Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la karamba » 07. 01. 2009. (18:45)

raptore , taj sistem bez kutije motora je po meni idealan za familiju i izlete na plažu a što se tiče ribolova to je min 20 cm viša podnica , barka je radi težišta puno vergulastija na malo mora imaš neugodu , neznam, ja sam nekako pobornik što je moguče nižeg težišta jer sam često na moru i volim da je stabilno, dno na tim plovilima bez kutije je u visini moje prove , a kad je malo mora nemožeš na provi ni stajat ni lovit . ;) iako to puno ovisi i o trupu , idi na arvora pa stavi kašetu visine one kutije motora stavi ju u kokpit i stani na nju pa češ vidjeti da su ti bočne stranice broda u razini koljena da si nestabilniji i sl. u odnosu na sadašnje stanje gdje je kokpit 20 cm niži u odnosu na kutiju . to je moje mišljenje ;) , a nisam neki stručnjak za brodove pa možda i grješim
,,
,,
jablan ja imam malu barku s kabinom od 5 m , pa je ova B7 za mene hotel , ali ja sam često zimi na moru i velika kabina mi je želja ,pitanje je samo vremena , ali kad uzmem veči brod kokpit mi nemora bit puno veči od ovoga sada (bakan5) jer za sve vrste ribolova koje prakticiram (panula,orade,arbuni,palamide,lignji,gofi,i tune) mi je ovaj kokpit sasvim dovoljan(mreže ne koristim niti nikad neču) za mene i 2 ribiča max, ali bio sam par puta na unijama zarobljen od jakog juga i kiše a frend je bio s calafurijom ,eeee to su gušti ,zarobljen na nekom pustom otoku vani jugo kiša a ti u portu na bonaci ,u toploj kabini (webasto) sjediš s ekipom režeš pršut vadiš slane srdele teglu maslina malo domačeg sira kupiš u selu,domače maslinovo ulje,a vani pljušti, ohohoooo :D !!!, e za to se živi a dok je sunce i buretina ja i frend u kokpitu od 3 m2 tamanimo zubace ko špariče , a kad me samog ulovi kišurina ja moram uč u malu kabinu od bakana sjest u nutra objesit sliku nekog tovara i blejat satima dok kiša ne stane , te se desi možda jednom-dvaput godišnje ali kabina je kabina. :D :D :D
,,,
sve ovisi koliko se koristi barka i za šta i koliko se para ima , jer da imam puno love bi imao pičuljana za panulu ,helihopter za lignje i parangale a karbonskog shipmana za ječe vjetrove , a za sada sam zadovoljan i s im što imam jer nasprem prijašnje istranke ,i kvarnerplastike4,10 i drvenjače i bakan je avion. :eh: :problem: :? , :D :D :D
,,
koliko sam budalaština napisao :silent: :wtf: :eh: :problem: ;)
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la tramontana » 07. 01. 2009. (19:12)

Sto ljudi, sto ukusa; sto barki, svaka će naći svoga gazdu.

Kokpit bez klupa i kasuna mi je malo ...neznam, žalostan. Barke ove veličine (oko 7 m) nemaju kokpit dovoljno velik za staviti stol i stolice, a mislim da ćete se složiti, ipak ih većina ljudi koristi uglavnom ljeti (raptor, karamba, gašo - vas ne brojim tu :lol: ). Najbolje mi je kad prave reklamne fotografije barki bez klupa u kokpitu, pa dok gazda vozi u kabini, komada posjednu vani na bandu - ma jebate, odrveni joj se guz**a za tih 10 minuta, a ne za 7 ili 15 dana.

