Zaštita mora? A ko štiti ribe?

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Zaštita mora? A ko štiti ribe?

PostPostao/la raptor » 31. 12. 2008. (11:53)

Borro,to se događa jer se zakon i kontrola ne sprovodi,kao što veliš i policija sudjeluje(proda se za kil ribe),svi ti tamo ča love te male tune love radi materijalne koristi a ne za doma :!: Dakle,dok se ne poćnu primjenjivat drastične globe i kazne
neće se stanje glede lova,prelova i krivolova popravit,eto :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la riberer » 31. 12. 2008. (13:23)

.

... slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la raptor » 31. 12. 2008. (14:52)

riberer je napisao/la:.

... slika

Čaje riberer,oli ti je dosadno :?: ili čekaš da ti neki k..kristuš uleti u usta ;) ajd reci ti koju pametnu a glede ovoga :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la bambi » 31. 12. 2008. (16:30)

:( Ljudi moji nije problem u drasticnim kazanama vec da se one sprovedu , da se takve stvari ne događaju jer je jadno da ljudi koji zive od mora i za more cine takva sra..a :thumbdown: Par puta sam i na ovom forumu citao o tim stavarima ili slicnim . Oni koji podrzavaju takve negativne stvari i dalje su vise nego aktivni na ovom i slicnim forumima . Pa se pitam sto mi forumasi mozemo uciniti , ako nista drugo mozemo osuditi takve događaje a posebice ljude koji cine to ili one koji podrzavaju takve. Meni se ne zjeva na ovo , vec mi je iskreno zao . Ovi moji kazu da je kriva drzava koja nevodi racuna , pa krivi su kontinentalci pa bosnci pa slovenci imali jos ko . To niko nijeje napravio od navedenih nego neodgovorni i sebicni Kur... Si. koji nemisli na nista drugo nego na danas jer sutra je novi dan. :(
bambi
Member

PostPostao/la raptor » 31. 12. 2008. (18:03)

A bambi šta se čudiš,pa vidiš da uvik ima više onih ča podržavaju i prelov i ostalo,nekima je dosadno ovo ča se ovdi navodi ,moremo lajat ka kuja na miseci to ti je sve.U globalu gledajuć jebe se svitu ča se dešaje,nekima je dobro,večini loše i život gre dalje,a ko će razmišljat o budućnosti kad se živi(da se preživi) od danas do sutra :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la T&T DENTEX » 31. 12. 2008. (18:23)

što se tiče tih tuna ja vam mogu potvrditi sljedeču situaciju.Prije nekih 20-tak dana je načinilo ono jako jugu.Udari juga su bili toliko jaki da su doslovno rastrgali dava kaveza tuna kod otoka vrgade priko puta biograda.puno tuna je odma pokrepivalo a velika večina još danas luta kanalom između biograda i zadra.Izgleda da se ta tuna nije uspila prilagoditi i dosta njih su mještani nalazili nasukane u pličinama , ušlo ih je par komada i u sukošansku marinu i doslovno se zabijale u mulove u
potjeri za sitnom ribom.Ljudi su ih lovili ostima i kučmama.Jadni ljudi a još jadnija riba.
A evo citiram i Raptora jer je na ovu temu napisa post godine.
raptor je napisao/la:A bambi šta se čudiš,pa vidiš da uvik ima više onih ča podržavaju i prelov i ostalo,nekima je dosadno ovo ča se ovdi navodi ,moremo lajat ka kuja na miseci to ti je sve.U globalu gledajuć jebe se svitu ča se dešaje,nekima je dobro,večini loše i život gre dalje,a ko će razmišljat o budućnosti kad se živi(da se preživi) od danas do sutra :!:
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la riberer » 31. 12. 2008. (19:39)

T&T DENTEX je napisao/la: ... A evo citiram i Raptora jer je na ovu temu napisa post godine.
raptor je napisao/la: A bambi šta se čudiš,pa vidiš da uvik ima više onih ča podržavaju i prelov i ostalo,nekima je dosadno ovo ča se ovdi navodi ,moremo lajat ka kuja na misec i to ti je sve.U globalu gledajuć jebe se svitu ča se dešaje,nekima je dobro,večini loše i život gre dalje,a ko će razmišljat o budućnosti kad se živi(da se preživi) od danas do sutra :!:

Radi toga i zijevam:
raptor je napisao/la: ... moremo lajat ka kuja na misec i to ti je

Pisao sam već o tome još na starom Forumu, pa sam "dobio po repu". Moj je stav bio isti i onda i sada, te mislim da ga svi na ovom (i ne samo ovom) Forumu znaju i nemam ni najmanju namjeru ponavljati jedno te isto i jedno te isto, u nedogled.
Niti dodati ništa novoga ... osim ... da su neki ... možda ... za razliku od prije ... i od "onda" ... i za razliku od mene ... od mojega mišljenja onda ... promijenili mišljenje.

