Sredjivanje Leidi 600

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Sredjivanje Leidi 600

PostPostao/la ivan3 » 22. 09. 2011. (11:19)

Palo mi je napamet, ali još mi nije jasno zašto u CESTOVNIN miljama miriš brzinu broda???
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Majama

PostPostao/la massa.st » 22. 09. 2011. (11:20)

ne mirim ja, nego kada su oni prodavali brodove brzine su pisali u mph...... :thumbup:
massa.st
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Leidi 600/Suzuki 150

PostPostao/la lupis » 22. 09. 2011. (12:15)

Jadranko je napisao/la:Nije Marsel nikoga prevario i falija a nije niti ikome dao krivu informaciju!

Lupis opet izaziva

Da bi Lupis-ov komentar išta vrijedio bi trebalo povući paralelu sa ....

Kao što je Lupisu njegov Maestral najbolji... ali po meni samo zato jer nije probao...bolje!.

Toliko

jesi ti Jadranko novinar po zanimanju....,tako lipo izvrćeš....

samo sam primjetio kako "neki" imaju različita tumačenja i nazive za u praxi istu stvar....
svi znamo da se propela nemože baš uvik odprve pogodit....
"tada" se popljuvalo murtera jer proizvođač isporučuje brod koji nema pogođenu propelu
sad je to normalno

i je normalno
i uvik je bilo
ali kad se to pokušalo napisat "tada",neki su imali dodatna objašnjenja

Stoga,nitko ne smatra da je netko nekog prevario ,ne znam zašto petljaš proizvođača imenom kad niti netko smatra da je on nešto krivo napravio,a još manje ga je netko spomenuo..,meni je logični da neće svi brodovi bit jednako teški pa stoga neće imat i jednake propele...,ali ti smatraš da je samo u slučaju broda kakvog ti imaš to normalno,a sve ostalo su prevare od strane proizvođača...

idem sad prominit ulje i filter goriva,500-ta je ura....,alba je u 16,40,bura pada,lubeni rade...

pozdrav stari...

PS jadranko,kad se napiše "13 milja" u kontekstu brzine plovila,misli se na morske milje,te je to preračunato u km/h istovjetno kao i 13 čvorova preračunato u kmh,jer čvor je u stvari jedinica za mjerenje brzine ,ali udomaćemo je reć "milja"...

milja,čvor,milja,čvor.....,preračunato u kmh to je isto kad pričamo o brodovima i čamcima
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Pape » 22. 09. 2011. (12:36)

...dobro, usvojili smo više znanje...milja, čvor milja čvor...ajmo malo o kilima, dekima...da vidimo kakvi smo tu...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la teo_ribar » 22. 09. 2011. (12:38)

Pape je napisao/la:...dobro, usvojili smo više znanje...milja, čvor milja čvor...ajmo malo o kilima, dekima...da vidimo kakvi smo tu...

da ja mislim da ćemo se najbolje razumit va štorije o litrami i decimi :D :Drunk33:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la aladin » 22. 09. 2011. (12:49)

ovo je tema "Sređivanje Leidi 600"

Znači da čak niti Leidi 600 nije tema nego konkretan slučaj uređenja.

Pa stoga molim...... znate već mantru
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la borro » 22. 09. 2011. (14:05)

Možda nije prava tema, ali i ovdje se previše puta spomenulo...nije mi jasno zašto se gotovo svi naši brodograditelji, i to s više ili manje iskustva, oni renomirani a i oni manje poznati bave pogađanjem propele. Pa nije to pogađanje cijene na placu za Yugo 45!
Pa najnormalnija je stvar uzeti komad papira, neko sredstvo za pisanje, parametre broda i motora, te očekivanu brzinu, i to se IZRAČUNA.
Gdje god se spominje propela, uvijek se veže izraz da je pogođena ili nije pogođena. To je nešto što se ne pogađa. Ni na automobilu se kotači ne pogađaju, gdje je to puno jednostavnije nego kod brodskog pogona. U stvari nešto slično bi bilo dda ideš u autu pogodit zupčanike u getribi.
U stvari ispada da se svi bave samo nagađanjem.
...sr@**e...
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la gof1 » 22. 09. 2011. (15:13)

borro je napisao/la:Možda nije prava tema, ali i ovdje se previše puta spomenulo...nije mi jasno zašto se gotovo svi naši brodograditelji, i to s više ili manje iskustva, oni renomirani a i oni manje poznati bave pogađanjem propele. Pa nije to pogađanje cijene na placu za Yugo 45!
Pa najnormalnija je stvar uzeti komad papira, neko sredstvo za pisanje, parametre broda i motora, te očekivanu brzinu, i to se IZRAČUNA.
Gdje god se spominje propela, uvijek se veže izraz da je pogođena ili nije pogođena. To je nešto što se ne pogađa. Ni na automobilu se kotači ne pogađaju, gdje je to puno jednostavnije nego kod brodskog pogona. U stvari nešto slično bi bilo dda ideš u autu pogodit zupčanike u getribi.
U stvari ispada da se svi bave samo nagađanjem.
...sr@**e...

