Moderator/ica: riberer
gonič zmajeva je napisao/la:Nisu niti kruške i jabuke. Jasno da ne mogu uspoređivat Vena i Targu . Uspoređujem natkabinu. Zašto Skandinavci znaju napravit ovako lipu kabinu ,a mi ne znamo. Valjda možemo šta i kopirat i da na kraju bude lipo i u šestu.
gonič zmajeva je napisao/la:Znan da nisam mjerilo za uredit brod. Meni je i sika meka kad sam umoran. Zahodi i stajaće visine mi nisu interesantni. Brod mora bit brod. Tu nema kompromisa.Ako će radi stajaće visine bit ugrožen stabilitet ili će te malo burina nosit ka sjeme maslačka.... Nemoj radit stajaću visinu. Zašto samooticanje u ovi kokpit. Ako će se natkabina produžit s tvrdim krovom do kraja krme. Lipo tri bokuna tende. Srolaš je gori i kad ideš ća spustiš i povučeš dva patenta.
Puno ugodnija vožnja je kad si ispod vodene linije u kokpitu.
Na ovolike brode bi ja ovako. Proveni gavun (sidra i konopi) , kabina dva kreveta i kraj kabine.
Natkabina: livo kužina i desno timun. Kašun motora ka stol i klupe po izboru.
Napravit natkabinu ovako ukoso je ogroman dobitak prostora. Ne gubiš po metra i više nego si odma poviše kabine na timunu. Vožnja noću je neusporedivo bolja i ne tribaš stalno držat glavu na bandi i gledat di je kraj.
Jbg. problem je to ušestit da bude lipo i funkcionalno.
peroLA je napisao/la:Nije mi baš jasno zašto je bi bilo ugodnije ispod vodene linije, samo to kad si iznad daje dojam većeg broda više si iznad, više si suh, a i nekako manje umara... jeste da nije mjerodavno uspoređivat npr. staru Istranku koja je ispod i staru Dalmatinku koja je iznad, ali barem ja tako mislim...
A to da se pusti sada kako je, ja mislim kad već ide tako sporo bolje da se sredi do savršenstva kad se već čekalo 30god... ali svako pod uvjetom da ne izgleda kao neka rastegnuti 500 model nego kao sređen 590..
Ven je napisao/la:Prvo pozdrav svim forumašima , da puno ne pričam za one s kojim se ne čujem
četri ZORE čekaju završne radove a peta se radi . Slike počinju sutra.
VEN
Natrag na Proizvođači brodica i opreme
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.