Maestral 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Maestral 700

PostPostao/la unije » 15. 07. 2008. (22:42)

ovo je prilično šareno društvo i rezultat je takav kakav jest...
ako već imaš vremena za analizu onda napravi malo objektivnije(sorry)
uzmi recimo isti rang motora npr lombardinija ovog 47/60 ks, scama od 47/50 ks, volvo pentu d2-55, sole od 40 ili 50 ks, kineskog, vetusa , ivica carev mitschubishi, yanmara 50 ks, nanija, perkinsa od JLM Perković i ostale tu u rangu 40-60 ks. stavi još i dodatnu ili serijsku opremu, popusti, garanciju. evo nećuz nikoga tu vrijeđati da ne ispadne da radim reklamu drugima ali zvao sam za konkretan motor jednu firmu(generalni zastupnik. i lik mi je rekao da je garancija 2 godine uz uvjet da ne radim više od 500 sati godišnje! eto i ti stavi to u tablicu pa uspoređuj. pa ja učinim 1000 sati na godinu sa vanbrodskim motorom.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la amiklic1 » 15. 07. 2008. (22:49)

Da, potpuno si u pravu. Usporedio sam malo jabuka i krušaka, a pokušao sam biti objektivan koliko se može. Nisam, recimo, uzeo u obzir broj okretaja motora, što je zasigurno važno (Lombardini s 3600 za 60 KS je zasigurno na zadnjem mjestu), ali ne možeš baš sve usporedit. ja sam totalni laik u ovom, pa i nemam baš nekog prevelikog znanja. Ovo je onako, za mene, a podijelio sam s vama baš da date svoje prijedloge, komentare i sugestije.

Garancija ograničena brojem sati je totalna glupost. Ipak, i takvih likova ima.

Mogao bih staviti usporedbu nekih motora koje si naveo, ali treba se dosta raspitivati u vezi rtoga, a trenutno nemam vremena. ovo je napravljeno danas za sat - sat i po vrimena, a rezultat je takav kakav je.
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la unije » 15. 07. 2008. (22:56)

lombardini nije loš. ima puno snage pogotovo ako budeš stavlja spojler
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 16. 07. 2008. (09:11)

1000 sati!!!!
S privatnim ili službenim plovilom??
Eeee,Unije!Šta radiš s tim plovilom :?:
Ovdje ljudi na deplasmanskim barkama koji izlaze takoreć svaki dan na more(pravi sportski ribolovci+kupanje) naprave 300-400 sati.Voze na relacijama ponekad maximalno Krk-Istočna obala Cresa u visini Plavnika,a izlaze kad god vrijeme dozvoljava!
Ima ih i sa po 500 ,to su već "pacjenti"!
Naravno da oni profići natuku i tvoju brojku i sebelo ju prebace!Zato mi nije jasno ako pričamo(te) o M700 i o njegovom korištenju u rekreativne svrhe,ja mislim da do 500 sati imaš lufta koliko hoćeš!
Ja sam isto malo gledao te cijene motora prije i čini mi se da je taj lombardini a poslije njega SCAM 450 najprimamljiviji izbor.Ako imaš koga pouzdanoga još da ti savjetuje kvalitetu tih motora ne bi više razbijao glavu oko toga,Lombardini!
Ono Nanniji su ipak možda preskupi i to više nego malo!
Ono za okretaje Lombardinija je opet relativno,a za Perkinsa koliko se sjećam s Nautike ni njihove cijene nisu loše,a već sam napisao na starom forumu da je jedino onaj gospodin koji ih je prodavao s kravatom ostavio turboprofesionalni dojam!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la beba » 16. 07. 2008. (09:27)

