Potpore,što i kako??

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Potpore,što i kako??

PostPostao/la val1 » 31. 10. 2011. (13:03)

Dakle,došao je i taj 31.10.,dan nakon kojeg se više ne plovi jer je hladno,nije za kupanje a i riba ne grize,liganja ima nešto u tragovima ali neću zbog tog držat brod u moru,a i trebalo bi ga obilazit i tako,puno je tu obaveza,pa me zanima kako najbolje poduprijeti brod,konkretno na kojim mjestima je najmanje štetno da su brod i potpore u vezi,da li ih je nabolje staviti pod kobilicu,koliko razmaka,na bokove i na koje točke da se brod ne uvije(dosta je tanka plastika zbog uštede na težini,naime rađen za velike brzine),i od kojeg materjala potpore,pod kojim kutem bi trebale stajati i tako,općenito mnogo toga me muči jer ne bi htio da mi se brod savije kao banana do 01.07 kad naime ponovo imam ideju zaploviti.
Koja struktura tla je nabolja da bude brod na njoj,jeli to asfalt,beton,zemlja crljenica,ilovača,šljunak i ako je šljunak jel dobra rizla ili neka druga granulacija bi bolje odgovarala?
Siguran sam da ću dobiti stručne odogovore jer vidim da ima znalaca s puno prakse po tom pitanju,čudi me da se o tom nije dosad raspravljalo,hvala unaprijed.
val1
Korisnik baniran

Re: Potpore,što i kako??

PostPostao/la kalafat » 31. 10. 2011. (13:21)

prvo ti reci koji je brod koje tezine i koje duzine, jel glisersko dno, jel ima kobilicu kakvi je boćni dil dna????
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la Thomy » 31. 10. 2011. (13:50)

...i broj registracije... :lol:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la teranavis » 31. 10. 2011. (14:15)

:o ...koliko sam ja skuzio po prici ti još niti neznaš koji ces brod kupit a vec te brine kako ga pod klocnat :crazy:
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la dimulius » 31. 10. 2011. (15:20)

ako je do sada i bilo sumnji ciji prsti tipkaju ovo sta val govori, mislim da ih vise nema :lol:
ali da ne buden off-topic, mislim da najbolje uporiste pruza takozvani vodeni krevet.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la Galun » 31. 10. 2011. (15:28)

ili na kup sjena,ali je problem ako je blizu neka farma da ga životinje ne pobrste. :) pa kad izvadiš barku lijepo kolumba neka ti legne na cokove a tamo di misliš da ti je tanja plastika lijepo postaviš stare gume od auta i gotova priča. ma meni se pari da ti malo svih nas zaj.... :D ,nekako mi bacaš na lupisa?????????????? :shh:
Zadnja izmjena: Galun; 31. 10. 2011. (15:33); ukupno mijenjano 1 put/a.
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la zore70 » 31. 10. 2011. (15:31)

Ima nekih državnih potpora....nešto daje i lokalna samouprava...naročito za neke legendarne projekte...
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Kiana » 31. 10. 2011. (17:56)

val1 je napisao/la:Dakle,došao je i taj 31.10.,dan nakon kojeg se više ne plovi jer je hladno,nije za kupanje a i riba ne grize,liganja ima nešto u tragovima ali neću zbog tog držat brod u moru,a i trebalo bi ga obilazit i tako,puno je tu obaveza,pa me zanima kako najbolje poduprijeti brod,konkretno na kojim mjestima je najmanje štetno da su brod i potpore u vezi,da li ih je nabolje staviti pod kobilicu,koliko razmaka,na bokove i na koje točke da se brod ne uvije(dosta je tanka plastika zbog uštede na težini,naime rađen za velike brzine),i od kojeg materjala potpore,pod kojim kutem bi trebale stajati i tako,općenito mnogo toga me muči jer ne bi htio da mi se brod savije kao banana do 01.07 kad naime ponovo imam ideju zaploviti.
Koja struktura tla je nabolja da bude brod na njoj,jeli to asfalt,beton,zemlja crljenica,ilovača,šljunak i ako je šljunak jel dobra rizla ili neka druga granulacija bi bolje odgovarala?
Siguran sam da ću dobiti stručne odogovore jer vidim da ima znalaca s puno prakse po tom pitanju,čudi me da se o tom nije dosad raspravljalo,hvala unaprijed.

Ma nisam mogao izdrzat vise,....vidim da si malo udr...pardon fan na brzine.....ali sad si pretjerao....da mi je znati sta radis sa autom i gumama ako ga slucajno ne vozis mjesec dana... :roll:
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la lvky » 31. 10. 2011. (21:12)

da bi dobio potpore moraš prvo kupit 10ha u slavoniji
tada jednostavno pribaciš brod na svoju zemlju, prođe onaj avion šta slikaje
vidi da si konzumirao zemlju i tada ti daju potporu :crazy:
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la som » 01. 11. 2011. (16:17)

Ako ne moraš vratit pare.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la primorac » 01. 11. 2011. (16:49)

Naj ti je bolje napraviš kašun drveni obilato oko broda u visini razme ( do gumenog bokobrana ) i to na šljunčanoj podlozi. U to umetneš brod i zaliješ betonom tako da beton do prolića odnosno ulaska Hrvatske u EU potpuno oplakuje vanjsku donju površinu broda, s čimen održava formu tanke plastike. Da ne bi kobrom razbija beton nagodinu, propelu osovinu i timun makni ća prije betoniranja, a oplatu broda namaži voskom ( pastom za poliranje parketa ) radi lakšeg vađenja iz nosača/kalupa.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.