Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la Jablan » 07. 01. 2009. (11:37)

Da, kazem na slici izgleda vrlo malo mjesta, i klupice smetaju za ribolov a kako je uzivo nisam vidio.

Ostalo sta se tice broda izgleda sve pet, a osobito brzina, no ako sam dobro citao test u NBN bio je jedan komentar da brod pri malim brzinama kopa veliki val i da zbog toga vjerovatno puno troši.
No to me ne dira, jedino mi taj kokpit ne odgovara.
Sta kazes, opcija bez kruznih klupica omogucila bi više mjesta i ako bi stale dvije ili tri sklopive stolice bilo bi perfect!

Treba vidjeti uzivo....malo Gaso nek se javi, on je to dobro prostudirao!
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la Gaso » 07. 01. 2009. (12:20)

Meni ove klupice nisu smetale, pošto je prostor između klupica i kasuna dosta velik. A klupice vire u kokpit samo nekih 20-25cm u živu izgledaju manje nego na slikama.
slika
Sa slike se ne vidi baš dobro, ali poklopac motora se ne diže puno iz kokpita, nekih 15cm, znači koji cm više od početka vrata.
slika
Oko poklopca motora, može so komotno kretati i ja nisam imao osječaja da bi bila gužva na kokpitu. Klupi su mi se činile, da bi mogle bit debeljije, pa umjesto 25cm mogle bi bit geldati čak 35cm u kokpit, da se može više spremiti u njih i komotnije sjedi, pošto ima na kokpitu dovoljno mjesta i za veče klupe.

Ove klupe su meni koristne, pošto lovim na ruko, pa mogu dok panulam sjest na njih i tako panulat, više bi mi smetalo da ih nebi bilo, jer neznam kdje bi se nalazio kad panulam. Ispod kokpita - u motornom prostoru, pošto je kokpit nisko spušten, nema baš puno mjesta, dok su unutra motor, akumulatora i spremnici goriva, več je skoro sve popunjeno, tako da u mom slučaju jedina mogučnost je da se webasto ubaci u klup, a u jedno drugo ču ubacit fiksni spremnik goriva za vanbrodski motor, pošto sam odlučio da neču imat trolling ventila, pa ču u klip stavit i filter/separator za vanbrodski i napravit fiskno liniju do krme, da kad priklučim vanbrodski motor nema vidljivih cjevi benzina po kokpitu.

Meni osobno nije toliko bitno, da bi bilo još više prostora pozadi, ako bi se klupice izbacile, pošto večinom sjedim u brodu i panulam i ako lovim na tunjo isto sjedim. Za one koji bi htijeli lovit cilljano tune i slično, za njih sigurno ovaj brod sa limun krmom nije.

Trebaš vidjeti u živo, jer i ja sam u početku imao iste pomisleke oko klupica i kasuna, ali u živo su mi izgledale sasvim male.

Brod kod brzina 7-9čvorova gura more i to nije pogodan režim plovbe, zato če bit potrošnja NM/L sigurno viša od brzine krstarenja 16-18čvorova, kjde se brod digne iz mora, to samo znači da nije povoljno krstariti u tom režimu 7-9NM, u stvari ništa novog.
Zadnja izmjena: Gaso; 07. 01. 2009. (12:35); ukupno mijenjano 1 put/a.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Jablan » 07. 01. 2009. (12:33)

To je ok, treba vidjeti uživo.

Gaso, prije nego si naručio brod pretpostavljam da si bio u Splitu i pogledao brod?

Jesi li bio na probnoj vožnji, odnosno da li imaju neku betinu 700 u moru za probnu vožnju?

Ne znam, ali kada budem kupovao brod svakako ga želim prije toga testirati!!
Jablan
Senior Member

PostPostao/la Gaso » 07. 01. 2009. (12:39)

Dogovoren sam bio za probnu vožnju, pošto sam tamo bio neki ponedeljak u radno vrijeme, vlastnik broda je bio na poslu, pa nisam mogao tako na testno vožnju. Firma Manikela nema svoje B700 nego zamoli nekoga u Splitu, koji je več kupio B700 kod njih. Tako da ja broda još nisam testirao, ali sam u stalnom kontaktu sa ljudima koji su ih ili kupili ili testirali.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 07. 01. 2009. (13:00)