A spremišta na barci nikad dosta. Zato bi ja na B700 volio da su te zatvorene klupe skroz do kabine, da se nadovezuju na one škale za izlaz na bok (koje čini mi se ničemu drugome i ne služe).
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la Gaso » 07. 01. 2009. (21:31)

B700 dođe sa motorom Nanni 379 000 kuna sa PDV, znači 52 000€ i nešto, bez trošarine.
Za 60 000€ mođeš več svašta ugradit od opreme na brod: webasto, GPS/FF, Radio stanica, inverter, .....
B600 bez motora je 159 000 kuna, 22 000€ sa PDV. Što je sigurno dosta ugodno ako pogledamo konkurenciju.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la karamba » 07. 01. 2009. (21:45)

tramontana je napisao/la:Sto ljudi, sto ukusa; sto barki, svaka će naći svoga gazdu.

Kokpit bez klupa i kasuna mi je malo ...neznam, žalostan. Barke ove veličine (oko 7 m) nemaju kokpit dovoljno velik za staviti stol i stolice, a mislim da ćete se složiti, ipak ih većina ljudi koristi uglavnom ljeti (raptor, karamba, gašo - vas ne brojim tu :lol: ). Najbolje mi je kad prave reklamne fotografije barki bez klupa u kokpitu, pa dok gazda vozi u kabini, komada posjednu vani na bandu - ma jebate, odrveni joj se guz**a za tih 10 minuta, a ne za 7 ili 15 dana.

A spremišta na barci nikad dosta. Zato bi ja na B700 volio da su te zatvorene klupe skroz do kabine, da se nadovezuju na one škale za izlaz na bok (koje čini mi se ničemu drugome i ne služe).

po meni rijetko koje brodice imaju rješen najbitniji dio a to je ugodno sunčalište na provi , jer kada ideš lovit ribe a komada spremiš na provu na neke udobne jastuke nemaš brige ,ribariš i uživaš a ona se ne buni ali iz meni nepoznatih razloga skoro pa nema brodice koja ima to potpuno rješeno , znači ležaj 1,80 sa tap. spužvom na provi .
,
a ovo šta govoriš o produžetku klupe tik uz kabinu je odlično rješenje a felker ga je na graši 23 doveo do savršenstva , znači vanseriski je produljio klupicu koja se nastavlja uz kabinu ali nema nikakvih otvora več je u kabini otvor čime se dobio još jedan stvarno prostrani ležaj dužine sigurno 2m i širine sigurno 60 , detaljno je tu preradu opisao u NBN ali neznam u kojem broju . Ali ideje i funkcionalnost su fantastični .
,
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la oneeyed » 08. 01. 2009. (08:47)

tramontana je napisao/la: Kokpit bez klupa i kasuna mi je malo ...neznam, žalostan. Barke ove veličine (oko 7 m) nemaju kokpit dovoljno velik za staviti stol i stolice, a mislim da ćete se složiti, ipak ih većina ljudi koristi uglavnom ljeti (raptor, karamba, gašo - vas ne brojim tu :lol: ). Najbolje mi je kad prave reklamne fotografije barki bez klupa u kokpitu, pa dok gazda vozi u kabini, komada posjednu vani na bandu - ma jebate, odrveni joj se guz**a za tih 10 minuta, a ne za 7 ili 15 dana.

Ima, Gull 745.
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Žabar » 10. 01. 2009. (13:13)

Čista krma,jedino je dobrodošla najmanja krmena klupica. Na bandama apsolutno ništa,kašun si i ja mogu zbiti,pa ga staviti tamo gdje mi paše.
Čista krma je čista krma.
Ovo more biti dobar brod,imao bi mjesta za folklor plesati na krmi :mrgreen: ,ali kašun i bočne klupe... Neznam...
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la marino » 11. 01. 2009. (07:35)

Gaso je napisao/la:B700 dođe sa motorom Nanni 379 000 kuna sa PDV, znači 52 000€ i nešto, bez trošarine.
Za 60 000€ mođeš več svašta ugradit od opreme na brod: webasto, GPS/FF, Radio stanica, inverter, .....
B600 bez motora je 159 000 kuna, 22 000€ sa PDV. Što je sigurno dosta ugodno ako pogledamo konkurenciju.

Pozdrav Gašo. Čestitam na kupnji.

