Znaci svi onda imate isti problem. Neki kazu za krmeni bowtruster... da to sam vidio i razmisljao sam sa starim o tome da ga i mi ugradimo, ali mislim da nema dovoljno mjesta na krmi. Zapravo mislim da krma nije dovoljno duboka. Morali bi ga spustati ispod dna broda i u kormilo, a to onda nebi nikak izgledalo (mislim na manevarsku sposobnost). A i rekli su mi da mi taj krmeni bowtruster nebi puno pomogao kod vjetra. Kao krma broda je velika povrsina i kad vjetar puhne krmeni truster jednoostavno nemoze biti dovoljno jak da parira vjetru. U principu svi mi ljudi daju isti odgovor.... "trebas to uvjezbati i onda ce biti lagano" hehehehe. To puno jednostavnije zvuci nego sto je izvedivo. Uparkiravanje u bove nije bas isto sto i uparkiravanje u brodove. Ali i gospodin koji je napravio Sibenik 800 (g. Dunkic ako se ne varam) mi je rekao istu stvar sada na sajmu u biogradu. Uzeti bove i pravac neka uvalica i vjezbanje. Ajde de, budemo vidili kako ce ici.
Pristajanje provom mi nije nikakav problem i to sam savladao jos sa prijasnjim brodicima, ali onda imam dva problema:
Prva stvar je da sam sebi dajem pljusku nakon sto sam oca ubijedio da trebamo jos kupiti i pasarelu, jel je to "cool" i nemoramo natezati konope, nego ko gospoda samo prosecemo na brod.
A druga stvar je ta da u tom slucaju ja ispadam crna ovca u marini jel su svi brodovi orkenuti krmom i onda evo mene amatera sa provom hahahahaha
![Smije se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
.
A svi mi znamo sta je to muski ego
Znaci, tu ne postoje nikakvi trikovi, nego samo stjecanje osjecaja i rutine kao i kod auta.