Amiklic nemoj reklamirat slovenska kuvala :D ja sam kupio indetično domače Končarovo u Splitu za 730 kn a vidija san da i solin građa
drži končaraeva kuvala.
E sad imam problem kako napravit vodenu liniju a da je u livelu. Brod san opitura i sad bi triba napravit vodenu a pojma neman kako.
Zamislite mene plastificiram,brusim,pituram,prepravljam,ugrađivan natkabinu prijatelju na istranku a neznan napravit usranu vodenu liniju.
beba
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: maestral 710,marušić 580

PostPostao/la unije » 16. 07. 2008. (09:47)

prosjek motornjaka u jednoj aci marini koje mi održava frend je 20 - 40 sati godišnje. ok. ja sam na moru 365 dana u godini. dobro nemoj odmah me loviti za ovih 1000 sati. lani sam sa vanbrdoskim napravio samo uz moje selo 600 sati. to znam jer sam 4 puta minja ulje. ne znam tvoje potrebe na moru ali samo zimi na lignjama sam svaki dan po par sati (5-6) plus ronjenje i ribolov....viruj mi da imam više od 1000 sati godišnje na ribolovu sa raznim barkama. sad ću to objediniti na jednu i zato mi treba pouzdan motor.
e beba ja sam isti pacijent sa tim linijama i crtama. imam u firmi čovika koji vuče linije ka picasso i uvik ga zovem i nikad nije falija ima žicu. ja falijen pa zamačan, pa se zalipin sa bojon i trakon i uvik nervoza. ovako dođe kolega i da ga vidiš u dva poteza sve :lol:
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 16. 07. 2008. (09:51)

Eno ti beba u Lidlu laserski livel sa stalkom negdi oko 135 kuna pa ćeš riješiti sve (posli ćemo svi potezat livel sa njim :D )
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la lupis » 16. 07. 2008. (10:00)

Tako već može.Ovi kao ti koji voze oko svog sela 3 milje napred,tri milje nazad,plus panula,plus možda kakav parangal,barke 0d 6-7 metara....,teško ćeš doć do 500 ur.
U njih i ja spadam,vidio si di sam bio onaj dan,možda još 1 milja duže,oko Plavnika ili do Stare Baške.
Sve ostalo je jednom u godinu ili dvije!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 17. 07. 2008. (20:16)

Puno je 500 sati. Ispada ura i po svaki dan, a to je nekom prosječnom brzinom cca 12 milja (6 tamo 6 natrag).

Sad oduzmi dane kad radiš pa ne možeš zbog toga ić, pa neke fešte, blagdane, pa ovo, ono, ispada da svaki raspoloživi dan moraš radit 20-ak milja. Ja se trenutno divim ljudima koji imaju volje (i vrimena, naravno) radit tolke ure na moru.

Ja, srićon, iman posao koji ne zahtijeva ured, nazočnost na poslu itd, ali moram imati računalo i internet (sad ni to nije više skupo kao prije), pa se nadam da ću udarat neke solidne ure tijekom godine.

Samo da potraje ovako :-) :-).

Ma ovo san napisa samo da Maestral700 tema bude opet na vrhu :D
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 17. 07. 2008. (21:54)

slika

Nisi odgovorio na ona pitanja u vezi klupica i kašuna za motor!

PS Jer nije tako kao ča ti misliš!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 18. 07. 2008. (07:07)

koje klupice i kasun ?
šta ste se zabrinuli za moje ure na moru ? ako ću biti iskren biće da sam vanka prije 2000 uri nego 1000 eto baš kad pitate... ;)
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 18. 07. 2008. (07:34)

Ma mislim na Amiklića,on je nešto fantazirao o poklopcima klupica uokolo i motoru bez kašuna!!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 18. 07. 2008. (09:49)

Lako mi je fantazirat' kad brod još nije doša. Onda će se tribat uvatit alata a pustit pizd__ije na miru.

Ne sićan se šta san triba odgovorit', evo nisan kući pa ću još malo o tome (Kad me već prozivaš, eee :D ).

