copper coat

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

copper coat

PostPostao/la street » 13. 09. 2011. (12:13)

Pozdrav!
zanima me jel netko koristi? iskustva?
jel istina da ga ima samo u smeđoj boji?
nakon Hempela i inih, mislim da ću na proljeće staviti ovo
ako netko može jeftinije nabaviti, ponude u inbox,thnx

http://www.coppercoat.net/hr_index.php

COPPERCOAT je razvijen tijekom 1980-tih, a na tržištu se nalazi od 1991. Radi se o dosad najjačem i najtrajnijem antivegetativnom premazu koji je trenutno raspoloživ na tržištu za suvremenog nautičara. Ova gusta, čvrsto prijanjajuća i bakrom bogata smola uspješno štiti već desetke tisuća brodova širom svijeta, trajno štedeći njihovim vlasnicima vrijeme i troškove sezonskog održavanja plovila. Prvotno prodavan pod nazivom COPPERBOT od strane tvrtke C-Defence International Ltd, ovaj revolucionarni premaz, pod nazivom COPPERCOAT, od siječnja 1998. proizvodi i distribuira tvrtkaAquarius Marine Coatings Ltd.
street
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ribar 480

Re: copper coat

PostPostao/la borro » 13. 09. 2011. (13:19)

Ajde malo pretraži forum, ima o tome već napisano, između ostalog i sam sam htio to staviti, ali su me odgovorili.
Nađi preko tražilice. :wave:
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la street » 13. 09. 2011. (13:21)

tražio pod copper coat ali nema, zato sam i stavio novu temu
spominje se ali nisam našao ništa konkretno na tražilici
street
Senior Member

PostPostao/la borro » 13. 09. 2011. (13:23)

HM hm. Bojim se da je možda samo jak marketing, a da je prosječno dobra kao i sve ostale. Jedino što je dosta skuplja, a ne vjerujem da si baš 10 g. miran.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la street » 13. 09. 2011. (13:38)

borro je napisao/la:HM hm. Bojim se da je možda samo jak marketing, a da je prosječno dobra kao i sve ostale. Jedino što je dosta skuplja, a ne vjerujem da si baš 10 g. miran.

ne znam, zato tražim tko ima :)
al opet, da je pola od 10g, super je :)
meni je veci problem svake godine vadit brod i stavljati koper i trošiti godišnji za to, bolje platiti više, pa kad podjeliš po godinama+posao+godišnji isplati se
samo me zanima kakav je u praksi
street
Senior Member

PostPostao/la som » 13. 09. 2011. (14:59)

Ja ga imam evo već treću godinu, dobar je i više od onoga šta ga reklamiraju ali je zaje... za stavit.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Groff » 13. 09. 2011. (16:39)

Triba malo švrljat forumom pa ako se ne najde onda pitat !
Tema je već bila pa ponavljan.

Bog !
Englezi ga posebno hvale, u časopisu Practical Boat Owner je bilo kao tema par puta u zadnjih godinu dana, jedan tip je izračunal da upotrebom coppera u 10 godina uštedi oko 3000 funti uspoređujući s običnim podvodnim bojama jer brod ne mora svaku godinu ( plaćanje dizalice ) van nego ga je dosta po ljeti plivajući i malo ronjenja proć sa malo jačom spužvom. U početku je skup ali kasnije ispadne jeftiniji, jedino kod nas nije uobičajen.
Pozdrav !
Groff
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la som » 13. 09. 2011. (18:55)

Nije to baš tako. Kad se nanese ( četri sloja), ima boju bakra i kroz godinu polako pozeleni. Zato se mora svake godine prvo oprati minivošem ili ako neko voli podvodno sa grubljom spužvom, proči, finim brusnim papirom na vodu da se skine zeleni sloj oksida i da se na površini pojavi novi sloj bakra, Najvažnije je kako se nanosi, ako nije dobro otpada. Problem je da uputstva nisi baš najbolja. Treba troje ljudi za dati koper i nema spavati dok se ne završi.
som
Old Senior Member