:Other14: , boro problem je što malokoji "spomenuti" brod ima projekt u vidu nekakvog elaborata,sve se radi na osnovu nečije "vizije" pretočene u kalup i par projekcija u cad-u,i onda se dobije efekt kinder jajeta da ne znaš dok ne zaplovi šta ,kako,s čim!
gof1
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la mikula moli » 22. 09. 2011. (19:01)

e sad neki koji se vise trude, oni korigiraju prototip, neki i vise puta, pa tek onda rade kalupe.....

a neki onako odoka naprave model, skinu kalup i to je to........

borro je napisao/la:Gdje god se spominje propela, uvijek se veže izraz da je pogođena ili nije pogođena. To je nešto što se ne pogađa.

pa propela je malo individualni stvar i ovisi o puno detalja, jedan od njih je tezina ili recimo koji je motr u igri......
tako da uvik mozes imat u opciji dvi propele, po meni na leidi se mozes igrat izmedju 19ke i 17ke, ovisno o tezini broda.........
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la MURTER 600 » 22. 09. 2011. (21:24)

mikula moli; skužaj ali ako je tako onda zbog svoje perfekcije(preciznosti) svako toliko moraš mijanjati propelu?
Na primjer dođe "konpanija" a to znači veća težina ti kažeš ,oprostite samo malo da promjienim propelu?
Drugi dan si sam i opet minjaš propelu? Zašto ne ostaviti propelu koja odgovara največoj težini deklariranoj
za to plovilo?
Murterino 21
Demokracija je kada dvije budale imaju više prava od jednog pametnog!
To što su se meduze održale bez mozga preko 650 miliona godina,daje nadu mnogim ljudima..........
MURTER 600
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: MURTER 600(murterino 21) Nanni turbodiesel 60

PostPostao/la ivan3 » 22. 09. 2011. (21:32)

: Surprise 1:
:Other12:

radi ovakvih izjava tvoje postove drzin na ignore
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la mikula moli » 23. 09. 2011. (11:26)

MURTER 600 je napisao/la:mikula moli; skužaj ali ako je tako onda zbog svoje perfekcije(preciznosti) svako toliko moraš mijanjati propelu?
Na primjer dođe "konpanija" a to znači veća težina ti kažeš ,oprostite samo malo da promjienim propelu?
Drugi dan si sam i opet minjaš propelu? Zašto ne ostaviti propelu koja odgovara največoj težini deklariranoj
za to plovilo?

e da to je dobra ideja prije ulaska u brod prvo svi na vagu pa onda na sve bacit na papit, izracunat, izabrat i montirat pravu propelu i onda se odrisit konope......

pa nisam ja minja 100 propela, prvo sam dobija 19ku malo prova, pa prova 17, i onda sam skuzija da je 17ka puno bolja, i to je to....
mikula moli
Senior Member

PostPostao/la rarog » 23. 09. 2011. (12:39)

Stani malo Mikula i nešto mi razjasni jer mi je interaesantno:
reka si da si sa 3x14x19 uvati 26 milja na 6000 điri i da si tu propelu dobia sa motorom:

mikula moli je napisao/la:
mikula moli je napisao/la:, odlucija sam se za propelu 3x14x19, sa njom motor super radi, max 6000okretaja,

mala ispravka, sa motorom mi je isporucena propela 3x14x19, a ja sam prova i 3x14x17.....

nako malo testiranja jedne i druge mislim da je ova "manja" 3x14x17 bolja za ovu moju Molu, motor lipse radi i postizu se preporuceni max okretaji motora....

19ka vrti max 5200-5300....
17ka 6000 okretaja, a prizvodjac je deklarira 5600-6200 max okretaje.....

hvala, tg-boy.....

a koliko kapiram sad ti je gore 3x14x17, i kažeš da sa njom loviš 6000 điri,
zaključujem da ipak sa 19icom nisi postizao 6000 nego manje, a sa 17 si došao do 6000 što je i preporučeno..

Koliko si izgubio na krajnjoj brzini sa 17, na račun boljeg izglisiravanja?
I malo mi je čudno da ti diler motora izlazi u susret da ti daje drugu propelu, jer koliko ja znam nisu baš tako susretljivi, osim ako ćeš plati 200 ojrića novu pa sa starom (prvom) radi što oćeš.
Ali nisu znali da tom planu nešto fali
rarog
Member

Tip plovila: Kuster 550

PostPostao/la mikula moli » 23. 09. 2011. (14:28)

mikula moli je napisao/la:
mikula moli je napisao/la:, odlucija sam se za propelu 3x14x19, sa njom motor super radi, max 6000okretaja,

mala ispravka, sa motorom mi je isporucena propela 3x14x19, a ja sam prova i 3x14x17.....

pa ovo mala ispravka se odnosilo na to da sam zabuca tj da sam greskom ovo gore napisa 19 umisto 17.......

pa aj onda da razjasnimo jos jednom:
sa motorom je stigla propela 3x14x19, ta propela mi je preporucena, i sa tom sam vata 5200-5400 okretaja, na nekim okretajima se culo da se motor muci........

nakom toga montirana je manja 3x14x17 i ona se pokazala puno bolja.......

konacna brzina nije puno varirala sve je bilo unutar milje, cak je najveca brzina bila sa 17kom na 6100 okretaja 26,4 (to je bilo zahvaljujuci bonaci i praznom tanku vode).......

Kod suzukija moguce je besplatno zaminit propelu, posaljes nedgovarajucu (naravno neostecenu) i oni ti vrate drugu.....
Ja sam malo kiksa po tom pitanju svojom greskom, tako da trenutno imam i rezervo propelu 19ku, provat cu je prodat tako da mogu imat rezervnu 17ku....

Nadam se da si me sad skuzij :D , jos jednom skuzajte na greski.....
mikula moli
Senior Member

PostPostao/la rarog » 23. 09. 2011. (15:17)

Sve kristalno jasno !! Super je ova stvar sa zamjenom propele.
Još da mi je čut Suzu kako vrišti na 6100 zzzzz.... :clap:
Ali nisu znali da tom planu nešto fali
rarog
Member

Tip plovila: Kuster 550

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.