Ribarske ...

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Ribarske ...

PostPostao/la lupis » 03. 11. 2011. (15:13)

Sad će netko mislit da je ovo sprdnja ali nije nego pitanje koje je nametnula praksa(majka svih teorija)...

Što kad tuna od 127 kg koja ganjajuć iglice iskoči na kraj ,na grote,i tamo ostane ležat koprcajući se...,jel joj se smiju skratit muke nekim ratarskim alatom?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

Ribarske ...

PostPostao/la teo_ribar » 03. 11. 2011. (15:28)

lupis je napisao/la:Što kad tuna od 127 kg koja ganjajuć iglice iskoči na kraj ,na grote,i tamo ostane ležat koprcajući se...,jel joj se smiju skratit muke nekim ratarskim alatom?

smije samo ako dotični ratar ima registrirano seosko gospodarstvo :D
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

Ribarske ...

PostPostao/la bluefinbgf » 03. 11. 2011. (15:38)

teo_ribar je napisao/la:
lupis je napisao/la:Što kad tuna od 127 kg koja ganjajuć iglice iskoči na kraj ,na grote,i tamo ostane ležat koprcajući se...,jel joj se smiju skratit muke nekim ratarskim alatom?

smije samo ako dotični ratar ima registrirano seosko gospodarstvo :D

:lol:

ja bi pojeo malo sushija na licu mista
kazu da su obrazi najbolji dio :twisted:
Chum and they will come...
bluefinbgf
Senior Member

Re: Dozvola za lov tune

PostPostao/la ekstrem » 03. 11. 2011. (21:31)

lupis je napisao/la:Sad će netko mislit da je ovo sprdnja ali nije nego pitanje koje je nametnula praksa(majka svih teorija)...

Što kad tuna od 127 kg koja ganjajuć iglice iskoči na kraj ,na grote,i tamo ostane ležat koprcajući se...,jel joj se smiju skratit muke nekim ratarskim alatom?

jedino ako imas kombajn ZMAJ onda ti nitko nista nece jer kad zmaj kroz selo prode a naprid ždere a nazad ser.. onda nema sale :D
ekstrem
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: istranka

PostPostao/la zubatac » 04. 11. 2011. (10:37)

evo ti prikladne alatke za lov tuna na obali
slika

:lol: :lol: :lol:
zubatac
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: MAESTRAL 800 LOMBARDINI 60KS

PostPostao/la ab ovo » 04. 11. 2011. (11:26)

Poznavao sam pokojnog starog sušačkog ribara koji je na maloj svići pronašao cca 50 kg tešku tunu nasukanu na plažu.
Nekada davno su u Omišlju radnici krampovima utamanili 400 kg tunu koja se u žaru lova zaletila na obalu. Negdje sam vidio sliku .... ne znam više gdje.
A mislim da neke takve ulove nisam ni vidio ;) Zato lopate i krampove u ruke :D
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la teo_ribar » 04. 11. 2011. (12:33)

znam da je riječ o tunama ali............tako je pred jedno 6-7 godina bila jedna pojava da su celu jesen i zimu palamide iskakale va kraj ili se nasukavale va plićak (ne u žaru hranjenja).............nego ko da su dolazile krepivat...............ja san ih tako videl sigurno jedno 20tak komadi kroz taj period krepanih va plićaku..pa sad ti vidi ča se njimi mota po glavi kad imaju tako suicidne ideje :D
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

teo_ribar
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 04. 11. 2011. (12:55)

lupis je napisao/la:Sad će netko mislit da je ovo sprdnja ali nije nego pitanje koje je nametnula praksa(majka svih teorija)...

