Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
kolgate je napisao/la:mnola je napisao/la:fisheman 4,70 težina cca 300 kg.
i koliko ti troši honda 50 na tom fišeru i koji je to model?
ja se interesiram za belmarin minora, a on je tih karakteristika
mnola je napisao/la:kolgate je napisao/la:mnola je napisao/la:fisheman 4,70 težina cca 300 kg.
Interesi nam se poklapaju i mislima da kombinacija belmarin minor i honda 50 ks je dobitna kombinacija (najlakši motor),
a brod je u toj klasi po meni bez konkurencije (cijena i kvaliteta)
fishbone je napisao/la:bellingardo 570 (ukupne mase oko 1000kg), suzuki 70, na putnoj brzini od 20 cvorova potrosnja je 12 lit...
zorica je napisao/la:Ako te zanima mercury 60 efi na gliseru 5 m 4000 okretaja. 17.5 kt. 9 l
4400 okretaja. 20.5 kt. 11 l
teranavis je napisao/la:teranavis je napisao/la:kad smo vec kod potrošmnje ja tu baš i nisam mjerodavan jer se moji podaci baš ne poklapaju s ostalima ....
npr imam trenutno y 100ks na fishermanu 5.17 m i na ful gasu mi trošši ok 35 lit na sat a na 4500 obrt. di je najčešće votim troši ok 27 lit
imam yamagu 25 ks i onda na full troši 10 do 12 litara ...na ostalim režimima neznam jer ih ne koristim
a u toj tvojoj verziji po mojim iskustvima najmanje ce ti trošit 60 ks ....a koliko ... to nemoze niko rec ...to kad staviš na određeno plovili i izmjeriš češ znat
evo mog dotičnog y 100ks fisherman 5.17.metara.....s prosječnom potrošnjom od litra/milja....ako netko zna recept da troši manje neka da recept a ako neide na recept platit cu
kolgate je napisao/la:zorica je napisao/la:Ako te zanima mercury 60 efi na gliseru 5 m 4000 okretaja. 17.5 kt. 9 l
ovo je sasvim prihvatljiva potrošnja s obzirom na sve karakteristike..a i taj mercury 60efi se da kupiti novi
za 45000kn, a toliko koštaju motori od 40ks drugih renomiranih proizvođača
zorica je napisao/la:kolgate je napisao/la:zorica je napisao/la:Ako te zanima mercury 60 efi na gliseru 5 m 4000 okretaja. 17.5 kt. 9 l
ovo je sasvim prihvatljiva potrošnja s obzirom na sve karakteristike..a i taj mercury 60efi se da kupiti novi
za 45000kn, a toliko koštaju motori od 40ks drugih renomiranih proizvođača
42500.
kolgate je napisao/la:šta nije 1000kg malo previše za ukupnu masu s obzirom da samo plovilo ima 600kg?
fishbone je napisao/la:kolgate je napisao/la:šta nije 1000kg malo previše za ukupnu masu s obzirom da samo plovilo ima 600kg?
plovilo 600 kg, motor 150, rezervoari vode i benzina preko 100 lit, puno razne opreme (sidro, konopi, bimini, ribolovni pribor, elektronika...)
bez posade ima barem 1000 kg
kolgate je napisao/la:mnola je napisao/la:kolgate je napisao/la:mnola je napisao/la:fisheman 4,70 težina cca 300 kg.
Interesi nam se poklapaju i mislima da kombinacija belmarin minor i honda 50 ks je dobitna kombinacija (najlakši motor),
a brod je u toj klasi po meni bez konkurencije (cijena i kvaliteta)
član franko05 ima minora sa yamahom 40 i kaže da mu na 4000 o/min troši 0,4l/nm, brzina 17-18 čv..to je cca 7l/h
uži izbor mi je belmarin minor, yacht&co coster 17...po mom mišljenju za minor je dosta i 40ks,
za coster 17 barem 50ks...ja sam kontinentalac, imam kuću na moru i uglavnom nam plovilo treba
za samu sezonu, cca mjesec dana pa stoga sam zaključio da nam je jedan fišer do 5 m sasvim dovoljan a
i ekonomični su...iako neki u mojoj obitelji navijaju i za m-sport luku koji je isto povoljan s obzirom na gabarite
ali on zahtjeva automatski i 50% jači motor a i neznam koliko mi je potrebna kabina za tih ljetnih mjesec dana, da se kuham u njoj
jedna velika bimini tenda je sasvim dovoljna...
jesi ti išao gledati minora, jesi ga vidio gdjeu živo?
mnola je napisao/la:Bio sam ga gledati i mene je oduševio i smatram za moje mogučnosti i potrebe super,
a vi bi se trebali odlučiti kakav vam brod treba jel sva tri koja ste nabrojali su različita (po velićini i tipu).
Sigurno bi bilo dobro da odete pogledat Belmarin i vidite qintusa, on je sigurno bolji bord ali i skuplji
kolgate je napisao/la:jedino m-sport luka odskače, a minor i coster 17 ja svrstavam u isto...razlika je što je coster duži 30cm
i ima na krmi klupu sa spremištem...meni se čak sviđa što ju minor nema jer time ima veći prostor, a ujedno
ima mjesto za dvoje na krmi, je malo neudobno al šta je tu je...
kažu iz belmarina da glisira i sa 30 ks, pa je to vrlo ekonomično plovilo...sam minor nije preskup, ne zahtjeva
snažne skupe motore, a s time nema ni velike potrošnje...je malo off topic, al kakvu su ti ponudu složili, možeš
mi poslati na pm!?
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.