Čestitke Gaši i njegovom ocu ča su se odlučili za kupovinu hrvatskog proizvoda(kupujmo hrvatsko) :thumbup:
Malo san kopa po slikama broda te bi se složio sa Jablanom glede kokpita,ni meni ne izgleda baš..... :? Kud je kutija motora
velika a sa strane one klupe :?: Dobro,to je stvar ukusa i želje kupca samo da ja uzimam ti brod drugačije bi ja to u kokpitu složija.Ča ni sta motor pod palubu cili pa da podnica bude ravna :?: Ili bar da je malo izdignuta ka na Arvoru otprilike pa nebi bilo udaranja kolinom u kutiju svako malo ;) Inaće je brod super,lipo stoji u vožnji,je da troši ali ko voli
nek izvoli ;) Gašo evo slike ča mislim a glede kutije u kokpitu,pozdrav
1850889g.jpg
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la Jablan » 07. 01. 2009. (13:43)

Gaso hvala na informacijama!

Raptore, ovo je vjerovatno Arvor, bio sam na njemu na velesajmu i na mjestu gdje je motor paluba je malo uzdignuta(nema stepenice već je ukošeno), malo je nespretno za hodati, ili staviti stolicu na to, ali mislim da je ipak puno bolje riješenje nego kutija.

No neću više filozofirati, treba vidjeti uživo pa onda komentirati.

Marry Fisher 705 ima najbolje riješenje što se tiče kokpita ali to ide na štetu rasporeda u kabini a izgleda ovako:
slika
Jablan
Senior Member

PostPostao/la Gaso » 07. 01. 2009. (14:22)

Raptor, u stvari kutija je malo uzdignuta, slično ko na ovoj 1. slici, možda na slikama izgleda veča. Motor zapremnine 3L, nije mogao stat u brod, da bi bilo bez kutije, motori manjih snaga bi sigurno mogli, ovaj blok motora Nanni nije baš malen.
Mogli bi napravit, da bi podigli dno kokpita toliko, da nema kutije, ali to nije bio cilj, nego, pustit dno što niže, da se spusti težište, kad su osobe na kokpitu, da ih ne ljulja previše dok love, kad brod stoji.
A one klupe, to je stvar ukusa, meni trebaju, ali nekome možda i ne. Meni odgovara, komotna kabina, a i kokpit mi je dovoljno velik, u stvari nemam potrebe po večim, pošto ionako, če bit na brodu 2-3 osobe.

Jablan, u kokpitu nije toliko gužve, ko na tom mery fisheru, meni se tu čini kokpit vrlo malen, barem za 80cm krači od B700, pošto je tamo cjela kutija vani. Pogledaj u živo pa češ se uvjeriti, sigurno možda ima i bolja rješenja, samo mislim da i nema potrebe, pošto ima dovoljno mjesta.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la tramontana » 07. 01. 2009. (14:59)

Ne znam zašto vam smeta taj kašun u kokpitu? Pa on je najpraktičnija stvar za odlaganje pribora, stol za ručanje, moreš na njemu briškulu igrat, posjest kakvu ... jeli ... :lol: . A ti ćeš raptor, ako uzmeš onoga ARVORA, prije zapinjat za taj niski kašun nego za normalni.
Gašo, imaš li kakvu bolju sliku kokpita, gdje se vidi cijeli kašun, ili još bolje, u kojoj je NBN izašao test?
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la raptor » 07. 01. 2009. (15:18)

Ma Tramontana,pun kufer mi je one kutije na mom drvenom,svako malo udrem u nju,klupe sa strane,a jedva se prolazi,još kad je mora a živi cirkus :lol: A za arvora,neznam baš da bi zapinja pošto san dosta jaha po njima :mrgreen: čak možda na ovi gašin i nebi smezala kutija već one klupe naokolo kokpita,možda bi bilo bolje da su manje a pogotovo kad se malo ribari
,uvik smetaju,znam po onim mojima(razmišlja da ih otpilim :mrgreen: ) :!: zato je ono rješenje sa sklopivim klupama po meni najbolje ;) ali opet velim;stvar ukusa i želje vlasnika.
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la karamba » 07. 01. 2009. (15:32)