Na bolje.
I to je pohvalno. slika

Mora se početi od sebe!
No puno je lakše sjediti na "dvije stolice", zar ne ?! slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la unije » 02. 01. 2009. (08:21)

,
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (23:48); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la bambi » 02. 01. 2009. (08:59)

:D iz jednog kaveza je sva tuna pobjega , a iz drugog djelomicno . Nije rijec o tome vec o tome da je lovljena tuna ispod mjere daleko ispod mjere.Tune koje su im pobjegle usljed nevremena su bile od 30-50kg. Na ovom brodu su se nalazile tune do 10 kilograma i to 45-50komada. To govori o nama a ne o tunama . Dali je ovo sve skupa mozda parodija , borba protiv vjetrenjaca. Svaki od nas trebao bi o tome promisliti .Moj kamen je pretezak da bi ga bacao na drugoga , ali takve stvari se događaju i to dan za danom i to olako prolazi pored nas ko da nas se ne tice . Nas seto tice , itekako. :|
bambi
Member

PostPostao/la Strici » 02. 01. 2009. (14:31)

I upravo je sirotinja ta koja ne čini pizdarije. Zato su i ostali sirotinja ;) . Oni koji to čine nisu i ne rade to iz potrebe za puko preživljavanje.
Poodavno sam prestao previše isticati od kuda sam došao, mada sam prije to isticao sa velikim ponosom.
Da se nebi zanašali, i vjerovali u neku ljubav prema nama. I nas se smatra debelo još debljim balkancima, a mi to stalno jako dobro i zorno pokazujemo. Koliko god da se nama to ne sviđalo, tu smo gdje jesmo, i ti smo od kud smo.
Možda za malu utjehu. I drugi sa zapada su si uništili resurse. Ali su došli k sebi. No mi od njih ne učimo, odnosno učimo sa faznim pomakom od jedno 30 godina.
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la unije » 02. 01. 2009. (20:27)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (23:48); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 02. 01. 2009. (21:17)

Zašto me ovo odma asocira na Markov trg i slične destinacije? Mislim pritom na Pantovčak,Trg Hrvatskih velikana i tako dalje.... :think:
DAMIR

PostPostao/la bambi » 03. 01. 2009. (09:53)

;) Evo opet se zastrani sa teme i to tak.Prieđi brigo na drugoga . :(
bambi
Member

PostPostao/la DAMIR » 03. 01. 2009. (13:34)

Pa ovu smo temu obradili sa svih mogućih strana i šta smo zaključili? Bezakonje,anarhija,svak radi šta ga je volja i niko nikome ne može ništa. I šta mi ovde možemo učinit da se to promini? Ništa,naravno. Eno,na bivšem brankarelu se prije nešto više od godine dana upravo iz tog razloga išlo osnovat ajmo rć,ekološku udrugu,i koliko vidim,propala je opet zbog nečijih bolesnih interesa. Šta sad triba,ić osnivat neku drugu? :wtf:
DAMIR

PostPostao/la raptor » 03. 01. 2009. (13:51)

Dobro Damir veli,sve smo gotovo rekli,pomaka nema,riblji fond se opetovano smanjuje i sunce se ne nazire za sad.Mišljenja sam da će se u dogledno vrijeme riblja masa toliko smanjit,ulovi će bit nikakvi ili slabi,polovica profesionalaca će morat stavit kljuć u bravu i tek tada će doć do konstatacije da ća se nešto moraminjat glede pojedinih alata,kvota,zaštite i lovostaja,zakona itd... :!: Gledam ovdi ume primjer Marine,oni su zabranili neke alate i sad se tamo već da neka ribica čapat ;) Zadnje mi se poznanik žali da kako ni gavuna tamo di je uvik bija,kao ništa se ne lovi a mriže su na tim poštama danonoćno,pa kako će i bit :!: Drugi frend mi prića,oni love na Hvaru(pakleni) od lita na lignje,veli ništa,slabo,prošli ča od tamo 20.10.2008 i ošli oko Žirja i tamo slabo ili nikako,sad je doma.Ovo ča se ovdi piše o još ponekim lovnim pozicijama (udaljenijim) ,neće ni one dugo :!: Zaključak; ne moremo se samo grabljama služit već se triba malo i štihaće čapat ;) Uzimamo a ne dajemo,je,samo do kada :?: :?: :?:
raptor
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.