Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Jadranko je napisao/la:Nije Marsel nikoga prevario i falija a nije niti ikome dao krivu informaciju!
Lupis opet izaziva
Da bi Lupis-ov komentar išta vrijedio bi trebalo povući paralelu sa ....
Kao što je Lupisu njegov Maestral najbolji... ali po meni samo zato jer nije probao...bolje!.
Toliko
Pape je napisao/la:...dobro, usvojili smo više znanje...milja, čvor milja čvor...ajmo malo o kilima, dekima...da vidimo kakvi smo tu...
borro je napisao/la:Možda nije prava tema, ali i ovdje se previše puta spomenulo...nije mi jasno zašto se gotovo svi naši brodograditelji, i to s više ili manje iskustva, oni renomirani a i oni manje poznati bave pogađanjem propele. Pa nije to pogađanje cijene na placu za Yugo 45!
Pa najnormalnija je stvar uzeti komad papira, neko sredstvo za pisanje, parametre broda i motora, te očekivanu brzinu, i to se IZRAČUNA.
Gdje god se spominje propela, uvijek se veže izraz da je pogođena ili nije pogođena. To je nešto što se ne pogađa. Ni na automobilu se kotači ne pogađaju, gdje je to puno jednostavnije nego kod brodskog pogona. U stvari nešto slično bi bilo dda ideš u autu pogodit zupčanike u getribi.
U stvari ispada da se svi bave samo nagađanjem.
...sr@**e...
borro je napisao/la:Gdje god se spominje propela, uvijek se veže izraz da je pogođena ili nije pogođena. To je nešto što se ne pogađa.
MURTER 600 je napisao/la:mikula moli; skužaj ali ako je tako onda zbog svoje perfekcije(preciznosti) svako toliko moraš mijanjati propelu?
Na primjer dođe "konpanija" a to znači veća težina ti kažeš ,oprostite samo malo da promjienim propelu?
Drugi dan si sam i opet minjaš propelu? Zašto ne ostaviti propelu koja odgovara največoj težini deklariranoj
za to plovilo?
mikula moli je napisao/la:mikula moli je napisao/la:, odlucija sam se za propelu 3x14x19, sa njom motor super radi, max 6000okretaja,
mala ispravka, sa motorom mi je isporucena propela 3x14x19, a ja sam prova i 3x14x17.....
nako malo testiranja jedne i druge mislim da je ova "manja" 3x14x17 bolja za ovu moju Molu, motor lipse radi i postizu se preporuceni max okretaji motora....
19ka vrti max 5200-5300....
17ka 6000 okretaja, a prizvodjac je deklarira 5600-6200 max okretaje.....
hvala, tg-boy.....
mikula moli je napisao/la:mikula moli je napisao/la:, odlucija sam se za propelu 3x14x19, sa njom motor super radi, max 6000okretaja,
mala ispravka, sa motorom mi je isporucena propela 3x14x19, a ja sam prova i 3x14x17.....
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.