Pregledom dimenzija dostupnih motora, a nadasve onog čija lupovina je planirana u dogledno vrijeme, zaključeno je kako se postojeća konfiguracija plovnog objekta neće u potpunosti moći prilagoditi željama i planovima vlasnika. Zbog toga, odlučeno je kako slijedi:

- zaboraviti kokpit bez kašuna, a kašun preimenovati ljepšim i prikladnijim imenom, kao npr: višenamjenski ormarić sa stolićem, stilizirani poklopac motora opremljen višenamjenskim spremišnim prostorom, multifunkcionalni prostor na palubi kokpita plovila M700 :lol: :lol: :lol: :lol:

Također, odlučeno je da se i dalje pokušavaju pronaći zadovoljavajuća rješenja otvaranja krmenih bočnih klupa u kokpitu, a u svrhu lakšeg smještaja dugih predmeta koji svoje mjesto teško pronalaze na ostalim mjestima na plovilu (podvodne puške, ribolovni štapovi... ;) ;)

Ajmo sad ozbiljno, iako gori sve piše. Kašun ostaje, a klupe će se napravit s gornjim poklopcima. Je da će tribat napravit te poklopce, al' neka. Vridit' će. I bit će lakše radit unutra kad se sve otvori :D (unije, tebe to još čeka, je li :lol: ) Šalim se. Suosjećam sa svima koji trebaju laminirati nešto u uskom prostoru :roll:

Jedino, osovina kormila će sigurno unutra. Ne sviđa mi se ovo s osovinom vani. Bit' će spojler na brodu, pa neka.
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 18. 07. 2008. (10:03)

Nije ti bez vraga i na onom zelenom kašun po "starinski",mogu mislit koliko je vlasnik mozgao i razbijao glavu oko toga i svega ostalog,i na kraju je tako kako je!
Zato je dobro probat i poslušat savjet onoga ko je probao(ne mislim na sebe)
To sa puškom i šćapima je sve relativno ,di ti je barka vezana itd.Ja vrijedne stvari ne bi stavljao u kokpit!
A te klupice i otvori neka ti budu zadnja briga!
Neke otvore ćeš otvarat postupno kako bude radni proces zahtijevao,možda negdje i gdje ne želiš,a potom kad ti prođu razne sajle,bužiri i ostalo kroz taj prostor vidit ćeš što s njim!

Nemoj samo da te žena natira izbacit ribolovni alat iz kabine!
slika
slika
slika

Ja ću mužu ovdi stavit to i to a ti vanka na "terasu"!

Ko misli bacat parangal (na ovom ne vjerujem da će to bit dozvoljeno!),onda bolje umjesto one čini mi se hrastove daske(srednja slika),zatvorit i prežalit zadnju klupu(naravno napravit otvore da se može uć),i napravit veliku radnu plohu na krmenom zrcalu(kuvertu).Naravno kome treba radni prostor na krmi!
Meni je smješno i nepotrebno sve te klupice u kokpitu,pa na njih može sjest 8 ljudi komotno(3+3+2) ali čemu to?
Za trešetu ih je i 6 previše!
Kod mene je tako kako je, original,ali kad bi se upuštao u temeljite promjene ,i da znam da će na brodu boravit 99% vremena 1 do 4 osobe,sigurno bi prekrio zadnju klupu u njezinoj punoj širini.
Meni sad već fali mjesto di odložit bujol,bilo da ga treba onako spravit ko na ovoj slici,bilo u svakodnevnoj upotrebi kad ga vadiš iz mora,ili nešto odložit u radu.A još da nema kašuna ili da je neupotrebljiv nemaš di šta stavit dok si na barci!

Zato kad vidim kokpit maloga Graše tješim se kako mi je dobro!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 18. 07. 2008. (16:42)

Evo me s puta.

Je, znan da je ovaj puno mozga, al' ne zaboravi da je on spušta pod u kokpitu, pa mu je još teže bilo napravit ga bez kašuna. Ode sad leć malo, javit ću se kad buden pametniji :D
amiklic1
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: ab ovo i 0 gostiju.