ćemo vidjeti kako će hrvati živjeti.
Ja još čuvam svoj AK::
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la primorac » 15. 01. 2009. (08:11)

A dobro, ljudi moji, zašto bi mi morali uću u tu "novu jugoslaviju" zvanu EU????? Ja osobno glasat ću protiv, i to je moje duboko uvjerenje.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la riberer » 15. 01. 2009. (08:17)

primorac je napisao/la:A dobro, ljudi moji, zašto bi mi morali uću u tu "novu jugoslaviju" zvanu EU????? Ja osobno glasat ću protiv, i to je moje duboko uvjerenje.

slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Robi » 15. 01. 2009. (10:09)

primorac je napisao/la:A dobro, ljudi moji, zašto bi mi morali uću u tu "novu jugoslaviju" zvanu EU????? Ja osobno glasat ću protiv, i to je moje duboko uvjerenje.

glasa bi i ja kad bi ima di...ali nazalost niko nas nece pitat za misljenje ka ni za NATO...
Robi

PostPostao/la lupis » 15. 01. 2009. (11:14)

Glasa bi i ja protiv kad bi vidio kod nas nekog pametnog,ali takvog nema na obzoru,a ima i važnijih stvari od peškafonda u životu!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Jablan » 15. 01. 2009. (12:30)

Je lupis, moramo u EU jer smo bankrot i oni će nam dati novce a mi njima zemlju.

Ali da moremo živit dobro i bit pošteni ljudi već bi odavno to i postali.

Ali ne moremo!
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la primorac » 15. 01. 2009. (12:51)

Kako moramo? Vidiš da nas neće? Slovenci su protiv, ako im ne damo sve što hoće, a mi ne damo, zar ne?

Kako bi bilo lijepo, da održe referendum i da rezultat bude protiv nas.....

Ponovit ću, ni jedan čeh. slovak, slovenac, mađar, nije mi rekao da mu je drago šta su u EU. Valjda će bit referendum, moj glas je NE.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la DAMIR » 15. 01. 2009. (13:18)

Neće bit nikakvog referenduma jer u slučaju da građani RH odbiju ulazak u EU,a sigurno bi ga odbili,onda Govnari na vrhu nebi bili europolitičari nego tek tamo neki balkanski seljačiči. Lipše je vijađat po svitu i Europi ka premijer ili predsjednik ili parlamentarac jedne EU države nego neke balkanske vukojebine. Nije to isti rang. A niti primanja i sve ostale povlastice koje idu uz to. Pa i taj možebitni referendum,kad bi se i održa,mo'š mislit kakvo bi to lažiranje bilo.
DAMIR

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.