...ne...pa nije to konj sa slomivenom nogom...obavezan si imat kutiju prve pomoći u brodu, i bit osposobljen dat prvu pomoć unesrečenome...sa drškom ratarskog alata moš jedino imobilizirat slomljen joj ud ili udo....i kakva su to pitanja?!...zamisli da skoćiš u more na motiku, a plesneš prsimice....i da ja nakon šta ti počmeš skvićat i plivat ukrug ko cipal strišan puškom, ja doskočim i gančem ti skratin muke...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la primorac » 04. 11. 2011. (13:07)

Pa dobro, lani je čovik isprid Graca u moru naletija na vepra (koji mu je počeja grist provenu aštu :o ) i onda ga je čovik mora zamlatit sidron u samoobrani i samozaštiti. Bidni ribar nikad se nije bavija lovon i nema lovački ispit ni pušku užljebljenu i neužljebljenu, ali je ovdi bila rič o samoobrani i ekola nikom ništa...

A sad zamislite tunu od 124 kg koja se zaletila u kraj i skočila na krčki most šta bi tribali ovi koji naplaćuju mostarinu, pustit je lišo bez punta da ugrožava promet preko mosta? A? Sushi, e...
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la teo_ribar » 04. 11. 2011. (13:12)

primorac je napisao/la:
A sad zamislite tunu od 124 kg koja se zaletila u kraj i skočila na krčki most šta bi tribali ovi koji naplaćuju mostarinu, pustit je lišo bez punta da ugrožava promet preko mosta? A? Sushi, e...

a to je sad druga priča.....to je pokušaj nezakonitog prelaska mosta :lol: .......onda ju imaju pravo zatuć :mrgreen:

ala modovi brišite sve ove bedastoće ....prošlo sve u OT
:mrgreen:

teo_ribar
Old Senior Member

PostPostao/la slot » 04. 11. 2011. (15:24)

veprovi,tune,lopate,lasuni, motike,..u ebate di san ja ovo upa :lol:
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la lupis » 04. 11. 2011. (17:12)

upa si na pravo mjesto,okupljalište običnih ljudi,radnika,bauštelaca...,kojima je kramp i motika uvik pri ruci,bilo u bunkeru auta ili pod provom zastarjelog broda...,kod čeke za tune na grotama s krampom u ruci,najbolje se stopit s okolinom,zaleć,za dana najbolja neka siva trenerka s kapuljačom,mobitel na bešumno i udri po beštijama oštrim krajem krampa,ponijeti i bujol jer bi bilo dobro da se poprište ispere jer krv tune navodno mami veprove......
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la bluefinbgf » 04. 11. 2011. (19:49)

U starom broju casopisa Mora ima prica di je neki kod Sholte diga zeca spurtilom !
Ja sam jednom jureci iglice po mjesecini tako diga misa kod Velike Smokvice.
Za razliku od zeca nije zavrsio u loncu :mrgreen:
Chum and they will come...
bluefinbgf
Senior Member

PostPostao/la legi » 05. 11. 2011. (13:25)

lupis je napisao/la:upa si na pravo mjesto,okupljalište običnih ljudi,radnika,bauštelaca...,kojima je kramp i motika uvik pri ruci,bilo u bunkeru auta ili pod provom zastarjelog broda...,kod čeke za tune na grotama s krampom u ruci,najbolje se stopit s okolinom,zaleć,za dana najbolja neka siva trenerka s kapuljačom,mobitel na bešumno i udri po beštijama oštrim krajem krampa,ponijeti i bujol jer bi bilo dobro da se poprište ispere jer krv tune navodno mami veprove......

TI si lupi šal na ocat :D :D :D :D :D :D
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

Re: Ribarske ...

PostPostao/la lupis » 05. 11. 2011. (13:40)

nije mi jasno zašto je premješteno ovdje,očito da ne postoji odogovor ...,ako niste shvatili,mene zanima smijem li bez dozvole za lov tuna nekoj tuni koja je iskočila na grote(odabrala je vlastiti životni put,a ako se i predomisli natrag nemože vlastitim pogonom) skratit muke, ubacit u barku i zbrinut ekološki polukrepanu beštiju,da se ne usmrdi na groti ...

Možemo postavit pitanje i s druge točke...,jeli moralno tunu vraćat u more protiv njene volje?Odakle da znam što ona želi?
Jel ima tko da mi pomogne da naučim kako ostvarit komunikaciju,verbalnu ili neverbalnu...,s ribama?
lupis
Old Senior Member

Sljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.