U mene je nešto slično došlo (Grašo 23) i sad ga završavam sam. Možeš li mi poslati sliku kako je kod B700 riješeno sjedalo skipera.
marino
New Entry

PostPostao/la Mezzomariner » 11. 01. 2009. (19:16)

Ako se smijem uključit u filozofiranje oko sanduka za motor...

Moje je skromno mišljenje da je za ribičiju iz plovila ove dužine najbolja varijanta pajole ispod razine mora(znači NE samoprazneči kokpit) i klasičan sanduk motora, a nikako motor koji je smješten komplet ispod nogu,zbog toga jer tada motor diktira pod u kokpitu,a pod koji je previsok u odnosu na razinu mora sigurno nije praktičan!Sam sanduk je isto nezamjenjiv jer služi kao radna površina,koja je svakome potrebna!

Zasključujem stoga da je na ovoj Betini napravljeno najbolje što se moglo s obzirom da ima samoprazneći kokpit!
Mezzomariner
New Entry

PostPostao/la unije » 11. 01. 2009. (19:27)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:44); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la karamba » 11. 01. 2009. (21:15)

mezo , pajoli ispod razine mora ribiču ne dolazi u obzir !, jer to podrazumjeva pumpicu koja neide zajedno s ribičkom prljavštinom ljuskama i sl.,več je duplo dno obavezno ali po mojem mišljenju što je moguče niže . ;)
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la Gaso » 11. 01. 2009. (22:19)

Dno ne može bit u tom brodu niže ako se oče imat samoprazneči kokpit, jer ispusti su samo nekih 15cm iznad mora.
Ni ja si nepredstavljam, da bi na ovim brodovima bili pajoli ispod razine mora, tako nebi mogao oprat kokpit od lignanja i ostalog sr@**a i opet bi ispod broda bilo nostop nešto mora u motornom prostoru, pa onda hrđanje itd...., znači otpada ova varianta. A na brodu od 7m kod bloka motora 350kg bez kutije motora, dno bi bilo previsoko, pa tako i natkabina ili bi kod ulaza trebalo sklonit glavo, ova vrata na ulazu sad imaju nekih 190cm, što kod sličnih brodova bez kutije motora nije.
Ko bi hteo brod bez kutije treba gledat brodove iznad 8m, ima i manjih bez kutije, samo imaju druge mane.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Žabar » 12. 01. 2009. (18:16)

Dobro,koji vam je vrag? Na tom brodu zbilja ima mjesta na krmi.
Velim, čista krma a ostalo jeslika
Šta bi dugonje poput Lupisa trebali klečati da bi bili stabilni :?: Motor je na istom mjestu...
Daaaaj....
Ćista krma je čista krma. I još nisu ovi naši napravili brod da bi pasao svakome. po meni je čista krma,pa si stavljaj na nju šta hočeš.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Homer » 29. 01. 2009. (11:29)

Evo Gaso info za tebe: danas je isporučena jedna Betina 700 u kitu i to točno jedan mjesec ranije od ugovorenog termina!
Podatak za nevjerovat ali istinit! Danas ako stignem ću je ić i pogledat! Tko zna možda i tvoja zaplovi ranije od predviđenog! ;)
Homer
Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la unije » 29. 01. 2009. (13:33)

Homer je napisao/la:Evo Gaso info za tebe: danas je isporučena jedna Betina 700 u kitu i to točno jedan mjesec ranije od ugovorenog termina!
Podatak za nevjerovat ali istinit! Danas ako stignem ću je ić i pogledat! Tko zna možda i tvoja zaplovi ranije od predviđenog! ;)

ili je pogrešno ugovoren rok isporuke ili nemaju narudžbi, a viška vremena ;)
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Homer » 29. 01. 2009. (13:40)

Tko zna kakav im je politika! Možda tako rade da ispadnu face! :mrgreen: Koliko sam razumio, čini mi se da sele proizvodnju u novi prostor, pa može i to biti razlog.
Homer
Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: som i 1 gost.