slažem se s tramontanom , ja bi kutiju motora još podigao za 30 cm , i onda bi ona bila najpraktičnija stvar na brodu , stol ,klupa,odlagalište za pribor i slično , ali nikada nebi dizao cijeli pod radi izravnavanja kokpita . Treba svatko vidjet šta mu treba, ja sam na barci uvijek sam ili s jednim prijateljem ili najviše s 3-4 prijatelja , a za toliko ljudi je kokpit od bakana dovoljan a kamoli betine 7 , po mojemu ukusu kokpit mora bit manji a kabina velika , da možeš imat brdo stvari ,da možeš komotno 2-3 ljudi prespavat da ima vebasto i da možeš po kiši čitat novine u udobnoj fotelji , a tko če vozit sa sobom 6-8 ljudi mora tražiti nešto drugačije.
ako panulaš za zubaca možeš vuči max 2 panule znači 2 ribolovca ,ako loviš palamide,orade,arbune može loviti 5-6 ljudi (kokpit+prova) za tune bi trebalo izvadit sve klupe ili napravit klupe koje se mogu uklanjati po potrebi ,za parangale je svaki brod dobar ,prema tome za sve vrste ribolova je dovoljan kokpit za 4 ribara .
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Gaso » 07. 01. 2009. (15:33)

Tarmontana,
imaš test u broju NBN 85.
Nemam koje slike kokpita, ali za osječaj možda pogledaj sliko Betine 600, one klupe ne idu sa strane oko kutije motora, nego slično ko na ovoj slici dole, sa strane kutije nema klupi, a pozadi se klupe završe da se može komotno proči mimo kutije.
slika
Slično je u b700 samo da je kokpit još veči.
Zadnja izmjena: Gaso; 07. 01. 2009. (15:43); ukupno mijenjano 2 put/a.
Gaso
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 07. 01. 2009. (15:38)

raptore ti stalno uspoređuješ svoju drvenu barku s novim i širokim plastičnim barkama , moj prijatelj je imao drvenu barku od 8m i kutija motora je stvarno uvijek smetala ,barka je bila standardno uska i kutija je smetala , ali recimo prijatelj na plastičnom brodu od 7m ima isturenu kutiju motora i ja je nebi mjenjao za ništa ,prolazi sa strane su široki , na nju možeš sjesti komotno ječkati parangale ,ručati uvijek se dobro iskoristi a nisam primjetio da smeta . Ako je barka duga 6-7 m taj dodatak može biti vrlo koristan , ;) , to je moje sadašnje mišljenje a dok sam se vozio drvenjačom sam dijelio tvoje mišnjenje ! :shifty:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la tomi » 07. 01. 2009. (15:53)

pa brod betina 700 mi je super,ali mi je preskup.zadovoljan sam i sa betinom 600 koja je bolja od graša 20
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la Jablan » 07. 01. 2009. (18:00)

Meni je drago da čujem pozitivne komentare i da u kokpitu ima dovoljno mjesta jer onda brod djeluje najbolje od onog sto se nudi na hrvatskom tržištu.

Tomi, ako se ne varam brod dodje oko 60 000, što je za tu dužinu dobra cijena(ne znam koliko opreme je tu uključeno).
Da je 60 000 puno naravno da je, a brod metar manji ima pristupačniju cijenu ali......ima metar manje mesta :geek:

Karamba, ako mogu malo iz izkustva kad sam kupovao svoj drugi brod gledao sam da kabina bude što veća jer sam prije toga imao pasaru(kvarnerplastika).
Sada nekako vidim da mi nije potrebna ta kabina. Uglavnom kad si na brodu 90% vremena provodis vani, zar ne?
Po meni treba biti dovoljno mjesta da dvoje velikih može odvojeno spavati i stolić za klopu, kavu i to!
Betina je više nego odlična šta se tiče rasporeda unutra.

Razmisljam da je bez klupica, pa napraviti sklopive, jos dodati komad spojiti sa kutijom motora i uz spuzve i tendu dobiti jos jedan ili dva lezaja. :clap: :clap: :clap:
Jablan
Senior Member

PostPostao/la raptor » 07. 01. 2009. (18:02)

Ma karamba,ne uspoređujem sa svojom koja je uska nego mislim da bi bilo najbolje kad kutija motora nimalo nebi stršila vanka palube.Je da može služit ka stol i za sidit ali bi meni više odgovaralo da je nema,eto ;) a ja bi tija ovako :mrgreen:
P1010091.jpg
raptor
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.