PostPostao/la street » 14. 09. 2011. (08:12)

som je napisao/la:Ja ga imam evo već treću godinu, dobar je i više od onoga šta ga reklamiraju ali je zaje... za stavit.

hvala
zašto zajeban?
malo pojasni postupak
street
Senior Member

PostPostao/la mrkac » 14. 09. 2011. (11:01)

Malo sam gledao na njihovim stranicama, niš specijalno za nanošenje, četiri ruke sa valjkom u jednom danu,
moraš poštivati pripremu i vremenske prilike. Zato me zanima što je tu posebno ili zeznuto, ako netko ima
iskustva s tim i kako je nakon par let ča je va moru? Odnos cijene coppercoata i klasike bi isto bio interesantan.
Mirno more
mrkac
Member

Tip plovila: Scand Boats 26

PostPostao/la mrkac » 14. 09. 2011. (11:19)

Čačkajući po netu naletio sam na nešto što je ista pašta.

http://www.verometalmarine.com/
Mirno more
mrkac
Member

PostPostao/la som » 14. 09. 2011. (16:52)

Postupak je sljedeći

Nakon pranja i određivanja vodene linije trup treba prebrusiti tj. izmatirati da se primi koper.
Dobro oprati i odmastiti, pa pustiti da se dobro osuši.
Jedan pak sadrži smolu, bakreni puder i katalizator. Jedan uzima smolu u koju uspe bakreni puder i nakon desetak minuta mješanja mješalicom na struju doda katalizator i nakon minutu-dvije mješanja druga dvojica ga nanose na trup.Nanosi se valjkom više se ne sjećam jel vuna ili krzno. Dok ova dvojica uzimaju po malo koper i nanose ga na trup oni prvi mješa cilo vrime. Ako se ne mješa stalno, bakar pada na dno i daje se više smola nego bakar.Dosta je težak za nanošenje jer je više ka med. Kad se da prva ruka izgleda ka da su se dica igrala, sve je na fleke. E sad dolazi najvažnije, druga ruka se daje kad je koper još ljepljiv a ne skida se kad probaš prstom. Na cca. 20 stupnjeva C, to je bilo oko 4-5 sati uz laganu buricu. Nakon toga druga ruka i tako četiri puta. Jedan pak pokriva oko 16 m2, jedna ruka. Ako se ne osuši kako triba druga ruka razmazuje prvu a ako se presuši guli se ka guma. Kad je gotovo izgleda ka da je sve od bakra jedino je malo hrapavo i polako kroz godinu oksidira i bude zelen. Za godinu dana primi se samo malo algi ali od koralja ni K. Može se tokom lita oprat grubom spužvom pa i oprat iz malo daljega minivošem. Nakon godinu dana brod mora vani za mazanje timuna, propele i promjene cinkova a koper se prebrusi finim vodobrusnim papirom. Drugu godinu radi bolje tj. manje obraste jer je nakon brušenja papirom površina glatka i opet je boja bakra pa se malo manje prima. Uglavnom alge i eventualno malo trave ali koralji ne.
som
Old Senior Member

PostPostao/la som » 14. 09. 2011. (16:54)

Pogledaj ovo:
search.php?fid[]=10
som
Old Senior Member

PostPostao/la mrkac » 15. 09. 2011. (11:18)

Vidim da je razlika između coppercoata i verometala ta što se ovaj prvi nanosi u četiri sloja a ovaj vero u jednom sloju.
I jedni i drugi tvrde da traje 10 godina. Na stranim forumima podjeljena mišljenja i iskustva.
Mirno more
mrkac
Member

PostPostao/la street » 15. 09. 2011. (11:30)

n eznam, po svemu mi se čini da se isplati uzeti tako nešto trajnije, te da je i u pola trajno kao na deklaradiji, def.se isplati samo radi tlake i rada po tom pitanju
street
Senior Member

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.